| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kukata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 14, 2005 0:24 Заглавие: |
|
|
| този CLC филтър каква роля върши.Имаш ли някоя схема на този филтър .изкаж да кажеш че се смущават захранванията едно от друго ли.Ако е така какво ще кажеш да сложа по 1 мощен диод на входа на импулсните.Дали ще се получи нещо. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 14, 2005 19:36 Заглавие: |
|
|
| kukata написа: | | този CLC филтър каква роля върши.Имаш ли някоя схема на този филтър .изкаж да кажеш че се смущават захранванията едно от друго ли.Ако е така какво ще кажеш да сложа по 1 мощен диод на входа на импулсните.Дали ще се получи нещо. |
CLC ще рече, кондензатор паралелно на 12 V след него индуктивно съпротивление и отново кондензатор след индуктивното съпротивление.
Пробвай с два отделни акумулатора, и ако се оправят нещата, ще ти начертая схемичката.
По принцип в почти всички от автомобилните усилватели има подобен филтър, за да не се внасят смущения от захранването към ел. мрежа на автомобила, заради другите електроники. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
kukata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 14, 2005 21:40 Заглавие: |
|
|
| знаеш ли какво друго щях да те питам.Единствената промяна която сам направил по амп-а е че замених ОУ със LM071 и замених един кондензатор около ОУ с 1 uF и един ресистор с 2.2Mohm.Тази информация е взех от www.quad.hit.bg -преработката на quad 405.Правил ли я е някой точно тази и възможно ли от нея да се внасят смущенията |
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 14, 2005 21:56 Заглавие: |
|
|
аз съм ги правил всички доработки от там и няма никакви смущения и шумове. Работи си перфекно само дето повече от 170вт. немога да изкарам , а захранването ми е супер стабилизирано.  _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
kukata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2005 15:48 Заглавие: |
|
|
| здравейте.Vladi сиках да те помоля,поради невъзможността да си намеря 2 източника,ако можеш да ми обясниш как да направя филтъра.Забелязах нещо което не бях забелязвал досега.КОгато дам входа на маса не само че не спира пищенето а и се усилва(това не го бях забелязал)което ме навява на мислата че се индуцират смущения в - на захранването и вече сам почти сигурен че е от това.благодаря Ви. |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 16, 2005 10:33 Заглавие: |
|
|
| kukata написа: | | здравейте.Vladi сиках да те помоля,поради невъзможността да си намеря 2 източника,ако можеш да ми обясниш как да направя филтъра.Забелязах нещо което не бях забелязвал досега.КОгато дам входа на маса не само че не спира пищенето а и се усилва(това не го бях забелязал)което ме навява на мислата че се индуцират смущения в - на захранването и вече сам почти сигурен че е от това.благодаря Ви. |
Подай е-майл, за да ти изпратя схемичката. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
kukata Опитен потребител

|
|
|
 |
kukata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2005 18:38 Заглавие: |
|
|
| благодаря ти влади.ще го пробвам при първа възможност и ще ти пиша.Исках да питам относно quad-а с колко най много захранване сте го пробвали,защото импулсното ми вади max 60V(дано това да е нормано)И да си настроя захранването.Влади исках да те питам GND на усилвателя от къде да го взимам след направата на филтъра.Преди него/филтъра (изчистения сигнал) или където е фабрично на изхода където може да има вероятност на смущения в минуса? |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 10:43 Заглавие: |
|
|
| Импулсното на Мк е проектирано за 42-3В. Не трябва да се ползва над 50В и под 30В. |
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 17:13 Заглавие: |
|
|
А добре де някой все пак пробвал ли е дали работи добре : Две импулсни от МК и два QUAD-а . Трябва ли да се обърне входа на единия QUAD , Така става като единия усилвател взима от положителното 200вата , то другия взима от отрицателния 200вата - и обратно . Така може да се изкарат 2х200 за кола. ??????  _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
|