| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 23:35 Заглавие: |
|
|
До колкото аз разбирам имаме следната ситуация. Доставчика на pamporov му е дал IP адрес, който статично е вързал към MAC адреса на картата му. С други думи - ламерска история (от страна на доставчика). За контрол на достъпа има къде по-елегантни и надеждни методи.
Но да се върнем на проблема - според мен най-малки главоболия ще имаш ако просто си запишеш MAC адреса и като смениш картата го пишеш на "Local Administered Address" и си ти човека. Ако драйвера не поддържа тази функция - действай с програмите които ти праща Vladi.
И като бонус от цялята работа - ако си на трафик вече можеш да го ----- на доставчика си. Просто малко трябва да се услушаш в мрежата и да събереш набор от IP/MAC и да си ги ползваш със здраве. Ако искаш  _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 9:26 Заглавие: |
|
|
Написаното не е важно , затова го изтривам.
Последната промяна е направена от pamporov на Сря Ное 23, 2005 23:27; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 22:01 Заглавие: |
|
|
| Не виждам причина за такава реакция с уважение Гриша. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 23:26 Заглавие: |
|
|
| grishan написа: | | Не виждам причина за такава реакция с уважение Гриша. |
Прав сте, моите извинения. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 10:46 Заглавие: |
|
|
За най - масово използваните RTL8139 в драйверите може да се укаже какъв MAC адрес да се ползва. Така че при нужда пъхаш новата карта и пишеш адреса на старата. Това е всичко. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 02, 2005 21:40 Заглавие: |
|
|
| На RTL8139 можеш да запазиш дъмп-а от EEPROM-a и да го флаш-неш на друга карта с тяхното utility от сайта. Работи под ДОС. За повечето други карти е достатъчно да изкопираш един сериен еепром от типа 93С46. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 19, 2005 21:47 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | На RTL8139 можеш да запазиш дъмп-а от EEPROM-a и да го флаш-неш на друга карта с тяхното utility от сайта. Работи под ДОС. За повечето други карти е достатъчно да изкопираш един сериен еепром от типа 93С46. |
Как се казва точно утилити-то, ако не е тайна? |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 20, 2005 16:11 Заглавие: |
|
|
Повечето доставчици се осетиха и сложиха още един тип защита от крадене на интернет с емулиране на МАС адреса. Нета е обвързан и с уникалния сериен номер и на HDD а него просто няма как де се излъже от системата - при опит за достъп само с МАС адрес и друг сериен на HDD автоматично се блокира интернета от доставчика. Това само за информация на ламерчетата.  |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 21, 2005 18:55 Заглавие: |
|
|
| cdi: А? И как ще ми проверят серийния номер на хдд-то? Или ще ме накарат да си сложа виндоз, за да си подкарат някакъв крив дайлър? Пък и ХР-то имаше някаква такава защита, еми няма много плачещи от нея. |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 21, 2005 19:47 Заглавие: |
|
|
cdi явно не всички са се усетили защото всеки който позннавам и е правил тоя номер със гепенето на чужд МАС за да муфти нет не е имал проблем включително и аз
Така 1 месец си муфтих нет и накрая ми стана гадно че муфтя нет на чужд гръб като бацил и зех та го платих
От мрежата като се включих преди почти 3 години (на 23 ще станат 3) инсталираха някаква смешна програмка Voody Blue Network Guard която уж следяла за серийния номер на Win-а и по това познавала дали си с чужд MAC или не ама да не мислиш че съм я държал много време
Та винаги има начин да прецакаш доставчика.
Както е казал шопа "Нема начин,да нема начин"  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
|