| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 8:15 Заглавие: |
|
|
"Ходихме - не щат да си ги вземат и да ни върнат парите."
Та какво искате да си купите от "Магазин за един лев", то е предназначено да се изхвърли веднага след покупката  _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 10:23 Заглавие: |
|
|
Това с комисията за защита и така нататък много ме развесели.Тъй като не съм много в час би ли ми обяснил някой,как става това и какви са сроковете?Дали няма да се случи да не ползвам изделието доста дълго време...И пак да си платя ремонта,щото е вкарано в апарат и не може вече да се връщат пари. .
Както ,скоро един колега си купува "перфекна"(промоция) пералня"NEO" от "МЕТРО",монтира си я сам,пуска я но,ядец-не работи.Идва техник-някаква платка била за смяна-3месеца.И това ако е гаранционно поддържане?Е,пари не са му взели.  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 12:43 Заглавие: |
|
|
| fishev написа: | | Това за вечното фенерче сериозно ли го пишеш Следващия път си купи перпедум мобиле и тогава наистина може и да ти дадат вечна гаранция |
Не си ме разбрал. Ясно ми е, че няма вечни неща. Идеята на истинските "вечни" фенерчета е следната - има бобина в средата на която като го разклащаш преминава магнит и индуцира някакво напрежение. То зарежда един кондензатор 1-2 F и дава възможност на светодиода да свети някоя и друга минута. Първото което бе купено, макар и китайско е направено както трябва и си работи. Другите, както писах,се оказаха имитация. Идеята ми беше да хвърля едно такова в колата и едно в къщи. Да не ги мисля кога ще им се разтекат батериите, а в аварийни случаи да има нещо светещо под ръка.
По въпроса за имитациите имаме един класически случай, доста показателен за човешката "изобретаталност" и по скоро за човешката алчност: преди време, когато видеомагнитофоните все още бяха рядкост в България, нашите моряци си купуваха от чужбина. На един от корабите точно преди отплаване пристига "търговец" и предлага видео за $50. Естествено повечето се усещат, че има нещо и не бързат, но един решил, че е ударил кьоравото и решава да си купи. За проба го включват в контакта, светва светодиода за наличие на захранване, но преди да пристъпят към по-сериозни проби капитана дава заповед за отплаване и нашия плаща набързо парите и си взема видеото. Вече в по спокойна обстановка всички се нареждат да гледат. Пускат видеото, пъхат касетата чува се едно "туп" и толкоз. Започва чесане на глави, псувни и т.н. Накрая електромеханикът го отваря и установяват, че освен преден панел няма нищо друго в кутията и на всичко отгоре кутията е дървена. И досега някой като се набута по такъв начин, казваме че си е купил дървено видео. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 13:30 Заглавие: |
|
|
За китаиската стока вече няма какво да кажа до преди две седмици казвах смело че това е единствената държава в ковто няма ментета защото всичко се прави там но се оказа че има и МЕНТЕ на МЕНТЕТО Продавам пултове за дисатанционни управления и подарявам батериите към тях Бях намерил добри такива на добра цена Доставичка ми на батерии нещо зачезна и аз минавайки през илиенци видях да продават същите батерии със около 30% по ниско от цената за мен купих от тях по две кутии Когато доиде доставчика да ме зареди аз веднага му казах че цената му е висока Човека огледа двете опаковки и се оказа има разлика макар и дребна във надписи размери на символи и тн Явно и твоето фенерче е така едните са добри а другите копия
 |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 14:23 Заглавие: |
|
|
За 1 лев. се продават дори и електронни ръчни часовници. Почти съм сигурен че това са бракувани часовници, пооправени, щото 1 лев. е крайно малка цена за часовник Та може би много от тея стоки са такива-брак. Е случая с фенерчетата е бил друг. |
|
|
 |
alfa Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 18:40 Заглавие: |
|
|
| мульо написа: | | То зарежда един кондензатор 1-2 F... |
Е те такова фенерче няма! |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 20:12 Заглавие: |
|
|
Аха, кондензатора ще трябва да го носиш на гръб... _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 12:51 Заглавие: |
|
|
| alfa написа: | | мульо написа: | | То зарежда един кондензатор 1-2 F... |
Е те такова фенерче няма! |
| cvetomirconev написа: | | Аха, кондензатора ще трябва да го носиш на гръб... |
Избягахме от основната тема, ама нейсе. Не ми се губи време да издирвам истинския фенер затова ето нещо за сравнение: http://www.bmm-electronics.com/product.asp?product_id=2379
Какво му е толкова трагичното на габаритите? |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 12:58 Заглавие: |
|
|
| Вече има кондензатори по 400-500 фарада малко по големи от дипломатическо куфарче използват се в електромобилите.Кажете къде се продава такова фенерче в София? |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 13:38 Заглавие: |
|
|
| Хм, интересно, като гледам увеличената картинка на кондензатора пише 0,10F, а на страницата става въпрос за 1F , къде е истината? |
|
|
 |
|