Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Гаранционно поддържане
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nankov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Вто Дек 06, 2005 8:15    Заглавие: Отговорете с цитат

"Ходихме - не щат да си ги вземат и да ни върнат парите."

Та какво искате да си купите от "Магазин за един лев", то е предназначено да се изхвърли веднага след покупката Laughing
vlad_o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Дек 06, 2005 10:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Това с комисията за защита и така нататък много ме развесели.Тъй като не съм много в час би ли ми обяснил някой,как става това и какви са сроковете?Дали няма да се случи да не ползвам изделието доста дълго време...И пак да си платя ремонта,щото е вкарано в апарат и не може вече да се връщат пари. Very Happy Very Happy Very Happy .
Както ,скоро един колега си купува "перфекна"(промоция) пералня"NEO" от "МЕТРО",монтира си я сам,пуска я но,ядец-не работи.Идва техник-някаква платка била за смяна-3месеца.И това ако е гаранционно поддържане?Е,пари не са му взели. Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Дек 06, 2005 12:43    Заглавие: Отговорете с цитат

fishev написа:
Това за вечното фенерче сериозно ли го пишеш Следващия път си купи перпедум мобиле и тогава наистина може и да ти дадат вечна гаранция

Не си ме разбрал. Ясно ми е, че няма вечни неща. Идеята на истинските "вечни" фенерчета е следната - има бобина в средата на която като го разклащаш преминава магнит и индуцира някакво напрежение. То зарежда един кондензатор 1-2 F и дава възможност на светодиода да свети някоя и друга минута. Първото което бе купено, макар и китайско е направено както трябва и си работи. Другите, както писах,се оказаха имитация. Идеята ми беше да хвърля едно такова в колата и едно в къщи. Да не ги мисля кога ще им се разтекат батериите, а в аварийни случаи да има нещо светещо под ръка.
По въпроса за имитациите имаме един класически случай, доста показателен за човешката "изобретаталност" и по скоро за човешката алчност: преди време, когато видеомагнитофоните все още бяха рядкост в България, нашите моряци си купуваха от чужбина. На един от корабите точно преди отплаване пристига "търговец" и предлага видео за $50. Естествено повечето се усещат, че има нещо и не бързат, но един решил, че е ударил кьоравото и решава да си купи. За проба го включват в контакта, светва светодиода за наличие на захранване, но преди да пристъпят към по-сериозни проби капитана дава заповед за отплаване и нашия плаща набързо парите и си взема видеото. Вече в по спокойна обстановка всички се нареждат да гледат. Пускат видеото, пъхат касетата чува се едно "туп" и толкоз. Започва чесане на глави, псувни и т.н. Накрая електромеханикът го отваря и установяват, че освен преден панел няма нищо друго в кутията и на всичко отгоре кутията е дървена. И досега някой като се набута по такъв начин, казваме че си е купил дървено видео.
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Вто Дек 06, 2005 13:30    Заглавие: Отговорете с цитат

За китаиската стока вече няма какво да кажа до преди две седмици казвах смело че това е единствената държава в ковто няма ментета защото всичко се прави там но се оказа че има и МЕНТЕ на МЕНТЕТО Продавам пултове за дисатанционни управления и подарявам батериите към тях Бях намерил добри такива на добра цена Доставичка ми на батерии нещо зачезна и аз минавайки през илиенци видях да продават същите батерии със около 30% по ниско от цената за мен купих от тях по две кутии Когато доиде доставчика да ме зареди аз веднага му казах че цената му е висока Човека огледа двете опаковки и се оказа има разлика макар и дребна във надписи размери на символи и тн Явно и твоето фенерче е така едните са добри а другите копия
Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Дек 06, 2005 14:23    Заглавие: Отговорете с цитат

За 1 лев. се продават дори и електронни ръчни часовници. Почти съм сигурен че това са бракувани часовници, пооправени, щото 1 лев. е крайно малка цена за часовник Shocked Та може би много от тея стоки са такива-брак. Е случая с фенерчетата е бил друг.
Върнете се в началото
alfa
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 06, 2005 18:40    Заглавие: Отговорете с цитат

мульо написа:
То зарежда един кондензатор 1-2 F...

Е те такова фенерче няма!
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Вто Дек 06, 2005 20:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Аха, кондензатора ще трябва да го носиш на гръб...

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Дек 07, 2005 12:51    Заглавие: Отговорете с цитат

alfa написа:
мульо написа:
То зарежда един кондензатор 1-2 F...

Е те такова фенерче няма!

cvetomirconev написа:
Аха, кондензатора ще трябва да го носиш на гръб...

Избягахме от основната тема, ама нейсе. Не ми се губи време да издирвам истинския фенер затова ето нещо за сравнение: http://www.bmm-electronics.com/product.asp?product_id=2379
Какво му е толкова трагичното на габаритите?
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Дек 07, 2005 12:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Вече има кондензатори по 400-500 фарада малко по големи от дипломатическо куфарче използват се в електромобилите.Кажете къде се продава такова фенерче в София?
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 07, 2005 13:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Хм, интересно, като гледам увеличената картинка на кондензатора пише 0,10F, а на страницата става въпрос за 1F , къде е истината?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети