| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 20:56 Заглавие: |
|
|
| Nachinaeshta написа: | | Vladi, проблема е, че аз съм само офис асистент във фирмата. Системния ни администратор ми обясни това, което ви написах в първия си пост. А аз нямам НИКАКВА представа за какво става въпрос. Това ми е проблема - дадоха ми задача, а аз не мога да я изпълня. |
Можем да ти помогнем да изпълниш задачата, но според мене трябва да пратиш системния ви администратор, да си поприказва тук с нас и да ни обясни по-точно ситуацията, защото трябва да се преценят какви са възможните и удобни за вашата фирма варианти. Вярвам, а се и вижда, че тук в форума има колеги, които с желание ще ви дадат съвет относно проблема. Поздрави!!! _________________ BE ON EDGE |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
petrushinov Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 21:35 Заглавие: |
|
|
| по някаква случайност работя в една фирма която се занимава изцяло с инвертори и UPS-и които за сега се преработват и се изкарват клеми за акомулатори за кола........ за да карат повече ..... най - мощните са 750 вата номинал и 1200 VA максимал.. има 12 и 24 волтови... може и да може да се намери по-мощен от тях незнам , колежката може да помогне ако те интересува ще ти пратя на лично съобщение кординати ....... само казвай ..... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 8:19 Заглавие: |
|
|
| Дано фирмата да не е ДТС. Видях едно тяхно чудо. Преработен китайски UPS, като единият изход беше станал вход за акумулатор. Наистина бяха се застраховали, като в книжката към него пишеше че може да работи продължително и без надзор с товар до 150W. А иначе UPS-а беше 500 или 600VA доколкото си спомням. |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 9:10 Заглавие: |
|
|
| Nachinaeshta мога да ти помогна с по- подробна инф. за акумулаторните помещения ако те интересува . За да не пълним форума ето ти моя email : [email protected] |
|
|
 |
petrushinov Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 14:54 Заглавие: |
|
|
| ами не е на Inform са |
|
|
 |
A--Viper Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 02, 2006 12:50 Заглавие: |
|
|
Добър ден,
и аз се сблъсках с подобен проблем и след търсене из чичо гугъл попаднах тук.
Моята схема е следната
засега имам 2 UPS-a 500 и 1000 VA. Обаче се оказа че спирането на тока във въпросното помещение, не е за по минута две, а е за над 1 час понякога.
Търся си решение UPS + акумулатори. След търсене из нета попаднах на една БГ Фирма, от която в момента чакам отговор за цени. По електромер хабим ~570W на час. Което не е много, но след последното спиране не успяхме с агрегати да пуснем обратно техниката (предполагам защото UPS-ите бяха издъхнали и почваха да смучат много ток при пуска).
Бих се радвал да ме ориентирате ценово към решение което да държи да речем 1/3/9 часа. Ако може да има и малко резерв, тъй като засега за 570W, но не се знае след 2 месеца какво ще стане.
Това, което съм "осъзнал" за момента е, че ми трябва мин 600VA UPS.
| Цитат: | Времето на автономна работа при този тип UPS зависи от капацитета на използваните акумулаторни батерии и коефициента на полезно действие на инвертора. Приблизително времето може да се изчисли по следната формула, като не се отчита коефициента на полезно действие:
T = Ah x 12 V/Po,
където:
Po - моментна консумирана мощност;
Ah - капацитет на акумулаторната батерия;
T - време на автономна работа;
12 V - напрежение на акумулаторната батерия;
Пример: Използва се акумулатор с капацитет 60Ah, консумираната мощност в момента е 100W. Следователно времето на автономна работа е:
Т = 60х12/100 = 7,2 h |
Т.е. T = 60x12/600 = 1,2 h В моя случай. Остава да намеря UPS, който да го храни този акумулатор. Освен това, ако искам по-дълга автомоност, означава 2 акумулатора * 60Ah и т.н.
С две думи забил съм на степен "кой е подходящия UPS".
Благодаря на отзовалите се предварително. |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 02, 2006 13:51 Заглавие: |
|
|
Ако UPS-ите са ти line interactive имай на предвид, че инверторите им няма да издържат на продължителна работа. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
A--Viper Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 02, 2006 14:17 Заглавие: |
|
|
Затова питам. Предложения за UPS-a? Чувал съм, че има магазини, където продават само електрониката ...
На теория всичко ми е ясно ... само откъде какво да купя .
Също така съм виждал в действие една система с 8 акумулатора UPS 220 към 100 V, но с отделна зареждачка, тъй като тази на UPS-а не издържа. |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 03, 2006 19:45 Заглавие: |
|
|
| не знам какъв UPS ще вземеш но ако сложиш допълнителни акумулатори ти трябва зарядно за тях като те се вкл. през контактор или реле <когато отпадне 220V се вкл. допълнителните акумулатори паралелно на тоя в UPS-a ,а когато дойде 220V релето ги прехвърля към зарядното> |
|
|
 |
|