|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
toncho_b4 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 16:26 Заглавие: |
|
|
Колеги, благодаря за уточненията , но моето мнение е следното:самото име ТОКОИЗТОЧНИК говори достатъчно за това , за което говорим , та да се хващате за думите ми.Не искам да ставам нахален особено с моите няколко мнения като "нов потребител", но мисля че съм изчел достатъчно литература по темата та дори и изпитите по двете ТЕОРЕТИЧНИ ЕЛЕКТРОТЕХНИКИ съм си ги взел повече от успешно, за да съм сигурен в твърденията си.А по темата за да не влизаме в такива глупави спорове просто исках да помогна с елементарни съвети към по-неопитните ни колеги,обяснени по по-достъпен начин, за да съм сигурен че нуждаещият се ще разбере за какво става въпрос.Тези ми съвети съм ги прилагал десетки пъти и са помагали не само на мен.А на въпросите поставени пред колегите за понятията , описани по-горе мога да дам следния съвет : в интернет има предостатъчно литература за каквото и да било , може би просто някой трябва да седне и да прочете някои любопитни факти и твърдения. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 16:35 Заглавие: |
|
|
| Каквото и да си говорим,акумулатора си е източник на напр. 12 волта.Това какъв ток ще консумираш от него,бил той 200 А,при запалване на двигателя или 1А,при консумация от касетофона е въпрос на консумация.Тук понятието "източник на ток" не е актуално. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 16:54 Заглавие: |
|
|
| Токоизточник с напрежение 12 волта или 220 волта и т.н. -това е! |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 17:46 Заглавие: |
|
|
| Това "шшшшш" ми звучи като високочестотен звук,но пък да се получава при потенциометър в нулево положение,ще е единствено от самовъзбуждане или прекалено голям коефициент на усилване ако не е използвана същата интегрална схема.Ако е проблем със замасяването ще е брум а не нещо друго! |
|
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 19:25 Заглавие: |
|
|
Благодаря ви! Накарахте ме да си отворя учебника по ТОЕ от преди
30 години! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|