|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
илиян Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 15:57 Заглавие: ??? |
|
|
toest, da q zarejdam prez + i - izvodire, a sredniq da go ostavq prazen, taka li????
10x predvaritelno |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 16:17 Заглавие: |
|
|
| Не знам как ще зареждаш въпросната li-ion батерия, но имай впредвид че специално те са "капризни" по отношение на начина на заряд и е добре това да се прави със зарядно предназначено за такъв тип батерии (и съобразено с капацитета им). При неправилен заряд може и да я взривиш. |
|
|
 |
Илиан Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 16:24 Заглавие: ?????? |
|
|
| Az veche q kupih bateriqta, vse pak v koi izvodi se zarejda? |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 17:58 Заглавие: |
|
|
CR 2032 е литиева батерия и не се зарежда, широко се използва в компютърните дъна за поддръжка на часовника, когато се изхаби се сменя с нова.
Li-Ion батерии е коректно да се зареждат със специализиран чип като BQ2057, който следи напрежението, зарядния ток и температурата. Схемата му на свързване е проста и с минимален брой външни компоненти.
Батериите на Nokia имат 4 извода - два (+) и (-) , един терморезистор към (-), и един type detect, който ако е със съпротивление 5.6 kOhm към (-), значи батерията е Ni-MH, ако е 75.6 kOhm ?! (някъде около тази стойност) батерията е Li-Ion. |
|
|
 |
Илиян Гост
|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 2:29 Заглавие: pak syshtiq vapros :) |
|
|
ne znam poprincip vateriite za nokia kolko izvoda imat, no tazi koqto si kupih e Li-ion 3.7 v, 2000 mA. Sas sigurnost e Li-ion-na i e akumolatorna, i sys sigurnost ima 3 izvoda. (ne 2, ne 4 a TOCHNO 3). razpolojeni sa edin do druj. Leviq e +, desniq e -, a sredniq kakto mi obesnihte i hakto predpolagah e za kontrol na zarejdaneto. Vaprosa mi e obache - v koi izvodi se zarejda (+ i -) ili (+ i v sredniq -) ili (+ v sredniq i minus). kato q otvorih, nihqh, che na platkata ima chip, i edno syprotivlenie. Sega veche se chudq s kakvo naprejenie i s kakav tok trqbva da q zarejdam. Predpolagam, che sled kato ima chip i syprotivlenie bi trqbvalo da i vkarvam 5V, 0.4 A (Bateriqta na gsm-a mi e 3.7 v, 700 mA, (pak e s chip i syprotivlenie i ima 3 izvoda) i zarqdnoto mi e 5 v, 0.4 A - zatova se chudq s kakvo naprejenie da q zarejdam. ako nqkoi moje da mi pomogne i po 2-ta vaprosa shte sam mu mnogo blagodaren, no dori i na ediniq da ima tochen otgovor shte sym shtastliv
pls HELP MEEEEEE!!!! |
|
|
 |
Илиян Гост
|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 2:33 Заглавие: sorry |
|
|
Izvinqvam se za pravopisnite greshki, ama sega e 2 i polovina i mnogo mi se spi i edva gledam
pishete, plssssssss  |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 16:45 Заглавие: |
|
|
| Включи я към (+) и (-) през ограничен ток - или към 5V през резистор от 10 Ohm/1W, или директно към зарядно за GSM някакво. Зарядните за GSM се стараят да ограничават тока на заряд. Измери зарядния ток и прецени колко часа трябва да се зарежда батерията така, накрая следи напрежението и когато стане 4.2V я изключи от зарядното, не я оставяй да се презарежда. Контролът на температурата през 3-тия пин - терморезистор към маса - е желателен за да не се взриви батерията, но не е задължителен. Всичко това се прави със специализиран чип много по-лесно. Може да използваш и някакъв неработещ GSM за зарядно ;) |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 17:03 Заглавие: Зареждане на литиев акумулатор |
|
|
Ако сте наясно с руския език,можа да погледнете този сайт: http://battery.newlist.ru/ _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 19:05 Заглавие: |
|
|
| Vlado0549 написа: | | имам батерия litium CR2032 3V мога ли да я заареждам и с какъв ток? |
това е точно батерия за биос на компютър и не се зарежда _________________ Няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |
Илиян Гост
|
Пуснато на: Нед Апр 03, 2005 15:08 Заглавие: |
|
|
dreadx, mersi za otgovora, a kakav e tozi chip, za koito si spomenal, zashtoto az az iskam da go napravq taka:
da ima edin zelen i edin cherven diod. dokato se zarejda, da sveti cherveniq, a kogato se zaredi da samo da se izkluchva zarejdaneto i da sveti zeleniq diod. mojesh li da mi pratish nqkakva shema na [email protected]
10 x predvaritelno |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|