|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 03, 2006 9:22 Заглавие: |
|
|
| SlowDead написа: | консумацията му я дават при 4 ома което си е нормално да е толкова...
Ако на 8 ома е 2х25В на 4 трябва да е някаде към 2х45-50 вата .. което си е 100 вата изходна мощност ... нормално е 90 вата да отиват някаде за останалата част И все пак не са 90 а по-малко .. имам чувството че някои производители незнаят въобще как се изчисляват ватовете
|
А КПД-то на трансформатора за 100% ли го имаш? И в усилвателя не всичко е изходна мощност, ако има някакви 'гъзариики' и те си харчат ток.
Пък и точно на техникс мощностите са с по 10тина % повече от това което му дават по спецификации;) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Louiville Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 03, 2006 13:23 Заглавие: |
|
|
По спецификация STK4152 e 30W на 8ома на 4ома някъде 45-50W MAX!За инфо единственното STK,което си удвоява мощността при два пъти по-малък товар(8ома-4ома) е STK050 съответно 50W/8ома 100W/4ома !Но интеграла е доста старичък и съответно цената му е по-голяма!
P.S:Смятам,че с това темата се приключва!Поздрави _________________ Lust(Похот),Gluttony(Лакомия),Greed(Алчност),Sloth(Леност),Wrath(Гняв),Envy(Завист),Pride(Гордост)!The Seven Deadly Sins
 |
|
|
 |
SVA86 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 03, 2006 23:07 Заглавие: |
|
|
Не съм съгласен че при ТЕХНИКСИТЕ мощноста е по висока от посочената в спецификациитерзащото даже там е посочена при 10% ИЗКРИВЯВАНИЯ.Аз не харесвам изобщо тази марка но до сега са ми минали доста ТЕХНИКСИ през ръцете и според мен немогат да си изкарат даже и посочената мощност.Дори в момента имам за ремонт SU-A720MKII които до преди година две стзуваше 800-900лв.С мос-фет крайно стъпало и драивер рразделени на блокове и струващи м/у 100 и 120лв. всяко на мощност се води 2Х75.На качество иди до иди се вписва но на тема мощност ''Не може да се ОБУЕ"  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|