| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2004 17:36 Заглавие: |
|
|
Пратих ти нещо .Дано помогне .
Успех! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2004 19:03 Заглавие: |
|
|
Сега видях, че си написал на капака L6.1
Според модела ми показва L6.2
И двете ги има във файлообменника. Махни разни товари. На мен не ми е тръгвало така от изгоряло крайно стъпало за звука. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2004 19:17 Заглавие: |
|
|
колеги, телевизора проработи , но като го оставих за 40 мин изключен, отново не иска да тръгне. явно има проблем в захранването, ще го ровя утре отново  _________________ Няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2004 19:51 Заглавие: |
|
|
| При такова поведение най-често причината е в електролитен кондензатор.Провери филтриращия на 8В за 8362.Успех. |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 24, 2004 17:53 Заглавие: |
|
|
| Какво стана?Откри ли проблема? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2004 17:49 Заглавие: |
|
|
не за съжаление, все още не съм го открил проблема, два дни го ровя тоя телевизор непрекъснато но не ще да тръгне. какво ли не правих, но на 36 извод на тда 8362 все не ще да вдигне повече от 7 волта _________________ Няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2004 18:51 Заглавие: |
|
|
| Колега имах подобен проблем преди месец.Отиди на четвърта страница и прегледай темата ФИЛИПС С ТДА 8362Е-3У.Там най накрая съм написал с кои схеми работи и с кои не тръгва.Дори по спомен мисля че твоя телевизор е без импулсен трансформатор а се използва част от ТХО и тогава схемата трябва да е ТДА 8361А и с друга при моя случай не тръгваше.Просто сложи такава каквато е била сложена фабрично.Спожелание за успех КОЦЕВ. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 28, 2004 7:31 Заглавие: |
|
|
Благодаря колега Коцев, проблема при мен е че тда -то е без буква, захранването не е от тхо а през подобие на импулсен траф, на който има една намотка с която захранват процесора и звука и дава стартово напрежение за генератора на хо. Пробвах с няколко различни тда-та но ефекта си е все същия - не ще да тръгне _________________ Няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 28, 2004 14:00 Заглавие: |
|
|
| Имах подобен дефект на Филипс-вдигаше високо за 1-2 сек. и изключваше.Генератора беше с ТДА 8362 .Дефекта се оказа в захранването на схемата 10краче-8 волта.Беше изпълнено с транзистор и ценер на 8.2v от базата към маса.Махнах ги и сложих стабилизатор 7808.Този транзистор се намира в близост до тунера и скарта.Успех |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 28, 2004 16:48 Заглавие: |
|
|
за съжаление, в този телевизор, които се опъва, захранването (10 извод) се взима директно от тхо, а запуска се прави на 36 извод от имп. захр. което си дава чудесни 96 волта, но вместо 9,5 има 7,6. какво ли не правих, дори се опитах да донавия намотки на трафа, докарах го на 9 в, но уви - не тръгва. _________________ Няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |
|