Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ремонт на дънна платка за РС
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Private
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 14, 2006 2:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Схемата явно е малко по-сложна:

HIP6601 е единичен драйвер за изходните MOSFET-и
HIP6602 е двоен драйвер за изходните MOSFET-и
а ШИМ контролерът е U19 - HIPxxxxxxx

Евентуален пробив във някой от MOSFET-ите
би могъл да предизвика повреда и в драйвера му.
Гост

МнениеПуснато на: Вто Мар 14, 2006 7:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Като напишеш в ALL Datasheet HIP6602 ще излезне типовата схема на свързване и така ще се ориентираш къде точно е късото. Част от тази схема захранва ядрото на процесора ,а друга северния мост и смятам че при изгоряла видео карта точно в северния мост е проблема,защото AGP слота комуникира директно със северния мост.Затова като се задава такъв въпрос се пише какви са контролерите на шима и какви са чипсетите,защото при някои чипсети това си е типов дефект(да си горят -например на Nvidia) .И последно като се мерят елементи на дънни платки трябва да се разкачат напълно.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Мар 14, 2006 7:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Така като гледам снимките това трябва да е GA-8IPE1000 и точно тия два транзистора захранват ядрото на процесора ,но това не трябва да го пиша аз а питащия.Та свали процесора и виж дали пак има късо и какво разбираш под късо (колко ома?)
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Мар 14, 2006 8:10    Заглавие: Отговорете с цитат

http://pdf1.alldatasheet.co.kr/datasheet-pdf/view/67683/INTERSIL/ISL6556BCB.html
Върнете се в началото
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Вто Мар 14, 2006 10:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Така като гледам снимките това трябва да е GA-8IPE1000 и точно тия два транзистора захранват ядрото на процесора ,но това не трябва да го пиша аз а питащия.Та свали процесора и виж дали пак има късо и какво разбираш под късо (колко ома?)

ами аз се опитах да обесня, че няма късо на сорсовете си е имало маса и затова ми е показвало така ... просто схемата на свързване е такава и не виждам какво да търся, иначе е нормално да има два чипа 6601 и 6602 тъй като са 6 броя транзистори тоест по 2 транзистора на драйвер Confused Confused
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Мар 14, 2006 22:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре тогава ,първото нещо е да пуснеш платката със включено захранване без да стартираш и без процесор,ако южния мост грее дори и слабо и е произведен в тайван е голяма вероятноста платката да не може да се ремонтира, но ако е малайзия по скоро е виновен шима и шансовете са добри.Всичко това важи само ако ползваш марково захранване което изработва минимум 12 А на+12волта , защото от там се взима напрежението за ядрото.Искам също да знам дали съм познал и дали това е платката.Повтарям само пълна информация и точно зададен въпрос гарантира и отговор който може да помогне.За да е ефективен отговора трябва да се спазват правилата които са написани в заглавието на форума.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 15, 2006 0:12    Заглавие: Отговорете с цитат

grishan написа:
Добре тогава ,първото нещо е да пуснеш платката със включено захранване без да стартираш и без процесор,ако южния мост грее дори и слабо и е произведен в тайван е голяма вероятноста платката да не може да се ремонтира, но ако е малайзия по скоро е виновен шима и шансовете са добри.Всичко това важи само ако ползваш марково захранване което изработва минимум 12 А на+12волта , защото от там се взима напрежението за ядрото.Искам също да знам дали съм познал и дали това е платката.Повтарям само пълна информация и точно зададен въпрос гарантира и отговор който може да помогне.За да е ефективен отговора трябва да се спазват правилата които са написани в заглавието на форума.

ами на платката снимах това
иначе е GA-8IPE1000-G , най - долу на чипа пише MALAY , захранването мисля беще Фортрон не е менте определено
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Мар 15, 2006 8:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Извади 4 пиновия извод за +12 -те волта и се опитай да пуснеш платката ,ако тръгнат да се въртят вентилаторите то дефекта е в шима за ядрото, ако пак не тръгва пусни захранването принудително и търси на друго място.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 15, 2006 22:10    Заглавие: Отговорете с цитат

grishan написа:
Извади 4 пиновия извод за +12 -те волта и се опитай да пуснеш платката ,ако тръгнат да се въртят вентилаторите то дефекта е в шима за ядрото, ако пак не тръгва пусни захранването принудително и търси на друго място.

при стартиране с процесор вентилаторите завъртат като се сложи и видео карта обаче не искат да завъртят явно е свързано в захранването на видеокартата
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Чет Мар 16, 2006 0:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Изрови отнякъде една PCI /не PCI-E/ видеокарта от по- старите.
С нея как е?
Писка ли говорителчето когато няма видеокарта?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети