| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Private Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 14, 2006 2:10 Заглавие: |
|
|
Схемата явно е малко по-сложна:
HIP6601 е единичен драйвер за изходните MOSFET-и
HIP6602 е двоен драйвер за изходните MOSFET-и
а ШИМ контролерът е U19 - HIPxxxxxxx
Евентуален пробив във някой от MOSFET-ите
би могъл да предизвика повреда и в драйвера му. _________________ -= All our life, we are beta testers =- |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Мар 14, 2006 7:22 Заглавие: |
|
|
| Като напишеш в ALL Datasheet HIP6602 ще излезне типовата схема на свързване и така ще се ориентираш къде точно е късото. Част от тази схема захранва ядрото на процесора ,а друга северния мост и смятам че при изгоряла видео карта точно в северния мост е проблема,защото AGP слота комуникира директно със северния мост.Затова като се задава такъв въпрос се пише какви са контролерите на шима и какви са чипсетите,защото при някои чипсети това си е типов дефект(да си горят -например на Nvidia) .И последно като се мерят елементи на дънни платки трябва да се разкачат напълно. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Мар 14, 2006 7:49 Заглавие: |
|
|
| Така като гледам снимките това трябва да е GA-8IPE1000 и точно тия два транзистора захранват ядрото на процесора ,но това не трябва да го пиша аз а питащия.Та свали процесора и виж дали пак има късо и какво разбираш под късо (колко ома?) |
|
|
 |
Гост
|
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 14, 2006 10:12 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Така като гледам снимките това трябва да е GA-8IPE1000 и точно тия два транзистора захранват ядрото на процесора ,но това не трябва да го пиша аз а питащия.Та свали процесора и виж дали пак има късо и какво разбираш под късо (колко ома?) |
ами аз се опитах да обесня, че няма късо на сорсовете си е имало маса и затова ми е показвало така ... просто схемата на свързване е такава и не виждам какво да търся, иначе е нормално да има два чипа 6601 и 6602 тъй като са 6 броя транзистори тоест по 2 транзистора на драйвер  _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 14, 2006 22:57 Заглавие: |
|
|
| Добре тогава ,първото нещо е да пуснеш платката със включено захранване без да стартираш и без процесор,ако южния мост грее дори и слабо и е произведен в тайван е голяма вероятноста платката да не може да се ремонтира, но ако е малайзия по скоро е виновен шима и шансовете са добри.Всичко това важи само ако ползваш марково захранване което изработва минимум 12 А на+12волта , защото от там се взима напрежението за ядрото.Искам също да знам дали съм познал и дали това е платката.Повтарям само пълна информация и точно зададен въпрос гарантира и отговор който може да помогне.За да е ефективен отговора трябва да се спазват правилата които са написани в заглавието на форума. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 15, 2006 0:12 Заглавие: |
|
|
| grishan написа: | | Добре тогава ,първото нещо е да пуснеш платката със включено захранване без да стартираш и без процесор,ако южния мост грее дори и слабо и е произведен в тайван е голяма вероятноста платката да не може да се ремонтира, но ако е малайзия по скоро е виновен шима и шансовете са добри.Всичко това важи само ако ползваш марково захранване което изработва минимум 12 А на+12волта , защото от там се взима напрежението за ядрото.Искам също да знам дали съм познал и дали това е платката.Повтарям само пълна информация и точно зададен въпрос гарантира и отговор който може да помогне.За да е ефективен отговора трябва да се спазват правилата които са написани в заглавието на форума. |
ами на платката снимах това
иначе е GA-8IPE1000-G , най - долу на чипа пише MALAY , захранването мисля беще Фортрон не е менте определено _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 15, 2006 8:36 Заглавие: |
|
|
| Извади 4 пиновия извод за +12 -те волта и се опитай да пуснеш платката ,ако тръгнат да се въртят вентилаторите то дефекта е в шима за ядрото, ако пак не тръгва пусни захранването принудително и търси на друго място. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 15, 2006 22:10 Заглавие: |
|
|
| grishan написа: | | Извади 4 пиновия извод за +12 -те волта и се опитай да пуснеш платката ,ако тръгнат да се въртят вентилаторите то дефекта е в шима за ядрото, ако пак не тръгва пусни захранването принудително и търси на друго място. |
при стартиране с процесор вентилаторите завъртат като се сложи и видео карта обаче не искат да завъртят явно е свързано в захранването на видеокартата _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Мар 16, 2006 0:18 Заглавие: |
|
|
Изрови отнякъде една PCI /не PCI-E/ видеокарта от по- старите.
С нея как е?
Писка ли говорителчето когато няма видеокарта? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|