Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

AMSTRAD STV20E - ПРОБЛЕМ с хоризонталното отклонение
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Авг 06, 2004 8:23    Заглавие: Отговорете с цитат

След лапмата има 100uF/160V и преди нея има 47uF/160V. ТВ-то не пали, няма как и да запали ТХО-то...С тази лампа няма да стане, казах ви вече че само се опитва да стартира... Времето не е достатъчно да измериш каквото и да е по развивката, поне това се вижда на осцилоскопа (импулсите на колектора на нищо не приличат). Между колектора на транзистора и маса има два паралелно свързани конд. - 2х 4,7нФ/1600В, но от опит знам че смяната им не помага. Все пак ще пробвам...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Авг 06, 2004 9:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако не можеш да намериш прибора на HR виж линка.

http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=6787

Това е метод за проверка на ТХО с захранващ блок на РС.

Успех Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Авг 06, 2004 10:56    Заглавие: Отговорете с цитат

През лампата минава захранването на ТХО - на самия извод, а не на мястото на ключа за standby. Смисълът е да не се закъсява променливата съставка през 100мкф. Връзваш я така, виждаш колко свети. Като сложиш след нея 1 мкф, ако не намалее светенето си за ТХО.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 06, 2004 11:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, там я включих още първия път (само че междъ колектора на транзистора и ТХО-то). По всичко личи че ще сменям ТХО-то, макар че се чудя защо работи без отклонителната намотка (но пък издава странен звук около 12KHz) Confused Question Question (какво имаш в предвид на мястото на ключа за stand-by аз дан'съм от гората Laughing )
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
Гост

МнениеПуснато на: Пет Авг 06, 2004 22:51    Заглавие: Отговорете с цитат

След като проблема е толкова усукан, виж метода:http://www.radioradar.net/remont_service/test_str_raz.php#up
Не е задължително да ползваш същата схема.Може да вържеш:*Осцилатор 1MHz ,брояч на 64--( 4060 ),брояч на 10--(1/2 от 4520).* ИЛИ* /74НС123/*. ИЛИ * да нагодиш субмодул синхр. от "Електрон"*,ИЛИ каквото ти е удобно.
Друга проба преди ново ТХО:
Отпояваш го и му вързваш изводите heater към същите от работещ ТВ с подобна мощ.и следиш за Високото и т.н.
Не ми е много ясно как вързваш лампа м/у ТХО и Колектора.Къде ос тават вързани 2х 4,7нФ/1600В,знаеш че за променливия ток ТХО и DEFLECTION COIL' се в паралел. Дай резулт. Shocked
Върнете се в началото
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Пет Авг 06, 2004 22:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Р.С. не знам що не ме разпозна с-мата този път. plm . Shocked
Върнете се в началото
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 9:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Досега в практиката ми, когато стигна до такова голямо затруднение с развивката почти винаги се е оказвало проблем с ТХО (или Е/W koрекцията). Мисля че не е нужно на този етап да сглобявам каквити и да е тестери (благодаря ви много за тези схеми Very Happy ), тъй като става въпрос за ТХО за FUNAI, аз имам няколко такива в сервиза, смяната не ме затруднява... На въпроса как така връзвам крушката на такова място мисля че не е редно да отговарям подробно (все пак работя в сервиз, не съм на кръжок по електроника Wink ). Още не съм го сменил понеже имам и други неща за ремонт, като го сменя ще ви пиша Rolling Eyes

Последната промяна е направена от Predator_MF на Съб Авг 07, 2004 11:51; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
kostadin iantchev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 10:06    Заглавие: Имах подобен проблем при едно Sony Отговорете с цитат

оказа се че електролитния кондензатор който прехвърля импулсите на базата на BU-то (ако има такъв) е изсъхнал.
Успех.
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 11:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма такъв Confused
Върнете се в началото
zxcr
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 14:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам схема за CTV20T и CTV20N.Ако те устройват няма проблем! Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети