| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 28, 2006 20:27 Заглавие: |
|
|
Схема за плавно палене на крушки имаше в МЛАД КОНСТРУКТОР.Работи си добре и с избор на подходящ триак ще може да се използва и за усилвателя. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 28, 2006 22:04 Заглавие: |
|
|
| термистор от импулсно ти вър6и перфектна работа има около 12ом съпростивление когато е студено и като текне ток през него стана към 1-2ом зависимост и от тока, защото го загрява! |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 29, 2006 8:20 Заглавие: |
|
|
може и да греша ама триак и траф и усилвател не ми звучи добре
аз имам подобно нещо у нас - траф 1,2 кВт с 50 А грец и 0,1 фарада кондензатор и съм го решил с 25 Вт крушка последователно на първичната на трафа и реле, което я окъсява когато се зареди кондензатора |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 29, 2006 13:33 Заглавие: |
|
|
Колеги, не се заблуждавайте, че крушката гори при пускане защото съпротивлението и е малко. Пъти е по-малко, но за да изгори нещо трябва температурата да е достатъчно висока, а когато тя се вдигне и съпротивлението се увеличава и всичко си идва на мястото. Мислите ли че ако това е проблема, нямаше да вграждат в крушките позистори?
Виждали ли сте как гори крушка при пускане, с доста ярка светлина. Ако тази ярка светлина се дължеше на силния ток който протича, щеше да светва така ярко при всяко пускане. Проблема е друг - крушката представлява един стъклен балон през който минават две жички. За жалост обаче коефициента на разширение при загряване им е различен и в един прекрасен момент когато крушката истива, засмуква въздух покрай жичката и в следващия не толкова прекрасен момент, когато решиш да я пуснеш, жичката се пали и изгаря, защото има кислород.
Схема за плавно палене може да свърши работа само ако лампите са с голяма мощност за намаляване на пусковия ток. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 29, 2006 17:16 Заглавие: |
|
|
Интересна теория .Мисля че Philips и Osram ще се заинтригуват  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 10:29 Заглавие: |
|
|
в общежитието всеки ден сменях крушки преди да намеря един магазин, откадето си взех 4 Тунгсрам на 240В. Да чукна на дърво още са здрави вече месец!
И все пак ако се ограничи тока на крушката при светване тя няма да изгори защото жичката няма да се загрее до толкова висока температура за малко време. |
|
|
 |
|