Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ за изгоряла платка
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 04, 2006 16:28    Заглавие: Отговорете с цитат

isbul написа:
Пуснах го с адаптор 12V, 500mA., може ли да работи нормално с него?

Също е много съмнително, особенно ако адаптора е китайски въпросните 500мА може да ги поставиш под въпрос.
Още повече, че не си извадил и другата схема.
Адаптора донякъде може да обясни това (ако не държи по ток):
Цитат:
На дисплея излизат накъсани неща, бутоните не функционират.

Само не разбрах в кой момент
Цитат:
Сложих предпазител 0.250А(само такъв имах)-изгоря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
isbul
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юни 04, 2006 17:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Адаптора е малко стар, но е Panasonic, пробвах и с друг 400mA (от епилатор BRAUN Laughing ) - същия ефект. Възможно ли е да са му малко 400-500 mA?
Втория интеграл ако е изгорял може да въздейства върху дисплея и бутоните?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 04, 2006 18:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж сега,
Цитат:
Втория интеграл
тия неща са във висшата математика, дай на първо време да се опитаме да говорим на поне нормален технически език.
Когато ти дават съвети и те питат нещо би било добре да се опиташ да ги изпълниш и да отговориш максимално точно (доколкото можеш).
Цитат:
Възможно ли е да са му малко 400-500 mA?

Да, възможно е (особенно в момента на включване), особенно ако усилването ти е на мах да речем, или втората интегрална схема също не е "читава".
Цитат:

По принцип може ако (но т.н. влияние е по-скоро косвено):
-не е читав и има висока консумация и по този начин ти "скапва" захранването (или е усилен докрай, нали нямаш нищо вързано по изходите?).
-има и друг вариант (да влияе), но за целта трябва поне да напишеш как се кават въпросните интегрални схеми (какво пише на тази на която "чипа не е излязал да види" кой не знае как се включват колоните Smile )

За да се държи по подобен начин индикацията, по-скоро става нещо по захранването на самия процесор който я управлява.

От описаното от теб много ми прилича, че има някакъв проблем със самото захранване (това което подаваш), но пак не разбрах кога изгаря бушона?
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Юни 04, 2006 18:55    Заглавие: Отговорете с цитат

isbul написа:
Адаптора е малко стар, но е Panasonic, пробвах и с друг 400mA (от епилатор BRAUN Laughing ) - същия ефект. Възможно ли е да са му малко 400-500 mA?

По това което правиш касетофончето май го очаква съдбата на епилатора.
isbul
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 04, 2006 19:22    Заглавие: Отговорете с цитат

bai_tishan написа:
isbul написа:

По това което правиш касетофончето май го очаква съдбата на епилатора.

епилатора си е жив и здрав, адаптора е отделно устройство и може да се използува и без него Wink

Цитат:
Когато ти дават съвети и те питат нещо би било добре да се опиташ да ги изпълниш и да отговориш максимално точно (доколкото можеш).

Благодаря за съветите и както виждаш, каквото са ми писали съм го направил. Gelkov ме беше посъветвал да пусна напрежение през предпазител, пуснах и той изгоря. Според него ако изгори, значи има още нещо заминало.
Нямам нищо вързано по изходите и не е усилен. Интегралите са TA8205AH, два един до друг, а касетофона е SONY XR-7070.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 04, 2006 19:41    Заглавие: Отговорете с цитат

isbul,
gelkov написа:
и през един бушон 100мА или през токоизправител с токоограничение (ако разполагаш с такъв) подай захранване без да си включил говорителите ако консумацията ти е много голяма ( бушонът гръмне ) махаш и втория интеграл.Повтаряш същата процедура със захранването и вече НЕ ТРБВА да ти гори бушонът.

твоя "ответен удар" беше:
isbul написа:
Сложих предпазител 0.250А(само такъв имах)-изгоря.Касетофона светна, но като че ли и нещо друго не е наред. На дисплея излизат накъсани неща, бутоните не функционират.

няколко пъти се опитах да изясним кога гори бушона и кога успяваш да видиш какво става по дисплея Rolling Eyes
Да не говорим, че въпросната тема е по-подходяща за този раздел:
http://forum.eshop.bg/viewforum.php?f=3
А и не е лошо да се запознаеш с това:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=6221&topicshow=Правила%20за%20създаване%20на%20нова%20тема.
И при положение, че вече тема на две страници, сме точно там откъдето трябваше да тръгнем, не ми остава нищо друго освен темата да замине в раздела за "чешене на клавиатурите".
Върнете се в началото
isbul
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 04, 2006 20:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм те карал на сила да пишеш. Ако нямаш желание или нерви прави нещо друго.
Не мисля, че е неразбираемо, за който желае да разбере. 1.Пуснах напрежение 2.Сложих предпазителя -изгоря 3.Махнах го 4.Пуснах напрежение(без предпазителя), екрана светна, но не нормално, а с части от цифри и не реагираше, като натисках бутоните. Това и написах, но явно вече няма значение.
За мен темата беше доста полезна.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 04, 2006 20:15    Заглавие: Отговорете с цитат

isbul написа:
Не съм те карал на сила да пишеш. Ако нямаш желание или нерви прави нещо друго.
Не мисля, че е неразбираемо, за който желае да разбере. 1.Пуснах напрежение 2.Сложих предпазителя -изгоря 3.Махнах го 4.Пуснах напрежение(без предпазителя), екрана светна, но не нормално, а с части от цифри и не реагираше, като натисках бутоните. Това и написах, но явно вече няма значение.
За мен темата беше доста полезна.

Боже, боже колко мъка има по този свят....

И това е достойно за един раздел бисери... Smile

isbul, дано наистина да ти е била полезна (и да е), защото предполагам, че ще продължи и тук.
Успех ти желая!
Върнете се в началото
isbul
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 04, 2006 20:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Явно пак не си разбрал, може би трябва да се замислиш, виждам че ти е трудно, но все пак.....
Като ти е крив света и имаш комплекси избивай си ги на друго място. Пак ти казвам не съм те карал да ми пишеш, ако имаш нужда от изява пробвай вкъщи, може би от там ти идват проблемите. Можеш да не си правиш труда да ми отговаряш, няма да го прочета, приключих тук. Запази си енергията да помагаш на някой друг Laughing
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 04, 2006 20:53    Заглавие: Отговорете с цитат

isbul, благодаря за ценните съвети които ми даваш. Smile
Все пак, успех ти желая!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети