| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 7:00 Заглавие: |
|
|
| Тиликс.Зарежда се от диск,на български е и прави почти всичко. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 8:41 Заглавие: |
|
|
Windows me Това за мен е по добрият за слаби машини , с 128 рам работи отлично горедолу е като 98 ,но много по-стабилен и предлага част от кирите на XP , който 98 не ги е чувал. 98 се "разваля "прекалено бързо и забива на поразия.Гарантирам че с Win Me ще си по доволен от win 98 било то и se.
П.с Сега се сетих че един приятел имаше к-6-ца ако имаш възможност за лек или умерен клок и настроика на таймингите тази машина ще литне и дори може и XP да и хареса , гаранция  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
banchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 10:53 Заглавие: |
|
|
| kd 503 написа: | Windows me |
И аз така мисла че за слаби машини това е най-доброто.Колкото до изказванията за пасианса те са от хора,който така или иначе за друго не ползват компутър освен за пасианси. На 400Мхц могат доста неща да се прават . Да не забравяме ,че само преди 5-6 години това беше върха . |
|
|
 |
freelancer_bg Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 11:20 Заглавие: |
|
|
По други форуми ми казаха, че на такава машинка графичните среди на линукс GNOME и KDE няма да вървят добре. Така че за сега отават вариантите win 98 , win xp lite . Ако сложа 98 доста програмки няма да тръгват защото не е NT, нали така ?? Следователно ще трябва да търся някоя много стара антивирусна. (Сега пък проблема с антивирусната излезе). _________________ Не псувайте шефовете си на майка, защото така се размножават.
Аз лично много ги мразя, затова си бачкам като Фрийлансър |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 12:11 Заглавие: |
|
|
| grishan написа: | | Тиликс.Зарежда се от диск,на български е и прави почти всичко. |
Иска 128 МБ рам а при мен с 96 не може без суап да пусне графичната среда КДЕ. И работи изключително бавно. Може би 50-60 пъти по-бавно от XP. Мисля че не е за слаби компютри.
Иначе аз съм целерон 300 А работи в момента на 375 МХз 96 МБ рам имам ДВД писалка и като гледам дивидита става накъсан звука. Съвсем малко не му достига да върви гладко. А филми вървят. Сега съм WinXP и не мисля да го сменям. На 300 Мхз като го пусна пак не забелязвам разлоика. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 16:25 Заглавие: |
|
|
За Гномето и КДЕ-то - право са ти казали - тежички са си.
Уидоус Ме - недей! Това е най-голямата издънка на Майкрософт, не случайно се продаваше на пазара за не повече от половин година.
95 вече е много архаичен и не си струва за машина на над 166МХц.
Моят съвет е 98SE за оптимална работа, може и ХР, но ще се тутка малко...
Ако няма да е за мултимедия - игри, видео (то не че с това ЦПУ може много...) и трябва да е NT даже препоръчвам Уин2003. Може да ти се стори странно, но е доста по-оптимизиран от ХР-то, и ако се настрои правилно върви доста по-добре от него (за сметка на мултимедията естествено). _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
chwr Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 17:03 Заглавие: |
|
|
Някоя по стара версия на Тиликс или Suse Linux ще вървят доста прилично. Аз съм със К6-2 500 и 96MB със Suse8.2(с KDE) и нямам грижи.
С по стария ми процесор Cyrix-300 не работеше по зле(само филмите). Освен това използвам BEDOS(модификация на Windows98SE от руснаци). По-бърз и по-стабилен Windows не съм виждал. Не се налага преинсталация с години(освен ако не те удари някой вирус), а постоянно инсталирам и деинсталирам програми. Има и версия BEDOS2, но е на руски и е много бъглива. Имат и още една версия OS X(прилича по име на МАС OS X, ама не е) не ми е попадала и не съм я пробвал.
Най-важното, за да вървят Windows операционните системи е да си направиш настройки в autoexec.bat за оптимизация на процесора К6-2 иначе ще работи като 386-ица. Трябват ти следните редове в autoexec.bat:
c:\tools\setk6v3\mxk6opt
c:\tools\setk6v3\k6waon 96
c:\tools\setk6v3\k6wc1 fe000000 32
c:\tools\setk6v3\setewb
Което означава, че трябва да си намериш тези програмки.
Освен това как ще работи компютъра ти зависи много от чипсета. С чипсет на Intel филмите вървяха при мен най добре, въпреки че честотата на [ината беше най-малка(само 83MHz).
Колкото до ХР-ползвам лайв дистрибуция(от пакетите за repair) и върви учудващо бързо. Там разбира се не могат да се инсталират програми и драйверите за звук и други мултимедии са орязани, но ми върши работа.
Ако решиш да инсталираш ХР или 2000 има един трик при инсталацията, натиска се F5 по време на началното зареждане на драйверите и ти излиза скрито меню за типа на процесора. Избира се "486" и става оптимизация на инсталацията. След това на слаби машини се усеща. За мощни компютри няма голям ефект.
За повече инфо потърси из форумите на SETCOM.BG.
Успех! |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 17:28 Заглавие: |
|
|
| tropper написа: | За Гномето и КДЕ-то - право са ти казали - тежички са си.
Уидоус Ме - недей! Това е най-голямата издънка на Майкрософт, не случайно се продаваше на пазара за не повече от половин година.
. |
Ще станеме на кълбета Милениум е най стабилния уиндоус Много ясно ,че като изключим xp и още нещо милениум е ужасно стабилен и без никакви сървис паци и повечето програми (май всички)
който не са съвместими с 95,98 вървят на Ме гаранция давам.През 2000 година си вземах селерон на 950 мхз(най бързия за за сокет 370) с нечуваните тогава 128 рам вин 98 го преинсталирах за половин година 2 пъти и след това сложих милениум който докато беше живо pc-то (октомври 2005) е преинсталиран 3 пъти общо Вин ме е твоя уиндовс слагай  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 18:57 Заглавие: |
|
|
Windows ME наистина е много лош избор в конкретния случай! Има множество проблеми именно със управлението на паметта, която а) е кът на такава машина и б) по принцип не се уползотворява добре от Windows 98.
Иначе XP е доста бутнат в това направление, а и в много други. На такава машина, разбира се, бих спрял излишните Services и бих намалил разни визуални ефекти до минимум. Също може да се направи компромис и да не се инсталира антивирусна програма. Риска си струва ако на компютъра не се държи важна информация (то и с този 8 годишен диск...), а няма да спъва компютъра.
От там нататък ОС няма да е съществена спънка. За офис работа и леки приложения компютъра си е напълно използваем. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 20:03 Заглавие: |
|
|
Най добре ще върви Windows 3.1 или Windows 3.11. Най малко ядове ще имаш. Работи под DOS, няма вграден browser но ако решиш до си го слагаш щи ти пратя browser-а и TCP/IP протоколите. Мога да ти пратя и целия Win.  _________________ home studio |
|
|
 |
|