| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 20, 2006 0:49 Заглавие: |
|
|
Става. А "я накрою поляну"! Ако ти се размине идването, тогава ще мислим за куриери. Не е толкова спешно.
В началото на годината бяха обявили конкурс за най-стар компютър, който още е в употреба. С този Apple 8 сигурно щях да съм първенец. За съжаление не разбрах подробностите по организацията и пропуснах да участвам  |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 20:50 Заглавие: |
|
|
Здравейте Радвам се че форума отново е налице така да се каже Клкото за осмичките навремето имаше една програма <чантата с магиите> мисля че се казваше. Та тя май имаше и такава опция да копира от дискета на дискета с едно флопи. Освен това въстановяваше и лоши сектори. Имаше и други опции но не се сещам . Беше толкова отдавна. Трябва да проверя дали не си пазя дискетите от онова време че май скоро ги изхвърлих при разчистване но имам книгата < Работа с персонален компютър > която мисля че може да ти помогне. Та там пише че програмата за записване от дискета на дискета е <COPYA> или < FID> . Ако искаш мога да ти дам книгата. Мисля че ще ти е от помощ. Аз често идвам във Варна. Управлението ми е там. Учудвам се че има работещи такива флопита. Бяха доста проблемни навремето<особено тайванските> Пиши ако те интересува. Ще се радвам да помогна  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 22:02 Заглавие: |
|
|
| За съжаление програми за 8 битови компютри в нета едва ли ще намериш. Дискетите са 140 КБ едностранни-35 пътечки по 16 сектора по 256 байта ,може и със 360 КБ флопита от 16 битов но има допълнителен контролер. В къщи имам 8А със две флопита от този тип и 512 кБ рам карта ,но не съм пускал компютъра от 10 години може и повече ,дали работи ,не знам ? Ако си от София имам дискети със Locksmith 6,0 и други копиращи програми -може да се уговориме да ги ползваш някакси. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 23:35 Заглавие: |
|
|
Колеги, благодаря ви за отзивчивостта!
Тези дни програмата ми е доста натоварена и нямам възможност да отделя време за решаване на този проблем. В подходящ момент ще се заема отново и ще ви пиша.
Успех на всички! |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 23, 2006 1:02 Заглавие: |
|
|
Имам такава антика в къши. Имам и доста програми копита и всякакви други неща за тях. Имам дори програма за изчисляване на трафове.
Само едно не знам. Продават ли се още такива дискети по магазините за да копирам и да ги изпратя. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 23, 2006 12:00 Заглавие: |
|
|
| ivo1 написа: | | Само едно не знам. Продават ли се още такива дискети по магазините за да копирам и да ги изпратя. |
Пазя доста 5,25" дискети. От къде си? |
|
|
 |
sss Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 04, 2006 19:51 Заглавие: |
|
|
| Ако все още не си си решил проблема с копирането, можеш да ми се обадиш. |
|