|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 21:12 Заглавие: |
|
|
old4, изобщо не е въпроса за обидите, а за "ползата от файдата".
Нали все пак се опитваме да споделяме проблеми и тяхното РЕШЕНИЕ! или не е така?
За мен лично ползата от форумите е: като търся нещо и го намеря по някаква ключова дума - да прочета нещо смисленно, а не две страници "плява" докато стигна до съществото (ако въобще го има след разводняването на дадена тема) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
darkyp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 21:32 Заглавие: |
|
|
Та, аз по моя въпрос Не съм си го купил още и тъй като не намерих в нета инфо за това попитах. За да знам какво да очаквам от него - какви изводи и т.н.
А тъй като казахте, че има много видове, къде в София мога да погледна за други такива цифрови? Мисля да го сложа на стабилизираното захранване за което питах в друг пост. В момента е стрелкови волтметър и исках да сложа от тези електронните. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 15, 2006 8:54 Заглавие: |
|
|
Досега от тези, които са в Конрад /варненския, предполагам в София няма да е по-различно/ съм видял поне 4 модела, но нито един не става за целта за която искаш да го ползваш. Проблемът, както писа RC e, че не могат да мерят напрежението от което се захранват т.е. захранващто напрежение и това, което се измерва трябва да са галванически разделени. Ако решиш да ползваш такъв ще трябва да му сложиш отделен трансформатор за захранване или да го захранваш от батерия. Единствения прибор от този сорт, който съм намирал на пазара и няма такъв проблем е на шуменска фирма - NN Electronics. Струват към 20 лв. Появяват се периодично по магазините, но не мога да кажа със сигурност къде и кога.
| darkyp написа: | Та, аз по моя въпрос Не съм си го купил още и тъй като не намерих в нета инфо за това попитах. За да знам какво да очаквам от него - какви изводи и т.н. |
Относно изводите - 2 за захранване, 2 за измервания ток/напрежение. Чрез подбор на входния делител / Конрад обикновено не го предлагат в комплекта/ може да се мери 200мВ, 2В, 20В и т.н. |
|
|
 |
Brock Гост
|
Пуснато на: Чет Юни 15, 2006 10:25 Заглавие: Re: Панелен волтметър от конрад: свързване |
|
|
| darkyp написа: | | Знам, че някой беше писал във форума, но не намерих поста. Ако някой може да ми помогне ще съм благодарен! |
за това
ОПИСАНИЕ И СХЕМА НА СВЪРЗВАНЕ |
|
|
 |
Гост
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|