Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Панелен волтметър от конрад: свързване
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 14, 2006 21:12    Заглавие: Отговорете с цитат

old4, изобщо не е въпроса за обидите, а за "ползата от файдата".
Нали все пак се опитваме да споделяме проблеми и тяхното РЕШЕНИЕ! или не е така?
За мен лично ползата от форумите е: като търся нещо и го намеря по някаква ключова дума - да прочета нещо смисленно, а не две страници "плява" докато стигна до съществото (ако въобще го има след разводняването на дадена тема)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
darkyp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 14, 2006 21:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Та, аз по моя въпрос Smile Не съм си го купил още и тъй като не намерих в нета инфо за това попитах. За да знам какво да очаквам от него - какви изводи и т.н.

А тъй като казахте, че има много видове, къде в София мога да погледна за други такива цифрови? Мисля да го сложа на стабилизираното захранване за което питах в друг пост. В момента е стрелкови волтметър и исках да сложа от тези електронните.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Юни 15, 2006 8:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Досега от тези, които са в Конрад /варненския, предполагам в София няма да е по-различно/ съм видял поне 4 модела, но нито един не става за целта за която искаш да го ползваш. Проблемът, както писа RC e, че не могат да мерят напрежението от което се захранват т.е. захранващто напрежение и това, което се измерва трябва да са галванически разделени. Ако решиш да ползваш такъв ще трябва да му сложиш отделен трансформатор за захранване или да го захранваш от батерия. Единствения прибор от този сорт, който съм намирал на пазара и няма такъв проблем е на шуменска фирма - NN Electronics. Струват към 20 лв. Появяват се периодично по магазините, но не мога да кажа със сигурност къде и кога.
darkyp написа:
Та, аз по моя въпрос Smile Не съм си го купил още и тъй като не намерих в нета инфо за това попитах. За да знам какво да очаквам от него - какви изводи и т.н.

Относно изводите - 2 за захранване, 2 за измервания ток/напрежение. Чрез подбор на входния делител / Конрад обикновено не го предлагат в комплекта/ може да се мери 200мВ, 2В, 20В и т.н.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Brock
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юни 15, 2006 10:25    Заглавие: Re: Панелен волтметър от конрад: свързване Отговорете с цитат

darkyp написа:
Знам, че някой беше писал във форума, но не намерих поста. Ако някой може да ми помогне ще съм благодарен!

за това

Arrow ОПИСАНИЕ И СХЕМА НА СВЪРЗВАНЕ
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юни 15, 2006 10:31    Заглавие: Отговорете с цитат

за това

Arrow Panel Mount Digital Multimeters
Twisted Evil
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети