|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2006 0:46 Заглавие: |
|
|
californieca, мощноста на транзистора не се мери по ватовете написани в каталога или datasheet-a Това е максималната ТОПЛИННА мощност която може да отдели един транзистор, а не мощността на товара който носи! KD502 e 60V/20A, следователно ако го пъхнеш във фризера и има достатъчно голям радиятор ще успее да храни 60V*20A=1200W ама в най-идеалния случай И то докато се затопли... Някъде по руските сайтове бях чел за такъв експеримент... Повечето транзистори работят при 80% от максималната си мощност докато дигнат около 10 градуса по целзий... И след това както се изразиха по-горе "полупроводника става цял проводник. "
Стига толкова офтопик... Ако "философите" решат че схемата ще свири, и поне 100 вата да успее да храни другия месец ще я налепя и ще кажа как се представя.
/еdit/ като гледам схемата нещо много, ама страшно много ми прилича на един усилвател 60W която схема бях гледал в rlocman.ru, само че оня беше с 4 крайни транзистора KТ819Г и с руски компоненти... Май и 2-та са правени на една и съща програма.... _________________ Както си работеше и спря... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|