Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблеми с AIWA 1402
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kotzev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Lovech

МнениеПуснато на: Сря Сеп 01, 2004 20:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Може би трябваше да доуточня.Като сваля платката и припойвам всичко не мога да разбера точно къде е била лошата спойка.Не споря за авангардно изобретение просто тази вечер ми хрумна това нещо.И още нещо поялника с който запойвах е 6в с много остър връх и с него заповам само интегрлни схеми.Предполагам че първата ти мисъл е че с индукционен поялник да запойваш по тази платка при работещ телевизор е невероятно и съм напълно съгласен с теб защото знаем какви поседствия може да има.Дано бъда разбран правилно....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 01, 2004 20:23    Заглавие: Отговорете с цитат

kotzev, уточненията са важни, но те все пак трябва да се правят навреме (а най-добре е да няма нужда от тях).
Сега трябва да предположим, че 6V-я поялник е с трансформаторно (т.е. галванично разделено захранване) нали така?
За индукционния поялник даже не съм си го и помислял Sad .
И все пак, според мен подобен "опит" не е добре да се споделя по такъв начин.
Тук има доста нови момчета които прохождат в занаята и те едва ли предполагат (поне някои от тях), че имаш (вероятно) и разделителен трансформатор (1:1) от мрежата където включваш телевизорите за ремонт. Като например София81, В.Търново 84, а и не само те.
Така, че просто внимавай със съветите!

Нищо лично!
Поздрави Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kotzev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Lovech

МнениеПуснато на: Сря Сеп 01, 2004 21:53    Заглавие: Отговорете с цитат

RC привет.Прочетох няколко пъти написаното от теб и виждам колко много си прав.Помисли и предложи къде на видно място във форума бихме могли да опишем как безопасно начинаещите колеги да си оборудват работното место за да избегнат лоши последици.При разформироването на сервизите аз си закупих два разделителни трансформатора и сега всички контакти в сервиза са разделени от мрежата.Оставил съм един и го ползвам само за прахосмукачката.
За 6волтовия поялник ползвам мрежов трансформатор от Мургаш.
Така че всички уреди осцилоскоп генератор с цветни ивици компютъра касов апарат минават през разделителен трансформатор.
Отделно на масата съм си извел контакт който винава през лампа 150вата който го ползвам при ремонта на захранването.Друга лампа 60вата захваната на стената е свързана с два проводника който ги запойвам за товар на импулсното когато го ремонтирам.
Така че има резон в това дето ти написа и да помислим....
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Чет Сеп 02, 2004 9:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги, спорът е безмислен. Цялия цифров модул е бъгав и никой неможе да гарантира в коя част на платката ще се окаже дефекта, за това се налага смъкването на чиповете и презапояването а не само да се презапоят на място - в противен случай дефекта след кратко време пак се появява.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Чет Сеп 02, 2004 14:52    Заглавие: Отговорете с цитат

За пореден път свалих модула презапоих наново мостовете под чиповете и измих всичко с корселин и от двете страни. Не съм съгласен с мнението че разпояването на едната страна на чиповете не е достатъчно. След като единия ред на чипа се разпои и се надигне настрани има достатъчен достъп отдолу както и за презапояване така и за измиване и така нататък. Подмених и електролитите . Засега работи нормално но да не забравям и факта че понякога не прави проблем с дни ??? Rolling Eyes Rolling Eyes
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети