| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 07, 2004 6:19 Заглавие: |
|
|
| Размера хоризонтален и вертикален са идеални нямам бъчвообразни изкривявания но това нагряване е много На този радиатор е и схемата за вертикално откл. и около нея радиатора пече яко.Дали пък от нея е проблема.Сега търся схема CCU 3000 квадратна дето се запойва отдоло за да направя и другия телевизор и да сравня. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 07, 2004 21:45 Заглавие: LOEWE |
|
|
| Коцев,ако всичко работи добре,а само загряването те тормози,монтирай допълнително охладител на основния и го остави да поработи 2-3 часа И АКО ГРЪМНЕ ТРАНЗИСТОРА-ЗНАЧИ ИМА И ДРУГ ПРОБЛЕМ,НО ОТ ОПИТ ЗНАМ,ЧЕ ТЕЗИ ТВ-ТА СИ ЗАГРЯВАТ,А ТОВА Е ЕДНА ОТ СКЪПИТЕ ФИРМИ В ГЕРМАНИЯ И ТЕ СИ ЗНАЯТ РАБОТАТА.Извинявам се на г-н Филипов за главните букви,но имам да пиша още 10 писма и не ми се поправя правописа,важно е,че е на кирилица.Успех! |
|
|
 |
sa6ik Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 07, 2004 23:01 Заглавие: |
|
|
| искам само да подтвардя това за загряването.Те наистина си греят.А относно чипа CCU3000 -разполагам сас такав и ако ти се наложи................ |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2004 5:09 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ви.Ще изнеса транзистора на отделен радиатор и ще пробвам.Колкото до схемата ще видя първо клиента какво ще реши защото има още доста неща дефектни а предполагам че ще я намеря и тук.Асеновград е далече..... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2004 22:02 Заглавие: LOEWE F..... |
|
|
| Коцев,не е задължително да местиш транзистора,само прикрепи с 2 винта допълнителен радиатор над S2000 или около него и ако наистина грее ненормлно,а те си греят,тогава предприемай други мерки.Имал съм подобни подобрения в тв.SCHNEIDER с pip и над траннзистора в тхо е монтиран допълнителен ребрист,черен радиатор,който не съм вижддал в други подобни-такива тв.Успех! |
|
|
 |
omegata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2004 8:22 Заглавие: |
|
|
| Коцев виж във трансформатора преди драйверния транзистор дали имаш електролит закачен на захранването на трафчето ако е изсъхнал също така ще се държи крайния ще грее че ще се къса защото не работи в ключов режим както трябва |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Сеп 16, 2004 16:31 Заглавие: |
|
|
| Колеги моля за извенение че късно отговарям но съм малко на почивка на балкана.За сведение на всички оказа се че този модел така си загряват.С сонда та като мерих температурата тя достигна до 63градуса.Но и такава беше температурата и на един друг същия модел който работеше и дойде само за платка звук.На няколко телевизора само че други марки температурата стигаше до 55 градуса и затова се усъмних че имам повреда. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2004 0:09 Заглавие: LOEWE |
|
|
| Коцев,нали ти казах,че тези модели така си греят,а ти вече се впускаш в изследователски авантюри.Мислех,че този твой прототип загрява прекалено много,но явно не си имал подобни от този вид.Аз не мога да преборя подобен урод,на който му изгаря само импулсния траф-появяват се мехурчета по средата на бобината и спира да работи без други поражения.След смяна с оригинална- работи 5-6 дена и отново импулсен траф.Ти ме познаваш и знаеш,че с моя опит съм пробвал какво-ли не.От 7-8 шасита съм свалял и подменил всичко около хор.развивка,драйвери,DPU2553 и всичко,което съм се сетил,и отново-имп.траф-баф и капут.Уважавам фирмата LOEWE,защото някога ходих в Германия и тези тв. бяха най-скъпи по витрини и магазини,но сега вече съм резервиран към тях. |
|
|
 |
|