| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 31, 2006 17:35 Заглавие: Re: Процесори Дурон? |
|
|
| Bobi_Turbo написа: | Искам да знам от къде мога да си намеря процесор Дурон и колко е най-големият процесор Дурон(колко Гигахерца е?) На мен ми бяха казали че дуроните са спрени от пройзводство?
А и друго да питам на мойто дъно което е с Дурон какъв Друг процесор може да се сложи?Ако искате марката на дъното мога да я предоставя.
Благодаря предварително!  |
Ами дай марката на дъното,че някой тук написа цял труд по икономика. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 31, 2006 23:59 Заглавие: |
|
|
| After_Dark написа: | а къде забраихте и захранването, евентуално ако дъното няма АГП и ново видео и,.........
а и къф е проблема лек овърклок ? 100-200-300 МХц са си напълно постижими при читаво захранване
пък и 64 битов процесор при положение че повечето приложения евентуално са 32 битови или ,...... |
дори и сега да е с PCI видео-карта това не пречи да я забоде на новото си дъно-и дъната за сокет А и дъната за сокет 754 и дъната за сокет 939 и дъната за сокет AM2,който излезе преди има няма 2 месеца в България си имат PCI слотове инак къде ще си сложиш платки като LAN-картата примерно,щото ако разчитам на тази ЛАН-която е вградена на дъното ми и утре като се засвятка отвън и аз забравя компа включен-трябва да купувам ново дъно вместо да хвърля ЛАН-карта за 8лв.
64битовия процесор върви и на 32 битови приолжения-аз в момента съм такъв на сокет 939 двуядрен-Уйндоуса ми обаче е 32-битов-не съм имал никакви проблеми,нито проблем с някъкво приложение да не ще да тръгне заради това че сам с 64 битов процесор.
Но пак имам по-голяма производителност от 32битовете и то с от 200 до 1000%заради-
-по-високия рейтинг на 64 битовите процесори,бога ми най-слабия 64битов процесор има рейтинг 2500+,най-мощния Дурон има 1800
-по-високата шина
-по-големия L2 кеш
-поддръжката на повече инструкции
и още куп неща....
Пробвал съм да бягам 2 машини-32 битов Бартън 3000+ и Семпрон 2500+ 64битов на сокет 754-най-слабия
-вярвай ми 32битовия влачи крака като бабичка-
-и като трансфер мерен с Еверест
-и като тест с WINRAR
-и както още и да ги сравняваш... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 01, 2006 8:35 Заглавие: |
|
|
| Ай стига си се хвалил де, тея неща ги знаят и дечицата от предучилищна, ти ми кажи как с по-малко пари да си свърши работа човека, с ново всеки може. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 01, 2006 13:12 Заглавие: |
|
|
Въобще не се хваля,защото нямам такъв,аз съм на 64битовия сокет 939,
казвам просто щото много компютри са минали през ръцете ми-
-ти ми обясняваш как щял да мине най-евтино
-аз му обяснявам как ще постигне най-добро съотнощение цена/качество при покупката-щото тва е най-важния параметър при една покупка и му обяснявам как за приблизително същите пари ще вземе нещо 10 пъти по-добро.
Пампоров,не си ли се замислял защо в момента никъде почти няма Duron и 32 битови Семпрони,със зор сред 20фирми ще намериш в едно в която има един залежал.Ами отговора е много прост-щото естествения подбор на пазара ги унищожи-сега има 64 битови АМД процесори с 10 пъти по-голяма производителност за същите пари. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Авг 01, 2006 13:39 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | сега има 64 битови АМД процесори с 10 пъти по-голяма производителност за същите пари. |
Всъщност Sempron64 2800+ не е по- производителен от Sempron 2800+ ,просто поддържа 64 битово адресиране
И стига сте спамили темата! Човека попита нещо, отговорете му. За такива пререкания има раздел общи приказки  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 01, 2006 13:54 Заглавие: |
|
|
| Спомням си че вече съм отговорил всъщност. |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 01, 2006 13:56 Заглавие: |
|
|
| Здравейте!Според мен и Божилов и Пампоров са прави - от една страна винаги е по добре да се вземе по бърза машина за малко по вече парички.От друга страна обаче това са прежалени пари - след година машината няма да струва и 70 % от сегашната и стойност.Трябва да се прецени според приложението за което ще се ползва компа.Ако става въпрос за игри без колебание сменяйте и дъното и проца, ако не Дюронче - 1.8 = 50$ - чисто новичък с поръчка.При по вече късмет може да се намери употребяван на доста по ниска цена.Въпросният Дюрон е на фсб 266, както ви писаха по горе напишете какво е дъното ви за да се види какво поддържа и какво не. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 01, 2006 14:17 Заглавие: |
|
|
Целия този проблем идва от това че Боби-Турбото мина из селото "разлая песовете включително и мене и изчезна"-докато не дойде да каже кво му е дъното,къв му е рама,кво му е захранването и за кво ще го ползва тоя комп ние с нищо не можем да му помогнем.
@bobikafe склонен съм да не се съглася с теб-имал съм ги и двата има и достатъчно много сравнителни тестове из нета между двата Семпрона ,които са достатъчно убедителни.Между другото те вече са 3 де има и Семпрон 64 на сокет AM2 който познай на колко шина е и как кърти земята за скромните 60 долара.Но няма да спорим че наистина ще мине г-н Филипов с голямата метла и ще изрине темата към Говорилнята _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 01, 2006 19:24 Заглавие: |
|
|
Абе хора , вие работа нямате ли, ами се впускате в безмислени спорове ?
Много смешно /дуроните били спрени от производство/ , всъщтност никога не са били в производство , атлон с бракуван L-2 кеш = ДУРОН , с други думи нямам думи , я се вземете в ръце човека писа че е новак , не го дезинформирайте.
Хайде със здраве и не се засягайте  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 01, 2006 21:42 Заглавие: |
|
|
| Лично аз не виждам спор.Някой демонстрира механични знания от интернет и съм склонен да се съглася.че това е бъдещето-повече роботи по лесна манипулация. |
|
|
 |
|