|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пет Сеп 08, 2006 21:44 Заглавие: |
|
|
Добре де какво лошо има да се оплачиш от некоректен работодател.Все пак всеки от нас може да изпадне в подобно положение ( Да обещаят едно а в последствие да се окаже друго) и е добре да имаме едно на Ум.
А иначе аз няма да се оплаквам от моя работодател, защото е много печен.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 08, 2006 22:51 Заглавие: |
|
|
Ето и моето мнение.
Разбира се Г-н Цветков е абсолютно прав и във фактите, които излага и в изводите.
"Цялата работа" е в това, че и този бранш е почти завладян от олигархията. А както е известно, в нея умни и честни хора няма.
"Те" са само"работодатели". "Те" не могат бушона в къщи да си оправят. "Те" изграждат просперитета на "фирмите" си не на естествените капиталистически икономически закони,а поради този извратен мафиотски български модел, в който експлоатацията на работещите не е на последно място. А "баламите", които им "снасят" го правят от нужда за насъщния и от вродения във всички нас - българи - страх и примирение.
Разбира се, че умни, честни и възпитани "работодатели" има и те са повечето от участващите във двата форума.
В случая с Г-н Цветков, обаче, има още един допълнителен фактор - това е интелигентността и възпитанието на "работодателя", която в крайна сметка дирижира и изсвирва финалния акорд.
Чудя се на колегите (по форум), които се нахвърлят върху поставилия темата, търсейки в текта му това което го няма, игнорирайки факта, че всичко това е истина, правейки несръчни опити да "оневинят" не само простака-мафиот-работодател, а и да изкарат Цветков някакъв меко казано "наивник" и стопански некадърник, незнаещ, че в днешна България се живее по "друг" начин, не както в цивилизования свят, защо го правят?
А това "предложение", което му се предлага да започне самостоятелен "бизнес" е също една ехидна подигравка, защото всички знаем, че това е невъзможно, ако не си по някакъв начин асоцииран към някое пипало на октопода. Даже и да опиташ, ще те пометат. В тази връзка, имаше един много точен лаф - "кой е..л - е..л, кака се ожени".
Само, че и това не е така, защото след 1 януари 2007 г., повечето от "проспериращите" български "работодатели" ще бъдат пометени от онези - европейските акули, които знаят как да "хранят" плебса.
Сещам се и за подмятанията "прочел ли си си договора"; подобни "договори" нямат никаква юридическа стойност, защото са в крещящи противоречия и с кодекса на труда и със законите и конституцията. Справка - заинтересувайте се колко трудово-правни дела има в Страсбург против държавата България и български "работодатели" - от досега разгледаните, всичките са спечелени от ищците.
"Трудовите договори", които се предлагат на работещите в България са типичен текст, написан от малограмотни хора, непознаващи европейските и световни трудово-правни закони.
Г-н Цветков, Вашето желание младите да си вземат поука е една утопия. Днешните млади хабер си нямат какво става в България, няма да разберат и какво искате да кажете между редовете. Вашия случай е капка в морето на нещастието на 90 процента от българите.
С уважение
Григор Савов |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 09, 2006 11:20 Заглавие: |
|
|
| Искам и аз да кажа няколко думи по въпроса.Занаята който упражняваме аз считам ,че е уникален,престижен и ако човек го уважава достатъчно добре платен.Той ме храни вече близо триисе и кусур години.Позволявам си да бъда леко несъгласен с мрачните изводи и переспективи ,които прави господин Савов.Не бива младите да влизат в този занаят с преспективите дадени по горе.Не съм и съгласен с някои от "работодателите"които просто хокат човека пуснал темата .Аз считам че човека просто в този момент има нужда от помощ,съвет и добра дума.С работодателите нямам голям опит,защото съм работил винаги само за себе си.В днешната икономическа среда човека упражняващ нашия занаят все по трудно би се справял сам и най добрия вариант би бил да не се търси добър работодател или в другия вариант добри работници а добри и коректни ПАРТНЬОРИ с които да прави заедно нещата.Уверявам ви ,че такива хора в България има.Уважавайте занаята си и той ще ви уважава. |
|
|
 |
weso Опитен потребител

Регистриран на: 02 Май 2004 Мнения: 297 Местожителство: БОТЕВГРАД, Skype:wesogeo
|
Пуснато на: Нед Сеп 10, 2006 19:04 Заглавие: |
|
|
| Искам да кажа нещо на гези дето си мислят че който е станал работодател той е станал директно с парите си и нищо не отбира от тази работа. Само че........!!! всички работодатели които познавам вм тази страна и аз твърдя че оромен процент познавам са преминали преди това като работници на маса във собствената си фирма или в друга такава така че не е сериозно да се пише че работодателите нищо не разбират от тази работа и само имат парите а другите да им работят и да им изкарват пари и за тях. Но трябва да знаете че фирмите занимаващи се с този бизнес легално са около 2500 и 73% от тях в България са си сами работодатели, а останалите са в съдружия или са работещи в големите сервизни вериги . Точка. Който каже нещо против това като сводката е от АП той просто си хвърля думите ей така в пространството. |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 11, 2006 8:37 Заглавие: |
|
|
| Собственика на въпросната фирма ми е приятел и сме работили доста години заедно, естествено че работи и сега и мога да твърдя че е много добър специалист. |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 12:48 Заглавие: |
|
|
Значи ще взема отношение по темата колкото и да се спирах.
Предварително се извинявам на колеги ако засегна някой - не е умишлено и излагам само моята теза възоснова на написанотo в първия пост на колегата Tsvetkov.
Грешката му е че се е съгласил да поеме работа с свои материали и средства. От тук мога дистанционно да си направя извод за работодателя без въобще някой да ми оспорва думите - еднозначно - това не е работодател, това си е жив ментак.
Какъв е тоя човек дето неможе да осигури инструменти на работника си? Като неможе да работи сам. Така е и при мен - живот назаем няма.
Няма да коментирам заплащането защото е индивидуално за отделните региони.
Няма ли коректност - няма и производителност, има само преминаващи.
Ако няма правила ги създаваш ако почнеш да ги нарушаваш сам си прави сметка какъв човек си.
И накрая съм ЗА да се знае публично за некоректните работодатели за да се предотврати гаврата с по некомпетентни и начинаеши в занаята. Все пак всеки отива да работи за пари а не за сини очи усмивки и похвали.
Неприемам критики - всеки има правото да похарчи живота си както намери за добре аз съм избрал така. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|