| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2006 16:47 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | | И докато се къпеш е хубаво да изключваш бойлера от ключа |
И аз това бих те посъветвал докато се оправи проблема. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2006 19:42 Заглавие: Re: о, да |
|
|
| Sto_Yo написа: | | О о о - да сега се сещам - тръбите на ВиК не са метални - тези дето са в земята, а са като от азбест едни такива не знам точно.. спомням си че правиха ремонт преди и ги видях като разровиха. |
Оффф...ще се изтрепете в т'ва Търново....
Тези тръби дали не са каналните? Те не са свързани с тези за питейната вода /силно се надявам/
| Sto_Yo написа: | | А как мога да се претрепя? Ако пусна фаза на ВиК нали ше гръмне сичкото? |
Ами ако са от азбест и не са метални само ще дими земята около тях, пъ на електромера свят ще му се завива...
И да добавя- сметката за тока ще е ПО- ГОЛЯМА от това, което си консумирал реално, понеже електромера ще е по- добре занулен -> има по високо напрежение върху него, отколкото върху бойлера ти, при същия ток.... _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Sto_Yo Нов потребител

Регистриран на: 06 Мар 2005 Мнения: 15 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Чет Сеп 28, 2006 13:08 Заглавие: |
|
|
Дотук съм убеден в следното:
1. НЕОБХОДИМО е да си пусна земно.
2. Не мисля да изключвам бойлера докато се къпя - смисъла е никакъв - и включен и не неприятния ефект го има.
Така или инъче съм занулил възможно най-добре въпросния простак и си мислядаже, че ако махна нулата електро боцканията ще спрат (но риска става ОГРОМЕН, не споря, говоря теоретично)
Въпрос към Боби или който е наясно
| bobykafe написа: | | И да добавя- сметката за тока ще е ПО- ГОЛЯМА от това, което си консумирал реално, понеже електромера ще е по- добре занулен -> има по високо напрежение върху него, отколкото върху бойлера ти, при същия ток.... |
Рзаглобявал съм електромер - никъде не е занулен (от тез старите- не най нов, а той моя си е старичък) Как ще е по-добре занулен? Ако ел-мера "слуша" само на фазата какво му дреме от къде си вземам нула? А електромера не мери ли товар на затворена верига т.е. затворената верига бойлер? моя кирлив бойлер? и ако таз затворена верига не се затваря през енергото а през мойте крака дали няма да отчита по-малко?
А за крачковия ток някой не знае ли нещо? |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 28, 2006 13:17 Заглавие: |
|
|
| Крачковия ток е термин при гръмотевичен удар, остави го него ами се вземи в ръце , викни по-разбиращ от теб човек и оправете най-после тоя бойлер че не можем да спим от притеснение за теб тук във форума... |
|
|
 |
Sto_Yo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 28, 2006 14:12 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Крачковия ток е термин при гръмотевичен удар, остави го него ами се вземи в ръце , викни по-разбиращ от теб човек и оправете най-после тоя бойлер че не можем да спим от притеснение за теб тук във форума... |
Ок извини ме, че не ти давам да спиш във форума. Всичко вкъщи е направено точно както трябва да е по ел. стандарти и предписания. Дори и бойлера. Как мога да пострадам от това, че е включен и занулен точно както трябва? М/у другото и отвън оградата "боцка" по същия начин в дъждовно време, улични стълбове са ме "боцкали" по същия начин. Онез многото волтове бяха при повредена ел. фурна. Сега ги няма, само като закачих нулата на щепсела тип "шуко". Фазоуказателя светеше на пералнята в старата квартира - пак заради нулата или по-скоро земното на контакта. Като му изкривих пластинките да се допират добре (пластинките на нулата/земното) всичко се оправи. Споделям нещо което е неприятно за мен и се надявам, че ако някой се е сблъсквал със същия проблем да ми помогне. Благодаря на wire и pepi_voinishki1957 тяхните мнения са ми много полезни.
Приятни сънища |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 28, 2006 15:13 Заглавие: |
|
|
По въпроса за крачковото напрежение : то се появява и когато има скъсан проводник по електроппроводната мрежа и проводника лежи на земята и е захранен около него се създава поле и за да излезеш от това поле без последствия трябва да не вървиш нормално а да подскачаш <най-добре е на един крак ако можеш> защото има граница до където се простира това поле и при нормално вървене може единия ти крак да е в полето а другия извън него и тогава става лошо  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 28, 2006 15:35 Заглавие: |
|
|
| Цитат: |
М/у другото и отвън оградата "боцка" по същия начин в дъждовно време, улични стълбове са ме "боцкали" по същия начин.. |
Абе данеби някъде другаде да те боцка и повредата да е от друг характер  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 28, 2006 15:48 Заглавие: |
|
|
| ами заземи я проклетата нула бре - явно е от нея проблема |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 28, 2006 15:52 Заглавие: |
|
|
| А сега сериозно.Просто цялата работа е в това че,различните хора имат различно собствено съпротивление.Дължи се на потните жлези по краиниците и от там различните хора имат различна чувствителност към тези ниски напрежения .В този случай със стълбовете при влажно време това усещане се получава точно заради това "крачково напрежение".При влажно време изолаторите имат малка утечка и ако пипнеш стълба и си по чувствителен усещаш тази разлика в потенциала която се явява примерно на метър и половина на стълба от земята.Счита се ,че нормалните хора започват да усещат от 35-40 волта 50hz нагоре. |
|
|
 |
Sto_Yo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 28, 2006 16:38 Заглавие: |
|
|
Мда .. незнам дали ми вярваш но мога да усетя кой кабел в колата има 12 В и кой няма .. най вероятно не ми вярваш, но писах във форума защото във влажно време (но по дълго трябва да е валяло 4-5 дни ако се мърсоливи времето) сигурно е голяма отечката в крановете при мен защото не може да се търпи - опакото на ръката допирам до крана и не мога да търпя - а това е много - затова постнах. Благодарение на Вас разбрах, че ще ме спаси единствено локално заземяване. А по въпоса за боцкането колегата sacho явно се е къпал с "боцкане" та знае всичко за големия чучур с двете малки кранчета  |
|
|
 |
|