|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vstoykov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 20, 2006 22:25 Заглавие: |
|
|
| yani kokas написа: |
Ама искам да чуя дали колегата charli си е оправил нещата
с тва ръководство. |
Ако имаш ФлексТайп вероятно при теб ще се отвори този файл и ще виждаш буквите нормално (ФлексТайп инсталира шрифтове, в които са набутани български букви където не им е мястото) и вероятно ще можеш да напечаташ текста на виртуален принтер за създаване на PDF. Ако настроиш програмите да вграждат шрифтовете, получения PDF ще може да се отваря и на системи, които нямат повредени шрифтове (но при copy/paste ще лъсва истината).
Аз пробвах да направя точно това като инсталирах "кирилизирани" шрифтове на ГНУ/Линукс системата си, но програмата която "печата" файла във формат PDF нещо се опъва (но при показване на текста буквите се виждат!). |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Вто Ное 21, 2006 16:26 Заглавие: |
|
|
| vstoykov написа: | | yani kokas написа: |
Ама искам да чуя дали колегата charli си е оправил нещата
с тва ръководство. |
Ако имаш ФлексТайп вероятно при теб ще се отвори този файл и ще виждаш буквите нормално (ФлексТайп инсталира шрифтове, в които са набутани български букви където не им е мястото) и вероятно ще можеш да напечаташ текста на виртуален принтер за създаване на PDF. Ако настроиш програмите да вграждат шрифтовете, получения PDF ще може да се отваря и на системи, които нямат повредени шрифтове (но при copy/paste ще лъсва истината).
Аз пробвах да направя точно това като инсталирах "кирилизирани" шрифтове на ГНУ/Линукс системата си, но програмата която "печата" файла във формат PDF нещо се опъва (но при показване на текста буквите се виждат!). |
I na kompa sus flextype i na kompa bez nego faila ne se otwariashe s instaliranite shriftowe za go otworia izpolzwah shrift of angliisko bulgarskia re4nik SA dictionary.Ne znam kakuw e ama s nego otwariam vsi4ko deto ne moje da se otwori s sriftowete na Windows a i na FT-to.
Ne znam ako ima niakakuv ACROBAT(NE ACROBAT READER ,A ACROBAT) za LINUX dali niama da mojesh da go naprawish w pdf.Az polzwah edna bezplatna programa pdf factory-no tam maj ne mojeshe da se burnika po shriftowete.
Mnogo se izviniawam za towa 4e pisha na latinica no towa go pisha ot edin komputer vuv Universiteta deto niama kirilizaciq.  |
|
|
 |
vstoykov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 21, 2006 21:12 Заглавие: |
|
|
| yani kokas написа: |
I na kompa sus flextype i na kompa bez nego faila ne se otwariashe s instaliranite shriftowe za go otworia izpolzwah shrift of angliisko bulgarskia re4nik SA dictionary.Ne znam kakuw e ama s nego otwariam vsi4ko deto ne moje da se otwori s sriftowete na Windows a i na FT-to.
Ne znam ako ima niakakuv ACROBAT(NE ACROBAT READER ,A ACROBAT) za LINUX dali niama da mojesh da go naprawish w pdf.Az polzwah edna bezplatna programa pdf factory-no tam maj ne mojeshe da se burnika po shriftowete.
Mnogo se izviniawam za towa 4e pisha na latinica no towa go pisha ot edin komputer vuv Universiteta deto niama kirilizaciq.  |
Предполагам, че твоята програма pdf factory без да я настройваш ще включва шрифтовете в PDF-а, който се получава. Пробва ли след като зададеш шрифт да "напечаташ" един PDF с твоята програма?
За превод от шльокавица на кирилица може да ползваш тази програма. Ето например как превежда твоя текст:
| Цитат: |
И на компа със ФлексТайп и на компа без него файла не се отваряше с инсталираните шрифтове за го отворя използвах шрифт оф английско българския речник СА дицтионару.Не знам какъв е ама с него отварям всичко дето не може да се отвори с срифтовете на Уиндоус а и на ФТ-то.
Не знам ако има някакъв АКРОБАТ(НЕ АКРОБАТ РЕАДЕР ,А АКРОБАТ) за ЛИНУКС дали няма да можеш да го направиш в пдф.Аз ползвах една безплатна програма пдф фацтору-но там май не можеше да се бърника по шрифтовете.
Много се извинявам за това че пиша на латиница но това го пиша от един компутер във Университета дето няма кирилизация. :оопс:
|
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|