| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 19, 2006 14:32 Заглавие: |
|
|
А динамото не е ли генератор
След като е била отпоена тая жичка това сигурно е пречело на акомулатора да се зарежда . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 19, 2006 16:46 Заглавие: |
|
|
Ама и без тая жичка пак си зареждаше(подаваше ток към акомулатора ама все пак я запоих и при допиране на тя жичка от кадето се е разпоила излизаха леки изкрички. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 19, 2006 18:01 Заглавие: |
|
|
| Ако нямаш ел.схема на москвич кажи ,имам на осмак , на нея можеш да провериш каква е тая жичка. |
|
|
 |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 19, 2006 18:52 Заглавие: |
|
|
Добре ако изкаш я постни тука схемата ако изкаш я прати на :[email protected]
ще ми е полезна схемата да видя за какво е тая жица в релето моха е 12-так
ама то се там ел инсталацията.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 19, 2006 19:09 Заглавие: |
|
|
ето я
но отделно за реле-регулатора нямам , ако много ти трябва мога да опитам да я намеря но след някой и друг ден. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Ное 19, 2006 19:42 Заглавие: |
|
|
| Tрябва да провериш дали държи 14.5 V при запален двигател и включени фарове (къси) те халогените наистина дърпат повече защото късите светлини са стандартно по 40 W а не по 100 W. А дългите са по 60 W. Това е по-голяма консумация макар че ме съмнява да създава проблем. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 19, 2006 20:32 Заглавие: |
|
|
| TDA2040 написа: | Забравих да спомена че баща м ие вързал кум късите светлини 2 халогена по 100 вата всеки и крушките са по 100 вата едната и сега като кара на къси и са пуснати и халогените дане би да дърпа много ток така
И понеже е динамо а не генератор да не може да възпроизведе толкова ток и да спада и акомулатораи да не е само тая жичка проблема  |
ами сметни си каква консумация имаш ,халогените+късите+габаритите+3-4 ампера за запалването+тока на възбуждането на генератора +други консуматори ако имаш и тогава виж за колко ампера е генератора и ще ти стане ясно за какво става въпрос.Успех |
|
|
 |
kableman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 20, 2006 10:49 Заглавие: |
|
|
| ОСМАК! нищо друго не може да е това. Не се ма4и пове4е сложи му едно генератор4е от жигули и реле регулатор сьщо. и няма да имаш пове4е грижи. може и от лада с вградено реле е. променяше се само планката която е кьм блока под водната тапа на 1-ви цилиндьр, а оптега4а за ремька само усукваш леко. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Ное 21, 2006 9:19 Заглавие: пробвай пак, ама |
|
|
Пробвай пак на запален автомобил да откачиш акумулатора и да пуснеш фаровете. Ако генератора е слаб за тях, колата ще изгасне. Не забравяй да форсираш леко преди да ги пуснеш- на тихи обороти почти съм сигурен, че ще изгасне. Другия вариант е на форсиран двигател с пуснати фарове и откачен акумулатор да намаляш бавно оборотите. В момента, в който консумацията на ток превиши произвеждания от генератора /или динамото- не знам какъв е/ ток, двигателя ще изгасне  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|