|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 23, 2006 10:27 Заглавие: |
|
|
Значи основния въпрос е какво ти е качеството на картината само на ТВ-то, демек какво е нивото на сигнала от кабеларката. Виж особено за програмите излъчвани в UHF обхвата. Защото ако няма необходимото ниво или е около минималното то през сплитер естествено да има затихване на сигнала 10 че и по-вече децибела, това особено се проявява ако включиш и двата консуматора ТВ и видео. Ако видеото е по старо тунерите не усилват сигнала кой знае колко, ако въобще имат ВЧ усилвател, там сигнала при стендбай преминава без да се усилва, нещо като емитерен повторител.
Съвета ми е следния, купи си широколентов усилвател за кабелна с един вход и два изхода например. По този начин сигналът ще придобие прилични стойности и би следвало да нямаш проблеми.
Не използвай обаче сплитер, те внасят загихване особено тези ментета които масово се продават. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ARTU Активен потребител

Регистриран на: 10 Юни 2006 Мнения: 88 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Ное 23, 2006 11:24 Заглавие: |
|
|
Много благодаря за професионалния отговор! Ще опитам!
Иначекачеството на кабеларката само на ТВ е добро (или поне така си мисля). Качеството се запазва (без видими промени) независимо дали минава през сплитера или дирекно отива в ТВто. Видеото не е първа младост - закупено е 94-та, но не виждам разлика в качеството при stand-by или включено (когато Твто взема сигнала от неговия изход антена или от сплитера). Проблема идва само когато са включени едновременно в кабелната независимо дали е през сплитера или по предвидения ант. изход на видеото. |
|
|
 |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 24, 2006 11:01 Заглавие: |
|
|
| Ясно ми е какво искаш да направиш. Значи ако включиш кабелната на антенния вход на видеото и от антенния изход с кабел включиш на антенния на ТВ-то твърдиш че образа не е добър. При тази конфигурация видеото следва да е включено в мрежата и следва да е на stand-by за да преминават всички честоти към ТВ-то. Ако обаче включиш видеото ON и е на който и да е канал (например записваш мач), то на изхода към ТВ-то се получава само модулиран сигнал на определен канал в UHF обхвата (не помня кой беше 23 ли 27 ли 32 ли) и той може да се променя в определени граници с тримера отзад. Така, че ако искаш да правиш записи на определен канал от видеото, то жена ти също ще гледа това което записваш, ако вземаш сигнала от антенния изход на видеото и ТВ-то е настроено на този канал. Всички останали честоти преминават през капацитетите на тунера, но са с лошо качество Ето защо при тази конфигурация естествено няма да получиш качествен образ и такъв следва да получиш само на канала на който видеото генерира сигнала към ТВ. Ако обаче видеото е на stand-by би трябвало на ТВ-то да няма проблеми с качеството на всички програми, освен ако има някъкъв дефект във входната част на тунера или виж отзад до тунера трябва да има копченце за превключване, с което се генерира и тестовата таблица към ТВ-то за по лесна настройка, то може да е дефектно или да е на друга позиция. Направи следната проба, изключи кабелната от видеото и ТВ-то, превключи това копченце на тест (test signal on), свържи кабела от антенния изход на видеото към антенния вход на ТВ-то, и на някой канал на ТВ-то сканирай за да намериш изпитателната таблица на генератора от видеото (вертикални черно-бели ивици). Ако това работи, свържи кабела от кабеларката на антенния вход на видеото и настрой видеото на някой канал, ако се получи качествен образ то всичко ти е наред, тогава върни test signal на Off, твърде вероятно е то да е на ON позиция. Видеота имат тази функция именно за да може на по старите модели телевизори без AV вход по междинна честота, да се гледат програми от тунера на видеото, през антенния вход на ТВ-то, но на точната фиксирана честота. Следователно това "..идеята беше да се записва филма, когато няма никой у дома. Проблема е че жената иска да си гледа сапунките като се прибере. За целта правя няколко програми на видеото и то си ги записва ежедневно .. " при тази конфигурация на свързване няма как да стане. Интересно ми е обаче защо не става със сплитера когато двете устройства са включени в паралел. Не знам какъв модел ти е видеото все пак зависи как е конструиран тунера по вход изход, аз имам стерео Панасоник видео и такъв проблем няма. Пробвай това което ти казах и пиши за резултата, провери си и кабела от изхода на видеото към входа на ТВ-то. Определено най доброто е широколентов усилвател (искай да е за кабелна телевизия има такива), с което се елиминира каквато и да е зависимост между двата входа на устройствата и жена ти ще бъде доволна. |
|
|
 |
ARTU Активен потребител

Регистриран на: 10 Юни 2006 Мнения: 88 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Ное 24, 2006 21:05 Заглавие: |
|
|
Видеото е Sharp MA40 , телевизора е Samsung CW-21Z403N
Хъм... Старият ми телевизор беше Sharp и при него тази конфигурация ставаше - видеото си записваше някой канал, а аз през това време гледах на ТВ-то нещо друго. И без промяна на качеството, като свързването си беше кабелната във видеото, от него от антенния му изход влиза във антенния вход на телевизора. Не същия кабелен оператор съм, не съм въртял тримера на видеото.
Вече започвам да се съмнявам в телевизора  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|