Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Колко ток ви гълта компютъра :)
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Сря Яну 03, 2007 9:34    Заглавие: Отговорете с цитат

RAM и CPU товаря със Prime95 и SuperPI, хардовете натоварени гълтат с по 1-2 вата повече - мерил съм ги директно... nVidia 5500-то като я натоваря консумацията се вдига с около 5 вата. Между другото като от мрежата идват 205 волта вместо 220 всичко що е с импулсно захранване гълта повече ток, нали? А електромера мери ток =>> енергото взимат повече пари Evil or Very Mad По-добре да има 235 волта както е при някои хора...
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 03, 2007 9:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Milen_haskovo написа:
.....А електромера мери ток =>> енергото взимат повече пари Evil or Very Mad По-добре да има 235 волта както е при някои хора...
Милене, електромера не мери ток, той мери произведението от тока по напрежението, тоест мощността .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nankov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Сря Яну 03, 2007 9:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Милене, не ръси бисери, а седни и попрочети малко. Не ме излагай де, все пак сме градски Very Happy Ела при мен да ти кажа къде и какво да прочетеш, а иначе си будно момче ама........ Exclamation
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Сря Яну 03, 2007 15:25    Заглавие: Отговорете с цитат

pamporov написа:
Milen_haskovo написа:
.....А електромера мери ток =>> енергото взимат повече пари Evil or Very Mad По-добре да има 235 волта както е при някои хора...
Милене, електромера не мери ток, той мери произведението от тока по напрежението, тоест мощността .

Не бях обърнал внимание на схемата му, наистина не мерил само тока Embarassed Досега не съм се интересувал от електричеството от мрежата...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети