|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emil_vr Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 25, 2007 21:13 Заглавие: |
|
|
Колега (в смисъл нов потребител) Арху , и аз с твоя проблем отидох да си купя готово зарядно -26лв . Погледнах през отворите на уреда ,и като видях трафа , диодите побегнах в гаража да си правя. Ограничи си зарядния ток чрез баласт в първичната на 2А , иначе трафа ... буум .Схема за изключване - от руските саитове с амо с 2 транзистора . Зенер(Ценер маи се казваше) на 9В включен в делител с които гласиш релето да изключи при 14В , или колкото си наумиш , но под 14,3.Наи- важното е( според мен ! ) електр. реле да му дадеш хистерезис богато- поне 0,5В . Ако не , като наближи 14В релето бъзди или цъка безотговорно . Прави се с ПОВ от самото реле ,към базата на първ. транзистор респ. плюса на ценера . Как съм стабилизирал зарядния ток ,ме е срам да кажа ,но е мн. нискотехнологично . Спирам , понеже поста маи стана за раздел вицове Успех , работа и пари на всички желая новата седмица ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|