Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Колко е най-често консумацията на авто алармите в stand by?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Sharo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 23, 2007 14:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Кво, ти като връзваш аларми, слагаш релето постоянно да смуче ток за да е блокиран двигателя ли? Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gmg_service
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пет Фев 23, 2007 15:05    Заглавие: re Отговорете с цитат

Българска аларма ,Saturn,Milienium ,SuperseC....,8 mA(без светодиода) и 12-13 mA с мигащ свето.
Eaglemaster,Skorpion,Taigar...(Тайвански) 10 mA(без светодиода) и 13-14 с мигащ свето.

и
Цитат:
светодиод които мига с 1 херц честота при ток през диода 10-15мА

Ти да не си сложил да мига лампичка,и да я наричаш светодиод Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 23, 2007 15:29    Заглавие: Отговорете с цитат

тъй като преди време разработвах едни алармички та да споделя опит --> контролера обикновено е в слиип значи консумира по-малко от 1ма но имах едни транзисторни буфери на входовете които консумират около 3/4мА. Също шоков датчик зависи какъв ще се използва но и там около 3/4 мА. По въпроса за релето за блокаж има много начини за връзване но най често се използва захранване на релето от АСС и нормално затворен контакт за работа на двигателя.
А за светодиод де да знам може и 1W син да се сложи че да огрява цялата кола Very Happy
някой ако иска в страничката ми има една проста разработчица може сам да си спрете аларма
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Пет Фев 23, 2007 15:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ви на всички които до този момент се включихте в темата .Искам също да ви попитам според вас каква аларма е за предпочитане да взема - Тайванска или Българска .Разликата в цените им е минимална . ?
Върнете се в началото
Sharo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 23, 2007 15:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Aз 'потребявам BSM (нещо лоши слухове се носят напоследък Crying or Very sad ) - и те са с н.о. на блокировките. Изобщо каква е идеята на н.з. - като отскубнеш модула(дори и само бушона) и колата си бали без проблем - и*ах тази защита.
Върнете се в началото
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 23, 2007 16:53    Заглавие: Отговорете с цитат

да точно така отскубваш модула и колата пали....
за мен това са пълни глупости щото на по-старите коли хич и алармата няма да им търсиш например опел кадет и всички от сорта палиш както си искаш Laughing
на по-новите с чип ключ и фабрични компютъризирани имобилайзери да слагам тъпо реле управлявано от няква си кирлива аларма хич не ми се връзва
а по въпроса каква аларма да си сложи госта -> ами всички ги правят в Азия не се подлъгвай че пише българска пак голяма част от нещата се изработват навън .... то иначе цената на алармите нямаше да са 30-50 лв. масовите
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пет Фев 23, 2007 19:22    Заглавие: Отговорете с цитат

A бе много се отворихте специалистите!Кой е навит да дойде и да ми оскубе щепсела и да си тръгне с колата ми Question Ама преди това ще сложим по нещо на масата Laughing И кои български аларми се правят в Тайван Question Идете например във Варна на ул Детелина 4.Ако това е Тайван-извинявайте Twisted Evil Или в Пловдив-VALKOR.Или в София-МАК.Или във В.Търново...Въобще Edesign мисля че не е наясно много с нещата.Друг е въпросът как се монтират системите и дали не се монтират така,че по-лесно да се свие колата.В тази връзка имам една задачка за досетливите-как се 'изработва" аларма със "скачащ" код Question А колкото до ГОСТ-тие-винаги съм бил за това те да могат да споделят,да питат и да изказват мнение.защото в началото и аз съм бил ГОСТ.Само че от два-три дни започвам да си променям мнението-ТЕ станаха заядливи,нахални дори...
На въпроса-читава аларма в стендбай не трябва да дърпа повече от 8-10 mA.Всичко друго е ала-бала.Както и повечето мнения в тази тема...

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
marinov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Фев 23, 2007 23:42    Заглавие: Отговорете с цитат

kolega аз ше ти кажа тва дет ми идва на ум пак ти ше кажеш дали е така и защо не Very Happy ? значи имаш по 1 ПИК в предавателя и в приемника вързани с външен ЕПРОМ / за предпочитане - демек по-голяма сигурност/ или използващи своите си ЕПРОМИ / по- несигурен вариант/. Та значи в ЕЕПРОМА байтовете условно са обединени в думи от няколко / 2-3/ байта и двата епрома са с еднакво съдържание! ПИК-а в предавателя кодира сигнала с първата дума и го изпраща а ПИК-а в приемника декодира и вкарва в буфер от който почва да търси съвпадение на първия байт от получения сигнал с байт от неговия ЕЕПРОМ и ако има такова сравнява следващия с другия следващ и т.н./ е т`ва обяснение направо уби рибата/.аз бих го напраил с думи от 3 байта и възможно по-големи ЕЕПРОМИ/ демек за повече комбинации/
Аре сега ти кажи каде сгреших Laughing и как да опраиме работата Very Happy

P.S (offtopic) ot tva 6ibano ICQ mi se izvrati pravopisa seriozno i sega kat se gledam kakvi sam gi satvoril ............ Sad Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Sharo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 24, 2007 0:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix, на твоята аларма блокировката на двигателя на н.з. контактите ли е? Wink
Колкото до скачащия код - предимно ползват keeloq на microchip. Та за това казах че лоши слухове се носят за bsm - защото май keeloq-a е експлойтнат (пак казвам - само слухове, иначе replay-а е ясен).
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 24, 2007 7:43    Заглавие: Отговорете с цитат

По мое скромно мнение истински скачащ код без двустранна връзка е невъзможен.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети