| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 14:46 Заглавие: |
|
|
Кво, ти като връзваш аларми, слагаш релето постоянно да смуче ток за да е блокиран двигателя ли?  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gmg_service Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 15:05 Заглавие: re |
|
|
Българска аларма ,Saturn,Milienium ,SuperseC....,8 mA(без светодиода) и 12-13 mA с мигащ свето.
Eaglemaster,Skorpion,Taigar...(Тайвански) 10 mA(без светодиода) и 13-14 с мигащ свето.
и | Цитат: | | светодиод които мига с 1 херц честота при ток през диода 10-15мА |
Ти да не си сложил да мига лампичка,и да я наричаш светодиод  |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 15:29 Заглавие: |
|
|
тъй като преди време разработвах едни алармички та да споделя опит --> контролера обикновено е в слиип значи консумира по-малко от 1ма но имах едни транзисторни буфери на входовете които консумират около 3/4мА. Също шоков датчик зависи какъв ще се използва но и там около 3/4 мА. По въпроса за релето за блокаж има много начини за връзване но най често се използва захранване на релето от АСС и нормално затворен контакт за работа на двигателя.
А за светодиод де да знам може и 1W син да се сложи че да огрява цялата кола
някой ако иска в страничката ми има една проста разработчица може сам да си спрете аларма |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 15:50 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ви на всички които до този момент се включихте в темата .Искам също да ви попитам според вас каква аларма е за предпочитане да взема - Тайванска или Българска .Разликата в цените им е минимална . ? |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 15:55 Заглавие: |
|
|
Aз 'потребявам BSM (нещо лоши слухове се носят напоследък ) - и те са с н.о. на блокировките. Изобщо каква е идеята на н.з. - като отскубнеш модула(дори и само бушона) и колата си бали без проблем - и*ах тази защита. |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 16:53 Заглавие: |
|
|
да точно така отскубваш модула и колата пали....
за мен това са пълни глупости щото на по-старите коли хич и алармата няма да им търсиш например опел кадет и всички от сорта палиш както си искаш
на по-новите с чип ключ и фабрични компютъризирани имобилайзери да слагам тъпо реле управлявано от няква си кирлива аларма хич не ми се връзва
а по въпроса каква аларма да си сложи госта -> ами всички ги правят в Азия не се подлъгвай че пише българска пак голяма част от нещата се изработват навън .... то иначе цената на алармите нямаше да са 30-50 лв. масовите |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 19:22 Заглавие: |
|
|
A бе много се отворихте специалистите!Кой е навит да дойде и да ми оскубе щепсела и да си тръгне с колата ми Ама преди това ще сложим по нещо на масата И кои български аларми се правят в Тайван Идете например във Варна на ул Детелина 4.Ако това е Тайван-извинявайте Или в Пловдив-VALKOR.Или в София-МАК.Или във В.Търново...Въобще Edesign мисля че не е наясно много с нещата.Друг е въпросът как се монтират системите и дали не се монтират така,че по-лесно да се свие колата.В тази връзка имам една задачка за досетливите-как се 'изработва" аларма със "скачащ" код А колкото до ГОСТ-тие-винаги съм бил за това те да могат да споделят,да питат и да изказват мнение.защото в началото и аз съм бил ГОСТ.Само че от два-три дни започвам да си променям мнението-ТЕ станаха заядливи,нахални дори...
На въпроса-читава аларма в стендбай не трябва да дърпа повече от 8-10 mA.Всичко друго е ала-бала.Както и повечето мнения в тази тема... _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
marinov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 23:42 Заглавие: |
|
|
kolega аз ше ти кажа тва дет ми идва на ум пак ти ше кажеш дали е така и защо не ? значи имаш по 1 ПИК в предавателя и в приемника вързани с външен ЕПРОМ / за предпочитане - демек по-голяма сигурност/ или използващи своите си ЕПРОМИ / по- несигурен вариант/. Та значи в ЕЕПРОМА байтовете условно са обединени в думи от няколко / 2-3/ байта и двата епрома са с еднакво съдържание! ПИК-а в предавателя кодира сигнала с първата дума и го изпраща а ПИК-а в приемника декодира и вкарва в буфер от който почва да търси съвпадение на първия байт от получения сигнал с байт от неговия ЕЕПРОМ и ако има такова сравнява следващия с другия следващ и т.н./ е т`ва обяснение направо уби рибата/.аз бих го напраил с думи от 3 байта и възможно по-големи ЕЕПРОМИ/ демек за повече комбинации/
Аре сега ти кажи каде сгреших и как да опраиме работата
P.S (offtopic) ot tva 6ibano ICQ mi se izvrati pravopisa seriozno i sega kat se gledam kakvi sam gi satvoril ............  |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 24, 2007 0:38 Заглавие: |
|
|
Ditronix, на твоята аларма блокировката на двигателя на н.з. контактите ли е?
Колкото до скачащия код - предимно ползват keeloq на microchip. Та за това казах че лоши слухове се носят за bsm - защото май keeloq-a е експлойтнат (пак казвам - само слухове, иначе replay-а е ясен). |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 24, 2007 7:43 Заглавие: |
|
|
По мое скромно мнение истински скачащ код без двустранна връзка е невъзможен. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
|