Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Радоиприемане ?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 23:39    Заглавие: Re: Антена Отговорете с цитат

ji4kajiata написа:
Абсолютно пълна боза, такива са прадавателите. Аз тествах на покрива на хотел ботевград и разглеждах филтрите има супер много хармоник. Филтрите не са качествени особено на радио Фаворит.

има КРС Smile пуснете оплакване бе хора
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Съб Мар 03, 2007 0:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Антената е свързана с 75 ома коаксиален кабел (около 10 м ) , съгласувана е с U коляно , приемника ми е аналогов с цифрова настройка - AKAI AT-A305L с коаксиален вход.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 03, 2007 12:37    Заглавие: Антена Отговорете с цитат

Супер. Дай ми тояната дължина на коляното и вибратора на антената, ще ти из4исля супер конструкция от 8-12 елемента или 1 J антена.
А междодругото на запад на къде точно си я насочил да гледа, защото моята е леко на югозапад и се ловят по-малко.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 03, 2007 16:44    Заглавие: Отговорете с цитат

И моята е така насочена ( малко на югозапад ) . Повече от 3 елементна мисля че не ми е необходима , даже се чудех дали да е 3 или 2 елементна . Ако все пак искаш да знаеш размерите са : 1,45 м за вибратора и 1 м за У коляното . проблемът за който питам в първия пост най-вероятно е от стените защото когато преместих антената всичко си се хвана във вертикално положение ( всички български ) , чуждите ги хващам по често в хоризонтално . Например : на 94,9 вертикално хващам FM+ , a хоризонтално някаква сръбска станция. Имам още един въпрос :
понеже мисля да качвам антената на тавана но нямам възможност да е над керемидите , та дали това ще пречи ? А и тогава кабела ще е дълъг 20-30 м - дали ще е нужен усилвател?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Мар 04, 2007 12:02    Заглавие: Отговорете с цитат

ako ти се занимава тури един вибратор 300 ома (шлейф,сгънат) вертикален, балун и усилвател директно за него закачен, добре изолирай от влага примерно със силикон, захранването по коаксиалния кабел се подава
еднотранзисторен усилвател с някой полевак с малък шум и усилване 5-6 dB макс
ако ше е на покрива задължително яко заземяване Exclamation
Wink
PS ей тва изпадна от братушките на първо ровене

лесни са и са насочени даже Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 04, 2007 17:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе антената вече е готова и няма да се прави друга , няма да е баш на покрива ами ще е под керемидите и тва ми е интересно дали ще пречи ?
Върнете се в началото
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Мар 04, 2007 18:29    Заглавие: Отговорете с цитат

не би трябвало да пречи
остава само да я заземиш - ако няма гръмоотвод сградата 4-8 кв.мм кабел към читаво земно по най-краткия път надолу
важно е - повярвай Exclamation Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 04, 2007 20:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Предполагам че е важно за живота на тунера при гръмотевици . Казваш че ще е нужен усилвател при тази дължина на кабела ?
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Мар 05, 2007 17:32    Заглавие: Re: Антена Отговорете с цитат

ji4kajiata написа:
Филтрите не са качествени особено на радио Фаворит.

Само филтрите ли ? Според мен и "Музиката" Confused
А за какви цифрови приемници говориш ?
А при тази дължина на кабела определено ще ти трябва усилвател. Даже ако имаш китайски антенен усилвател за телевизор може да пробваш с него, те имат голямо усилване. Има даже такива дето ги водят до 36dB със регулиране.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 11, 2007 12:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Един последен въпрос свързан с усилватела :
Дали ще има проблем ако поставя посочените елемени (на схемата в атача) в тунера за да мога да захранвам усливатела по коаксилания кабел.
Благодаря на всички които помагаха !
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети