| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2007 13:30 Заглавие: |
|
|
| Bojilov, това вече съм го написал по-горе. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2007 13:46 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | | Код по Виза 2099. |
Аз се обърках понеже видях този,а не видях другите два кода че си ги дал преди него. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2007 22:23 Заглавие: |
|
|
| Благодаря колеги. Днес пробвах с едно мое универсално. Кодовете отговаряха на RP75LCD, RP60LCD, RP500, RP33 и RP20. Излязоха почти всички функции, часовници, таймери и програми с изключение на настройката на програмите. В понеделник ще пробвам и с някое китайско, че универсалното на Виза е малко скъпичко за случая и ще пиша за резултата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 21:24 Заглавие: |
|
|
Резултата е, че с едно китайско универсално излезе телетекст, но до настройка на програмите не можах да го докарам. С код 2101 и 2102 на VISA GLOBAL PLUS излизат много функции, но няма бутон за основното меню. Най-добро съвпадение излезе с код 2001 на Easytip M5. С бутон M(DVDmenu) се влиза в менюто:
1. Programmation Enregisr.
2. Teletexte
3. Generateur de titres
4. Fonctions speciales
Натискам 4-спец. функции и излиза:
1. Selectionner la langue (няма английски)
2. Enregistr. Sous-titres
3. Tableau Emetteurs
4. Reglage heure/date
Натискам 3-таблица на предавателите и излиза:
- избор на канал (работи)
- ОК избор на предавател (не намирам работещ бутон)
- CL (работи)
Нова тема
Видеото е GRUNDIG VS901 VPT. Менюто е почти същото, но с повече езици, вкл. и английски. В менюто влизам със същия бутон на Easytip, а настройката на програмите става с бутон menu (OK) на VISA-та с код 2110.
Имам два въпроса.
1. По старата тема: може ли да се намери действащ бутон за настройка на програмите?
2. По новата тема: може ли да се намери дистанционно, което да е с комбинация от горните два бутона? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 22:11 Заглавие: |
|
|
Поиграх си още малко и с код 2012 на VISA с бутон mute стана настройката на програмите на VS901. Възможно ли е по този код да се намери обикновено (не универсално) дист. на VISA, PILOT, CONEL или някое друго, което да върши работа?
Едното видео има шанс да прескочи трапа. Но тoва, което ми остава голяма чуденка е как Easytip с един и същи код 2001 мести двата апарата 1:1, все едно че са близнаци, а VISA-та с код 2012 мести само едното видео, а другото въобще не реагира.  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 22:33 Заглавие: |
|
|
На първия въпрос - стандартно решение няма да намериш.
Ако обърнеш внимание в каталга на Виза има само код, но не и заместващ пулт.
Втория въпрос - също има обяснение.
Не е много масово но съществува такава практика (и при други сериозни производители като Sony, Panasonic, JVC ...) процесора да "чува" повече от един пулт с различен системен адрес и/или дори друг протокол на обмен.
П.С. Ако имаш интерес да стане това което търсиш - потърси ме на лични за да обсъдим подробностите. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 23:36 Заглавие: |
|
|
| Аз имам VS920,но така и не успях да го накарам да търси финно между каналите,даже си купих една буца дистанционно за маса пари уж универсално само за Grundig,ако има начин моля споделете.. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 24, 2007 13:52 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | | Аз имам VS920,но така и не успях да го накарам да търси финно между каналите,даже си купих една буца дистанционно за маса пари уж универсално само за Grundig,ако има начин моля споделете.. | Moга да ти кажа с кои бутони и как става на VS901, с код 2012 на VISA:
1. menu(ОК) - влизам в менюто
2. 3 - TV station table
3. Р+/Р- и V+/V- - избирам програма
4. mute - влизам в настройката на програмите
5. 0-9 - избирам номера на канала
6. V+/V- - финна настройка
7. mute - запаметява програмата и излизат символи(букви и цифри) за надпис на програмата
8. Р+/Р- и V+/V- избира символ
9. mute запаметява символа и минава на следващ символ
10. menu(ОК) - излизам от менюто |
|
|
 |
|