|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 18:52 Заглавие: |
|
|
| Ванчо написа: | | Бих ти бил много благодарен ако ме снабдиш с нея. Между другото какви са параметрите на този ТЕС (напрежение и ампераж)? | 15волта 10 ам |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 19:57 Заглавие: |
|
|
| Yassen написа: | В един от новите броеве на "Nuts&Volts"(едно от най-авторитетните списания за електроника в САЩ) има схема точно на такъв универсален лабораторен източник на напрежение. Схемата му не никак сложна и според мен не отстъпва на българските подобни. Ако проявите интерес ще видя къде беше и ще я кача в BGSHARE за да може всеки да я свали.  |
За всички които искат да си изработят качествен лабораторен източник предлагам схемата разработена и тествана от "Nuts&Volts" схема + бонус LINK _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
spoika.info Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 19:57 Заглавие: |
|
|
| Ванчо написа: | | Няма проблем, стига да ми кажеш e-mail адрес и ще ги получиш с прикачени файлове. Между другото коя година си завършил там? |
[email protected]
[email protected]
Който си избереш
Механото го завърших преди 5 години.
andrey1988
Да, щом е бг уред ще го кача. |
|
|
 |
Ванчо Нов потребител

Регистриран на: 14 Апр 2007 Мнения: 27 Местожителство: гр. Попово, обл. Търговище
|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 21:26 Заглавие: |
|
|
| Между другото, правих няколко пъти подобен уред, но при всички има сериозни недостатъци, които ги правят ненадеждни или неудобни за работа - нестабилно токоограничение, последвано от повреждане на мощните транзистори в тяговата верига при евентуално късо съединение в товарния изход, нелинейна скала (в някои случаи със силно изразен логаритмичен характер) и др. Това само ме убеди окончателно във факта, че родната електронна индустрия и всичко, сътворено от нея, е символ на качество и надеждна работа, особено на фона на ментаците, които заляха пазара ни в последно време (не само по отношение на електрониката). Затова девизът ми е: "Назад към природата!" |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|