| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 14:00 Заглавие: |
|
|
Шах
Дали има някакъв кристал вътре
А и маркираната година е мнооого странна 74 
Последната промяна е направена от RC на Вто Апр 17, 2007 14:07; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 14:03 Заглавие: |
|
|
Я попремери какво има извътре-може пък да се разбере така-
това повече ми мяза на чиповете дето ги пускаха из соц-времената със няколко транзистора вътре с еднакви праметри за да е правят с тех диференциални усилватели. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 14:55 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Ъпсурд.
Нещо не е така.
|
Така е, така е, и аз имах доста такива преди да ги изхвърля. И сега се мъча да се сетя за какво съм ги купувал и не мога. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 15:08 Заглавие: |
|
|
Виждал съм ги по магазините през соц-времената,даже мисля съм ги и имал.Но какво точно е-неам спомен.Все си мисля че бяха няколко транзистора вътре,но мога и да греша.
то не че през 1974та родната ни полупроводникова техника би могла да направи нещо по-сложно като чип. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 15:53 Заглавие: |
|
|
| Имам две-три такива , дали да не изпиля някоя за да видя има ли кристал в нея. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 16:17 Заглавие: |
|
|
| Премерих я и ми се струва че е нещо като това в атача , като един от диодите е по-особен от останалите (съпротивлението му в права посока е по-малко) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 16:41 Заглавие: |
|
|
Демек за нищо не става.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 16:42 Заглавие: |
|
|
| Май да , но това ли е което съм премерил (има ли такова животно) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 16:58 Заглавие: |
|
|
| andrey1988 написа: | | Май да , но това ли е което съм премерил (има ли такова животно) |
Що да няма-на нищо не бих се учудил от нявгашното ни соц-приборостроене.
Друг е въпроса какво ли приложение е намирало туй чудо. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 17:48 Заглавие: |
|
|
Хайде да ви дам жокер Това е серията УНИМОС на Ботевград, първите български цифрови ИС. Става въпрос точно за 1974 година Някой ако има старите броеве на РТЕ ще намери подробна информация. Само това успях да намеря из нета като информация за тях:
| Цитат: | | ...преди това имаше срията УНИМОС. не знам дали е копие на нещо, но имаше доста шарени чипове. водеше се средна степен на интеграция. от някъде ми дадоха една шепа чипове. интересното беше, че имаше много тригери в корпус, дешифратори, мултиплексори и всичко друго. ТТЛ схемите бяха с ниска степен на интеграция и лапаха адски много |
| Цитат: | ....Първият електронен калкулатор използващ произведени в България чипове по SSI и MSI технологията (под търовската марка "UNIMOS") е бил Елка-42. Той е бил разработен от Института по микроелектроника, който по-късно станал част от "Микроелектроника"-Ботевград и е бил представен на световното Експо в Осака през 1972 година.
|
| Цитат: | 1968-1969 - Създаване на планарно-епитаксиална технология и такива диоди и транзистори
1968 - Създаване на MOS-ИС за електронния калкулатор ЕЛКА-42
1968-1970 - Създаване на MOS-схеми от сериата UNIMOS
1973 - Усвояване на фамилия хибридни схеми за УКВ-радиостанции
1974 - Създаване на 10 вида ИС за Елка-50
1974-1975 - Разработка и внедряване в производство на MOS-ПЗУ 2,4,6 Кбита,
MOS-ОП - 256 бита.
Микропроцесорно семейство СМ400 (за четири-чипов електр. калкулатор)
Микропроцесорно семейство СМ500 (за ИЗОТ-500) |
Явно не сме били толкоз назад  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
|