| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 05, 2007 20:56 Заглавие: |
|
|
Значи темата сама по себи си е въпиющо неграмотна-телевизора ползва TDA3592 което е транскодер-той обръща Секама в Пал-и го подава на TDA3565,който го обработва и декодира-как ще стане така че ПАЛ няма,ама на секам си има цветност и бог да слезе и той не може да каже.
На пал няма цветност,ама секама като се декодира на пал-после същия тоя декодер-изкарва цветност.
Друго ми е още по-интересТно-не знаеш че в телевизора ти има ПАЛ-декодерен чип,не си му свалял схемата очевидно нито на чипа,нито на телевизора-ааа на тоя декодер как намери къде да вържеш 2та R-Y и B-Y изхода и сандкасъла?
Нещо почвам да си мисля че ни взимаш за канарчета.Еее стига де-не пасем трева... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 05, 2007 21:40 Заглавие: |
|
|
Слагах му Пал декодер защото беше само на секам. Слагах му и Приставка за първи канал. Дотук Добре. Телевизорът тръгна, но разбрах че няма стандарт на звука PAL-DK и не мога да гледам Канал1 и Нова телевизия на него.
Божилов момчето се е объркало при поставянето на платката за ПЪРВИ КАНАЛ и ако я махне ще му дойде звука на КАНАЛ 1  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Съб Май 05, 2007 21:52 Заглавие: |
|
|
Да ама ще му изчезне звука на БТВ.
Според мен трябва само да я завърти наобратно и от 1-ви. Канал ще стане на Канал 1 и няма да се развали на БТВ.  |
|
|
 |
LesHper Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 05, 2007 21:58 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Слагах му Пал декодер защото беше само на секам. Слагах му и Приставка за първи канал. Дотук Добре. Телевизорът тръгна, но разбрах че няма стандарт на звука PAL-DK и не мога да гледам Канал1 и Нова телевизия на него.
Божилов момчето се е объркало при поставянето на платката за ПЪРВИ КАНАЛ и ако я махне ще му дойде звука на КАНАЛ 1  |
До Сега бях в сервиза и се мъчех с него. Както каза господин Коцев найстина след откачането на драйвера на декодера за първи канал звука си дойде на мястото. Благодаря за помощща. Клиентът остана доволен. Считам темата за приключена.
Благодарско и на господин ЕрЦе за схемата. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 05, 2007 22:09 Заглавие: |
|
|
Боже,колко мъка има на тоя свят,боже. _________________ SKYPE fikret_121 |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 05, 2007 22:25 Заглавие: |
|
|
Тоя драйвер на декодера прави такива бели че аз винаги го откачам за да си нямам проблеми . Браво че си го откачил. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 05, 2007 22:52 Заглавие: |
|
|
Лешпер, (как ли ги измисляте тези никове ) след като няколко поста по-нагоре писа това: | LesHper написа: | | RC защо имам чувството (не за първи път), че само си чешеш клавиатурата? | тези благодарности
| LesHper написа: | | Благодарско и на господин ЕрЦе за схемата. | някак не ми се връзват, а и нещо никак не ми се вярва в постигнатия краен успех.
И още един въпрос.
Това е от първият ти пост
| Цитат: | | Попадна ми един такъв сандък наскоро внесен от Германия. | което по никакъв начин не предполага наличието на клиент (и сервиз).
Последната промяна е направена от RC на Съб Май 05, 2007 22:55; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Съб Май 05, 2007 22:54 Заглавие: |
|
|
Ама го докарва на технически термини момчето. Пал, Секам ,драйвери ,декодери, DK и други такива.  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Май 05, 2007 23:03 Заглавие: |
|
|
Бравооооо-старшна тема.Не бях се смял отдавна така сам прд компютъра.Трябва да има и такива фенове които да ни разсмиват от време на време  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 05, 2007 23:06 Заглавие: |
|
|
| LesHper написа: | До Сега бях в сервиза и се мъчех с него. Както каза господин Коцев найстина след откачането на драйвера на декодера за първи канал звука си дойде на мястото. Благодаря за помощща.. |
И аз така-тия дни един телевизор Саба,като ме е заяла-сменях и колянов вал-не ще,сменях и неутронния ускорител на инжекторите-пак не ще.
Накрая се принудих та и присадих резонансен инджикипляктор с турбо-реактивна емулаия и псевдо-квазикомпресия.
А сега сериозно-да не вземеш да се разсърдиш нещо-гледам и сервизче пишеш че имаш-явно си колега-вземи прочети някоя книжка-че може и да ги разбираш нещата,може и да си добър техник и да ги правиш телевизорите,ама ние поне не те разбираме-терминологията ти е мани-мани,някой древен техник от Асирия или Вавилон да тръгне да ми обяснява на неговия си език-по-ще го разбера.
А нали тва е целта на форума-като питаш,да е що-годе поне мъничко разбираемо,та някой да може да ти отговори в крайна сметка. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|