Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

PHILIPS 14GR1221/32 няма PAL-DK
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 20:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи темата сама по себи си е въпиющо неграмотна-телевизора ползва TDA3592 което е транскодер-той обръща Секама в Пал-и го подава на TDA3565,който го обработва и декодира-как ще стане така че ПАЛ няма,ама на секам си има цветност и бог да слезе и той не може да каже.
На пал няма цветност,ама секама като се декодира на пал-после същия тоя декодер-изкарва цветност.
Друго ми е още по-интересТно-не знаеш че в телевизора ти има ПАЛ-декодерен чип,не си му свалял схемата очевидно нито на чипа,нито на телевизора-ааа на тоя декодер как намери къде да вържеш 2та R-Y и B-Y изхода и сандкасъла?
Нещо почвам да си мисля че ни взимаш за канарчета.Еее стига де-не пасем трева...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 21:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Слагах му Пал декодер защото беше само на секам. Слагах му и Приставка за първи канал. Дотук Добре. Телевизорът тръгна, но разбрах че няма стандарт на звука PAL-DK и не мога да гледам Канал1 и Нова телевизия на него.

Божилов момчето се е объркало при поставянето на платката за ПЪРВИ КАНАЛ Wink и ако я махне ще му дойде звука на КАНАЛ 1 Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 21:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ама ще му изчезне звука на БТВ. Twisted Evil
Според мен трябва само да я завърти наобратно и от 1-ви. Канал ще стане на Канал 1 и няма да се развали на БТВ. Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
LesHper
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 21:58    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
Слагах му Пал декодер защото беше само на секам. Слагах му и Приставка за първи канал. Дотук Добре. Телевизорът тръгна, но разбрах че няма стандарт на звука PAL-DK и не мога да гледам Канал1 и Нова телевизия на него.

Божилов момчето се е объркало при поставянето на платката за ПЪРВИ КАНАЛ Wink и ако я махне ще му дойде звука на КАНАЛ 1 Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Embarassed Embarassed Embarassed До Сега бях в сервиза и се мъчех с него. Както каза господин Коцев найстина след откачането на драйвера на декодера за първи канал звука си дойде на мястото. Благодаря за помощща. Клиентът остана доволен. Считам темата за приключена.
Благодарско и на господин ЕрЦе за схемата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 22:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Боже,колко мъка има на тоя свят,боже.
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 22:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Тоя драйвер на декодера прави такива бели че аз винаги го откачам за да си нямам проблеми . Laughing Laughing Laughing Браво че си го откачил.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 22:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Лешпер, (как ли ги измисляте тези никове Confused ) след като няколко поста по-нагоре писа това:
LesHper написа:
RC защо имам чувството (не за първи път), че само си чешеш клавиатурата?
тези благодарности
LesHper написа:
Благодарско и на господин ЕрЦе за схемата.
някак не ми се връзват, а и нещо никак не ми се вярва в постигнатия краен успех.
И още един въпрос.
Това е от първият ти пост
Цитат:
Попадна ми един такъв сандък наскоро внесен от Германия.
което по никакъв начин не предполага наличието на клиент (и сервиз).

Последната промяна е направена от RC на Съб Май 05, 2007 22:55; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 22:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Ама го докарва на технически термини момчето. Very Happy Пал, Секам ,драйвери ,декодери, DK и други такива. Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 23:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Бравооооо-старшна тема.Не бях се смял отдавна така сам прд компютъра.Трябва да има и такива фенове които да ни разсмиват от време на време Very Happy
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 23:06    Заглавие: Отговорете с цитат

LesHper написа:
Embarassed Embarassed Embarassed До Сега бях в сервиза и се мъчех с него. Както каза господин Коцев найстина след откачането на драйвера на декодера за първи канал звука си дойде на мястото. Благодаря за помощща..

И аз така-тия дни един телевизор Саба,като ме е заяла-сменях и колянов вал-не ще,сменях и неутронния ускорител на инжекторите-пак не ще.
Накрая се принудих та и присадих резонансен инджикипляктор с турбо-реактивна емулаия и псевдо-квазикомпресия.
А сега сериозно-да не вземеш да се разсърдиш нещо-гледам и сервизче пишеш че имаш-явно си колега-вземи прочети някоя книжка-че може и да ги разбираш нещата,може и да си добър техник и да ги правиш телевизорите,ама ние поне не те разбираме-терминологията ти е мани-мани,някой древен техник от Асирия или Вавилон да тръгне да ми обяснява на неговия си език-по-ще го разбера.
А нали тва е целта на форума-като питаш,да е що-годе поне мъничко разбираемо,та някой да може да ти отговори в крайна сметка.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети