|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 18:57 Заглавие: |
|
|
Знам че има и такива хора Усилватела е с ECL86 по тази схема - http://www.iol.ie/~waltonaudio/pcl86.html
Кенотрона го слагам повече за украшение Пък и имам пад от още около 20 волта през него - и без друго захранващото идва по-високо отколкото ми трябва... Така че се получава с 1 куршум - 2 заека Най-вероятно ще му сложа още една лампа - 6Н8С за предусилвател, че ми идва слабо усилването...
Тоя дросел нужен ли е? Разлика не мога да намеря със или без него... _________________ Както си работеше и спря... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 19:06 Заглавие: |
|
|
Дросела е за филтраж поначало.Недeй да го махаш.
Лошото е че кенотроните освен че бутат-придават и едно такова голяямо вътрешно съпротивление на захранването,което не е хубаво и влошава звука.
Усилвателчето го бива иначе.Можеш да си поиграеш да го помодифицираш малко както най-ти харесва.
Хубаво е кондензатора в паралел на катодния резистор да е тантал.
Аз като цяло не харесвам разните съвременни изчанчености и глезотии.
Да тикажа аз кво бих направил-яко old-school ще оскубя схемата с големте клещи-
По-голям утечен резистор на първанта решетка на триода.
Резистора на катода му и него ще го запаралеля с качествен електролит.
Крайната лампа свири достатъчно добре и без да е в такова измислено свързване за линейност да имала.
Я втората решетка-резистора направо горе на захранването.Я и на втората решетка един филтражен кондензатор към маса.
Придобива напълно старовремски вид-но свири.
Разбира се всичко това са само вариации-най-важен е изходния траф. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Сря Май 23, 2007 19:13; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 19:09 Заглавие: |
|
|
Имам 2 сини филипс, за хоризонтален монтаж, форма като резистор. Мисля тах да ползвам за 2-то канала, засега свири добре Танталовите кондензатори не бяха ли едни дребни, жълти дето се ползват по дънните платки? _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 19:16 Заглавие: |
|
|
| Milen_haskovo написа: | Имам 2 сини филипс, за хоризонтален монтаж, форма като резистор. Мисля тах да ползвам за 2-то канала, засега свири добре Танталовите кондензатори не бяха ли едни дребни, жълти дето се ползват по дънните платки? |
Най-маняците слагат на катода сребърно-танталови-те наистина звучат най-добре,ама са много скъпи.
Танталовите съветските са като старите диоди Д226 на вид подобни едни такива с изводи от двете страни.
Запдните са едни малки във форма на капчица,такива заляти-жълти,сини-и по телевизорите ги има и по дъната за компютрите. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|