|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 05, 2007 7:26 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | ...май ще сменям чипа и ще си копувам нов биос!... |
Няма да намериш готово програмиран чип с BIOS за твоя модел дъно. Такива неща не се продават за нито едно дъно. Това е просто един чип (EEPROM), който се програмира (вкарва му се нужния софтуер) за да заработи с конкретната дънна платка. В случая явно тоя софтуер е некоректен (малко вероятно) или ти не настройваш както и каквото трябва. Потърси помощ от някоя фирма, занимаваща се с тия неща, понеже според мен ти пропускаш нещо. Може и да опиташ да намериш по-стара версия БИОС да видиш дали ще има разлика. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Trinity Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 05, 2007 18:57 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | Нестава братче аз понеже съм с 2 харда и се получава нещо като конфликт понеже са на една шина и не мога да ги подкарам това е има някаква опция може би която трябва да се изклучи ама незнам точно коя е и мисля да пробвам да го флашна пак само че с по стар ъпдейт пък квот стане  |
Няма никакъв проблем да имаш два харда на една шина. Или каквито и да било две у-ва на една шина (стига да са с (P)ATA, т.е. кабелите да стават, казано по-просто).
Както каза ivan1959 виж си джъмперите на самите хардове (ако не знаеш какво е "джъмпер" - питай). После иди в BIOS-а и разгледай много внимателно кое у-во ти се зарежда първо, второ, трето и т.н., защото ако (да кажем че на Хард1 имаш ОС [операционна система], а на Хард2 - нямаш) си му задал да ти "зарежда" от Хард2, а след това да ти "зарежда" Хард1 възниква проблем - най-вероятно нищо няма да ти зареди. Ако пък на двата харда имаш различни ОС - тогава пък става съвсем мазало.
Търси нещо такова.
Освен това направи една проверка как си вързал двата харда за кабела - "водещия" (master-а) трябва да е първия от дъното нагоре по кабела. |
|
|
 |
kalа82 Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 05, 2007 20:04 Заглавие: биос |
|
|
Иване стана ве човек ама като флашнах бета версията то имало настройки там преди да му дадеш да се флашва ама кой да обърне внимание аз първия път дадох само ентер ентер и айде квот стане а сега го нагласих на ауто и сега работят хардове флопита писачки сичко мерси все пак че сквот можа помогна апък и аз съм доволен 4е не се стигна до ходене по магазини сервизи и т. н. |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 19:26 Заглавие: |
|
|
Преди да пристъпиш към флашване си задай няколко прости въпроса
1.Работи ли компютъра нормално
2.Разпознава ли правилно процесора
3.Има ли изобщо някакви проблеми с компютъра
АКО ОТГОВОРИТЕ НА ТРИТЕ ВЪПРОСА СА "НЕ" въобще не се напъвай да го ъпгрейдваш,пще повече ако си начинаещ като тебе.
Нищо по-бързо или по-стабилно няма да стане след ъпгрейда на БИОС-а,никакви нови опции няма да се появят в БИОСА..въобще далаверата е никаква...
Мисли си само,че ако нямаш UPS и спре тока щше се набуташ примерно 20 лева за сервиз.
Но ако си решил да пробваш-УСПЕХ-така човек се учи от грешките си. _________________ Az sam |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|