Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема на TV Siemens FS967W4
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 14:55    Заглавие: Отговорете с цитат

rumen va4ev написа:
"Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. "

Аз не бих го правил особенно на чужда техника.Ако нещо не мога да оправя поне гледам да не го дотроша.

Не бих казал, че преди работеше кой знае колко повече. Има процесори, които заработват по тоя начин.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 15:38    Заглавие: Отговорете с цитат

ivan1959 написа:
Не бих казал, че преди работеше кой знае колко повече. Има процесори, които заработват по тоя начин.

Процесор се нагрява когато човек е 101% сигурен е процесора е дефектен-в противен случай стават бели и се гибердясва иначе здравия процесор и сам си отваряш двойни главоболия.
Оня ден и колегата Коцев хоках за подобна терапия-
Цитат:
Коцев написа:
Махнах капака и с духалката с горещ въздух нагрявах процесора
Друг път недей така да правиш,освен ако не си сигурен,че проблема е в процесора на 100% щото може да го утрепеш...

Затова съветвам всички колеги да избягват насилственото прегряване на процесори с цел "да ги ремонтираме",ако не са напълно сигурни че проблема е в процесора.Не знам кой я измисли тая методика и я пусна тука във форума та я четете,нито пък знам откъде въобще я четете и вземате акъл от нея-че като се съмняваш че процесора е дефектен и трябва да го нагряваш с поялника или духалката,но
Това е пълна глупост!
Ше го напиша така дано ме разберете.
Второ-така се влияят почти единствено и само процесори на Тошиба (TMP) и много рядко цифровите чипове на ITT.
Процесори на Сименс (SDA),Motorola (XC,ZC) с нагряване не се оправят-даже напротив-повечето такива процесори които съм имал с "частични дефекти,които от време на време са си работели нормално" и въобще са се влияели от нещо и са се оправяли за момент от температура-са се съживявали макар и временно от пръскане със замразяващи спрейове,а не от нагревки...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 16:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Методиката е описана в Telemaster.ru и е дадена за процесори на Funai ,но все пак ако процесора работи частично -това че ще спре съвсем едва ли е голяма трагедия ,само да не попаднеш на капризен клиент.В краен случай ще я побългарим -ако се съмняваш в процесора -първо го замрази и ако нищо не става тогава го печи ! Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 17:06    Заглавие: Отговорете с цитат

След престой на целия телевизор в хладно помещение и след серия опити успях да пусна телевизора няколко пъти. Като позагря вече престана да се запуска, но поне се убедих, че не съм го повредил повече от първоначалното състояние. Ако клиента се съгласи на смяна на процесора (ите) ще търся да ги сменям, ако не, два дена загубих в опити Wink
П.С. може и да ги сложа на цокли и да опитам замразяване. Може да установя точно кой е причината.
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 20:53    Заглавие: Отговорете с цитат

По повод забележката на Божилов мога да кажа че грешно съм написал че го нагрявам.Далеч съм от мисълта да го нагрявам. Просто с духалката и то от разтояние обдухвах елементите по шасито за по бързо затопляне че спираше след като му сложа капака а без капак работи без да спира.Пък още по комунистическо време ни учеха да не прегряваме полупроводниците като ги разпояваме и запояваме.
При целите проводници работата е вече друга Wink
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 21:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам едно предложение - да спрат постовете които не са по същество или да преместя (или отцепя част от) темата в говорилнята.
За т.н. метод (пък ако ще да е описан в какъвто и да е публичен, "форумен" сайт) - всеки има право да има мнение, аз също.
И то по никакъв начин не се покрива с всичките "обяснения" и " доводи" които се прилагат, а те са по-скоро заклинания и мистика.
Имам претенциите за някакви познания свързани с проектиране, производство, монтаж и тестване на подобни изделия.
И поради такива причини меко казано трудно бих се съгласил с подобни заклинания, но както се казва - "всеки има право да няма вкус" Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети