| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 20, 2007 10:23 Заглавие: |
|
|
Човека нали твърдо рече че 23 и точка по въпроса!
"Ти му говориш, оно ....." |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
VELKO Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 20, 2007 13:21 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Човека нали твърдо рече че 23 и точка по въпроса!
"Ти му говориш, оно ....." |
СЛЕДВАЙКИ ДОБРИЯТ ТОН НА ДИАЛОГА МОГА ДА КАЖА, ЧЕ НЯМАМ ДРУГ КРИТЕРИИ ЗА СРАВНЕНИЕ НА ТОВА НАПРЕЖЕНИЕ ОСВЕН ОРИГИНАЛНАТА ПРИНЦИПНА СХЕМА НА ТЕЛЕВИЗОРА. А В НЕЯ НЕДВУСМИСЛЕНО Е НАПИСАНО -23V.
АКО НЯКОЙ ИМА ДРУГА ИДЕЯ ЗА ТОЗИ ДЕФЕКТ ЩЕ МУ БЪДА БЛАГОДАРЕН.
АЗ ЗАПОЧВАМ ДА СИ МИСЛЯ ДАЛИ ПРОБЛЕМА НЕ Е МАЛКО ПО-НАПРЕД-КЪМ МЧУ-ТО/AFT OUT/ 24 КРАЧЕ НА IC 201 ИЛИ ВЕРИГАТА М/У 25 И 28 КРАЧЕ НА СЪЩАТА IC. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 20, 2007 13:43 Заглавие: |
|
|
| VELKO написа: | СЛЕДВАЙКИ ДОБРИЯТ ТОН НА ДИАЛОГА МОГА ДА КАЖА, ЧЕ НЯМАМ ДРУГ КРИТЕРИИ ЗА СРАВНЕНИЕ НА ТОВА НАПРЕЖЕНИЕ ОСВЕН ОРИГИНАЛНАТА ПРИНЦИПНА СХЕМА НА ТЕЛЕВИЗОРА. А В НЕЯ НЕДВУСМИСЛЕНО Е НАПИСАНО -23V.
АКО НЯКОЙ ИМА ДРУГА ИДЕЯ ЗА ТОЗИ ДЕФЕКТ ЩЕ МУ БЪДА БЛАГОДАРЕН.
АЗ ЗАПОЧВАМ ДА СИ МИСЛЯ ДАЛИ ПРОБЛЕМА НЕ Е МАЛКО ПО-НАПРЕД-КЪМ МЧУ-ТО/AFT OUT/ 24 КРАЧЕ НА IC 201 ИЛИ ВЕРИГАТА М/У 25 И 29 КРАЧЕ НА СЪЩАТА IC. |
Е нали не помнеше-кво МЧУ?
P.S.Провери да не ти е заседнал бутона Caps Lock  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
VELKO Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 20, 2007 14:12 Заглавие: |
|
|
Едва ли главните букви ще ми помогнат, но ще се вслушам в съвета ти.
Да, не ги запаметява програмите, въпреки че ги намира с нормално качество и ги подминава и така остава в режим на търсене докато не изключиш телевизора. Като го включиш светва индикатора "1" на лицевия панел и като му зададеш "търсене" 1-цата започва да мига и търсенето продължава до безкрай както описах по-горе. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 20, 2007 15:05 Заглавие: |
|
|
| VELKO написа: | Едва ли главните букви ще ми помогнат, но ще се вслушам в съвета ти.
Да, не ги запаметява програмите, въпреки че ги намира с нормално качество и ги подминава и така остава в режим на търсене докато не изключиш телевизора. Като го включиш светва индикатора "1" на лицевия панел и като му зададеш "търсене" 1-цата започва да мига и търсенето продължава до безкрай както описах по-горе. |
Не,просто е грозно така като се пише-един едро,друг ситно,един на български,друг на латиница-затва сме въвели някакви правила,за да е удобно и пригледно.
За този проблем който описваш вече наистина съм съгласен че белята е вероятно в МЧУ и точно около бобината за която говориш и схемата за AFT.
Между другото такава въртележка да не спира на канал ми е правил и ПАВ филтъра в същия SHARP... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Нед Юли 20, 2008 0:12; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
VELKO Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 20, 2007 15:40 Заглавие: |
|
|
Малко не съм съгласен за ПАВ филтъра защото ако е той няма да показва макар и за момент по време на търсене нормална картина. А относно МЧУ-то ще го проверя веднага след като се прибера в къщи.Аз мисля че при наличието на нормална картина при търсенето се получава някъкво ниво на краче 24 на IC 201 /МЧУ/ което по съответната верига стига до процесора. Дано да съм прав.
За отговор се използва бутона  |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 20, 2007 16:24 Заглавие: |
|
|
Прав сте , за предположението. _________________ LZ4XH |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 20, 2007 17:43 Заглавие: |
|
|
| VELKO написа: | | ..Да, не ги запаметява програмите, въпреки че ги намира с нормално качество и ги подминава ..... |
Ако беше написал това още в първият си пост вероятно нямаше да сме на втора страница.
Това което си написал в последния пост е така, на прав път си, НО подозирам, че ще има и друг проблем (с помненето) след (и ако) решиш този със спирането на намерена програма.
Имам известни основания да се съмнявам, че програмиращото трябва да е само толкова (въпреки, "че е така написано на схемата ти"!).
Ето ти фрагмент от много подобен на твоя телевизор със същата памет където очевидно пише друго и което е по-близо до истината.
Какви са програмиращите напрежения (и защо са такива) е съвсем отделна тема.
P.S.Не приемай всичко което пише по схемите за абсолютната истина. Не е така, стават и грешки! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 20, 2007 17:51 Заглавие: |
|
|
И на моята схема,която е оригинална за C2002G пише 27В,ако трябва да бъдем точни...
Но това после-вероятно кондензатори изсъхнали...сега засега рови в AFT за да разберем защо не спира като търси.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
VELKO Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 9:45 Заглавие: |
|
|
Благодаря за фрагмента от подобната схема. Ровейки в интернет аз също попаднах на нея в един руски сайт. Наистина напрежението в тази схема е -27V, още повече че някои колеги допускат и -35V. Проверих физическите връзки на трепт.кръг за AFT около МЧУ-то. Оказаха се нормални. Допускам че може да има лека разстройка на т.к. /но достатъчна / за да не се получава промяна в потенциала на OUT AFT на МЧУ -то при настройка на точен канал.
За съжаление събота и неделя не можах да работя по проблема поради други ангажименти. |
|
|
 |
|