Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПРОБЛЕМ С SHARP C-2002SC
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 20, 2007 10:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Човека нали твърдо рече че 23 и точка по въпроса!
"Ти му говориш, оно ....."
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
VELKO
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 20, 2007 13:21    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
Човека нали твърдо рече че 23 и точка по въпроса!
"Ти му говориш, оно ....."

СЛЕДВАЙКИ ДОБРИЯТ ТОН НА ДИАЛОГА МОГА ДА КАЖА, ЧЕ НЯМАМ ДРУГ КРИТЕРИИ ЗА СРАВНЕНИЕ НА ТОВА НАПРЕЖЕНИЕ ОСВЕН ОРИГИНАЛНАТА ПРИНЦИПНА СХЕМА НА ТЕЛЕВИЗОРА. А В НЕЯ НЕДВУСМИСЛЕНО Е НАПИСАНО -23V.
АКО НЯКОЙ ИМА ДРУГА ИДЕЯ ЗА ТОЗИ ДЕФЕКТ ЩЕ МУ БЪДА БЛАГОДАРЕН.
АЗ ЗАПОЧВАМ ДА СИ МИСЛЯ ДАЛИ ПРОБЛЕМА НЕ Е МАЛКО ПО-НАПРЕД-КЪМ МЧУ-ТО/AFT OUT/ 24 КРАЧЕ НА IC 201 ИЛИ ВЕРИГАТА М/У 25 И 28 КРАЧЕ НА СЪЩАТА IC.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 20, 2007 13:43    Заглавие: Отговорете с цитат

VELKO написа:
СЛЕДВАЙКИ ДОБРИЯТ ТОН НА ДИАЛОГА МОГА ДА КАЖА, ЧЕ НЯМАМ ДРУГ КРИТЕРИИ ЗА СРАВНЕНИЕ НА ТОВА НАПРЕЖЕНИЕ ОСВЕН ОРИГИНАЛНАТА ПРИНЦИПНА СХЕМА НА ТЕЛЕВИЗОРА. А В НЕЯ НЕДВУСМИСЛЕНО Е НАПИСАНО -23V.
АКО НЯКОЙ ИМА ДРУГА ИДЕЯ ЗА ТОЗИ ДЕФЕКТ ЩЕ МУ БЪДА БЛАГОДАРЕН.
АЗ ЗАПОЧВАМ ДА СИ МИСЛЯ ДАЛИ ПРОБЛЕМА НЕ Е МАЛКО ПО-НАПРЕД-КЪМ МЧУ-ТО/AFT OUT/ 24 КРАЧЕ НА IC 201 ИЛИ ВЕРИГАТА М/У 25 И 29 КРАЧЕ НА СЪЩАТА IC.

Е нали не помнеше-кво МЧУ?

P.S.Провери да не ти е заседнал бутона Caps Lock Idea
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
VELKO
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 20, 2007 14:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Едва ли главните букви ще ми помогнат, но ще се вслушам в съвета ти.
Да, не ги запаметява програмите, въпреки че ги намира с нормално качество и ги подминава и така остава в режим на търсене докато не изключиш телевизора. Като го включиш светва индикатора "1" на лицевия панел и като му зададеш "търсене" 1-цата започва да мига и търсенето продължава до безкрай както описах по-горе.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 20, 2007 15:05    Заглавие: Отговорете с цитат

VELKO написа:
Едва ли главните букви ще ми помогнат, но ще се вслушам в съвета ти.
Да, не ги запаметява програмите, въпреки че ги намира с нормално качество и ги подминава и така остава в режим на търсене докато не изключиш телевизора. Като го включиш светва индикатора "1" на лицевия панел и като му зададеш "търсене" 1-цата започва да мига и търсенето продължава до безкрай както описах по-горе.

Не,просто е грозно така като се пише-един едро,друг ситно,един на български,друг на латиница-затва сме въвели някакви правила,за да е удобно и пригледно.
За този проблем който описваш вече наистина съм съгласен че белята е вероятно в МЧУ и точно около бобината за която говориш и схемата за AFT.
Между другото такава въртележка да не спира на канал ми е правил и ПАВ филтъра в същия SHARP...

Последната промяна е направена от Bojilov на Нед Юли 20, 2008 0:12; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
VELKO
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 20, 2007 15:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко не съм съгласен за ПАВ филтъра защото ако е той няма да показва макар и за момент по време на търсене нормална картина. А относно МЧУ-то ще го проверя веднага след като се прибера в къщи.Аз мисля че при наличието на нормална картина при търсенето се получава някъкво ниво на краче 24 на IC 201 /МЧУ/ което по съответната верига стига до процесора. Дано да съм прав.

Idea Arrow За отговор се използва бутона Exclamation
Върнете се в началото
Dimow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пет Юли 20, 2007 16:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Прав сте , за предположението.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 20, 2007 17:43    Заглавие: Отговорете с цитат

VELKO написа:
..Да, не ги запаметява програмите, въпреки че ги намира с нормално качество и ги подминава .....

Ако беше написал това Rolling Eyes още в първият си пост вероятно нямаше да сме на втора страница.
Това което си написал в последния пост е така, на прав път си, НО подозирам, че ще има и друг проблем (с помненето) след (и ако) решиш този със спирането на намерена програма.
Имам известни основания да се съмнявам, че програмиращото трябва да е само толкова (въпреки, "че е така написано на схемата ти"!).
Ето ти фрагмент от много подобен на твоя телевизор със същата памет където очевидно пише друго и което е по-близо до истината.
Какви са програмиращите напрежения (и защо са такива) е съвсем отделна тема.

P.S.Не приемай всичко което пише по схемите за абсолютната истина. Не е така, стават и грешки!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 20, 2007 17:51    Заглавие: Отговорете с цитат

И на моята схема,която е оригинална за C2002G пише 27В,ако трябва да бъдем точни...
Но това после-вероятно кондензатори изсъхнали...сега засега рови в AFT за да разберем защо не спира като търси....
VELKO
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 23, 2007 9:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за фрагмента от подобната схема. Ровейки в интернет аз също попаднах на нея в един руски сайт. Наистина напрежението в тази схема е -27V, още повече че някои колеги допускат и -35V. Проверих физическите връзки на трепт.кръг за AFT около МЧУ-то. Оказаха се нормални. Допускам че може да има лека разстройка на т.к. /но достатъчна / за да не се получава промяна в потенциала на OUT AFT на МЧУ -то при настройка на точен канал.
За съжаление събота и неделя не можах да работя по проблема поради други ангажименти.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети