| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 18, 2007 23:21 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Да, сложил съм мостче даже. |
Не мостче-дросел си сложи-има друг такъв в телевизора-разгледай по шасито-оскубни го-той не беше важен-на негово място ставаше къв да е...
Докато тоя в захранването е много капризен откъм стойност.
Колега Коцев-не говоря че непременно ще грамне чипа като опука транзистора,говоря че щом двете работи пукат в комплект в този случай,очевидно транзистора пробива-идва върло напрежение към чипа и изхода на чипа опуква.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 0:21 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Не мостче-дросел си сложи-има друг такъв в телевизора-разгледай по шасито-оскубни го-той не беше важен-на негово място ставаше къв . |
И аз имам таково мнение исто промени и 470 пф 1000 В от феть кьм гнд.Запази толеранциата на реэисьтьрите. _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 8:14 Заглавие: |
|
|
| За ролята на дросела не споря, но той едва ли е причината за дефектирането в този случай, на 15-20 дни веднъж. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 8:49 Заглавие: |
|
|
Не съм съгласен че тоя дросел играе важна роля. Винаги съм го давал накъсо-не съм имал проблеми. А и в PDF на чипа не фигурира. Може би това има някакво значение, въпреки че не ми се е налагало да го правя.
Увеличить фото »» _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 9:39 Заглавие: |
|
|
И аз имах едно такова през 15-20 дни докато не смених конд и съпр . между горещата и студената част C815 4.7nf 4kv и R810 4.7m не съм сигурен дали точно от тях е идвал проблема но от както ги смених вече няколко месеца това чудо не е идвало.Някои може ли да обясни какво е решаващото значение на тия два елемента,защото на някои от схемите са означени с удивителна което значи че не се допуска мърдане в стоиноста. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 11:26 Заглавие: |
|
|
Понякога причината да изгаря това захранване е най -елементарна .Лош контакт на щепсела в мрежовия контакт.Ако огледате щепсела, ще видите черните точки нагар по повърхноста на щифтовете. _________________ LZ4XH |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 11:45 Заглавие: |
|
|
А ако няма черни точки  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 12:12 Заглавие: |
|
|
Лошо.Трябва да търсите точките върху щепсела на разклонителя.А ако и там ги няма,търсите лоши контакти в свръзката на мрежовия контакт с мрежата.Проверявате предпазителя в елтаблото и гнездото за нагар,сигурноста на връзката му с мрежата .Измервате напрежението при пълно натоварване и включен телевизор.След това само телевизор .Сравнявате двете измервания и си правите съответните изводи.  _________________ LZ4XH |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 15:36 Заглавие: |
|
|
Замяната на R801 и C857 са много добро предложение.При първа възможност ще бьде изпробвано. _________________ LZ4XH |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 15:49 Заглавие: |
|
|
| Dimow написа: | | Замяната на R801 и C857 са много добро предложение.При първа възможност ще бьде изпробвано. | Това не е предложение, а е от сервизния бюлетин на VESTEL за това шаси. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
|