|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 0:13 Заглавие: |
|
|
| naasko написа: | | и сега да съм малко нагъл понеже не разбрах точно къде е съпротивление 25кр. на W8560 и вторичната намотка на трансформатора, но кондензатора съм го сменил но ефекта е нулев... | Kaк така казваш, че си сменил кондензатора към 25кр., като не знаеш кой е ? Не знам дали си струва да си губиш времето, защото тези часовници май се продаваха на килограм. Иначе 25кр. е четвъртия извод отляво надясно на горния ред на снимката на W8560. Там е единия край на съпротивлението, а другия отива на вторичната намотка на трансформатора. Успех! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
wire Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 0:38 Заглавие: |
|
|
Часовника с тази интегрална схема съм го правил и когато взе да върви кога много на пред, кога много на зад се оказа кондензатора, който е за филтрирането на захранването на самата интегрална схема (големия), а към 25 крак е само с резистор и всичко си е наред.
Китайците имат навика да лепят елементите с едно лепило (не силикон) което след някоя друга година поостарява и дава утечка. Така че ако има такова по платката го почисти.
Така без да го видя други идеи не мога да дам.
Да не би пък да е някой изправителен диод  _________________ Не поправяй нещо което работи дори и когато няма причини да работи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|