Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Още за захранване
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gelkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Дек 04, 2004 19:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Сигурен сум че ще издържи токът, питам дали няма проблем че е импулсно и дали няма да му се повиши вътрешното съпротивление или нешто такова - за звук не съм пробвал
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Дек 04, 2004 23:27    Заглавие: Re: 12V/8A Отговорете с цитат

ELP написа:
Като си заменил диодите ,що не го натовари с 8 А да видиш дали ще държи ,ами ни питаш нас дето не сме го пробвали никога? Пък и тези китайски захранвания.... Чудя се колко ли ще ти трябват да навържеш за един свестен усилвател/ за габаритите и шума от вентилаторите да не говорим/

ПП Да не си мислите ,че тока на дадена намотка се определя само от диодите-да сте чували за максимално допустима плътност на тока в меден проводник? Как си мислите -защо ли им е на тъпите китайци да навиват намотка за половин ампер -12 волта с жица за 8 ампера?

Да наистина няма смисъл да я правят за 8 А , но си мисля друго : от една единствена намотка със междинен извод се получават от положителния полупериод +12 и +5 В чрез мощни диоди, а през отрицателния полупериод със слаби диоди -12 и -5 В от същата намотка Idea Rolling Eyes Question не знам но ми се струва че така е най-логично да е направено kakто е написал kokoboko, и проблем няма да има да се използва равномерно натоварване на двата полупериода. Smile
Но за смущенията... ще плъзнат сигурно
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2004 13:12    Заглавие: Отговорете с цитат

А защо не пренавиеш феритите и да си извадиш 40 волта или там колкото ти трябва, ако на 12В ти дава 8А то на 40В ще и даде 2А да не и по-вече и още едно захранване за другото рамо -40В и мисля че ще ти стигнат за 100В усилвател
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bazz_kikk
Гост

МнениеПуснато на: Пон Дек 06, 2004 22:29    Заглавие: Отговорете с цитат

мхм... без пренавиване на вторичната не виждам смисъл да се занимавате...... иначи ми се струва добра идеята да се ползва PC PSU за усилвател, ще потърся повече инфо в нета Laughing
Върнете се в началото
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 07, 2004 2:04    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз това викам че ако има вторична за 12В да речем 6 навивки да ги направи 20 и така ще си иам 40 волта и по хубу недеи го стабилизира че само ще намалиш КПД-то. От друга страна идеята се сетих току що че не е прилойима тъи като шим-а няма да си разширява импулсите и няма да засилва мощността но тоз проблем е решим като на обратната връзка кам интеграла му сложиш делител с потенциометър с които да си настройш да връща както преди 12В кам ИС
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bazz_kikk
Гост

МнениеПуснато на: Сря Дек 08, 2004 0:16    Заглавие: Отговорете с цитат

грабна ми интереса.... ама не намерих инфо тва нещо да е правено от друг, ентусиасти да пробват?
Върнете се в началото
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 08, 2004 1:00    Заглавие: Отговорете с цитат

АМи аз сам навит да го направя не за друго ами има много малко преработка но всичките захранвания от компове които сами попаднали сам ги разглобил и развил и разнебитил ае един вид само кутииките си сабирам Very Happy и така и не ми е дошло на акъла да го използвам за захранване на усилвател
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети