Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Обезшумител за автомобил!Помощ!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2004 9:42    Заглавие: Шум от двигател Отговорете с цитат

Ако смущението идва от входа ,тогава виж какво му е входното съпротивление на твоя усилвател и го намали до 1 килоом ,че и под после виж масата на усилвателя и радиото да са в една точка ,екранирани кабели и прочие!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
NSE CORP.
Гост

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2004 17:26    Заглавие: Re Отговорете с цитат

Heh ne e vinoven Obez6umitelq ami tova se polu4avalo s dosta koli i stupalata v tqh i pove4eto puti se okazva ot altenuatora na kolata
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2004 17:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Слушай сега внимателно.Вземаш една феритна пръчка от старо джобно радио.Счупваш я на две и върху едната полвина навиваш на куп около 50 навивки от лакиран проводник ПЕЛ 0.4 мм .Това топче го увиваш с изолационна лента и на изхода слагаш плюса на един електролитен кондензатор 2200 микрофарада на 25 волта. Минуса на маса.Ако резултата не те удовлетвори опитваш да размениш входа и изхода на така направения филтър.Всички музики в колата съм обезшумявал успешно с това просто филтърче. Успех Very Happy
Гост

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2004 19:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси sasho.
Утре ще опитам със всички филтри които могат да помогнат в случая и ще споделям във форума резултати.
Върнете се в началото
spinfeet
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2004 19:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Тоя гост по горе бях аз.(забравих да влезна с ника).
А ако е от алтернатора(понеже не съм мниго в час)за реле-регулатора ли става въпрос?
И ако е какво да го правя тоя алтернатор,, да го сменя ли или.....??
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пон Дек 06, 2004 11:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Алтенатор това ще рече генератор а към всеки генератор има реле-регулатор.Регулатора се използва за да има 14 волта на изхода на генератора и те да не се променат в зависимост от оборотите. Смущенията в повечето случаи произхождат от запалителните кабели лули свещи сиреч ИСКРОВИ СМУЩЕНИЯ. Те попадат в захранването и през антената ако имаш и радио.Но опитай това дето ти го написах по горе би трябвало ако смущенията са по захранване да ги филтрира Very Happy
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Дек 06, 2004 13:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Вземи един феритен пръстен от магазина с диаметър 5-6 сантиметра.Заглади му ръбовете,ако не си намериш готово заоблен.Вземи лакиран проводник 0.5 мм и направи сноп от 5-6 проводника.Навии го внимателно по цялата дължина на ферита ,изчисти крайчетата осукай ги и ги калайдисай за всеки край на снопа поотделно.През така създалия се дросел прекарай плюса за всички аудио системи в колата и гледай дросела да е максимално близо до тях.Виж проводниците с които захранваш тези неща да са поне 4 квадрата и ако може да са закачени директно за акумолатора на колата.Успех!
Върнете се в началото
spinfeet
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 06, 2004 17:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Момчета -- навивах ферити, слагах оригинални филтри пак с разни ферити в тях, сменях релерегулатора, връзката от плеъра към усилвателя я направих галванична(РЕЗИСТОР 1Ко), накрая захраних усилвателя от проводниците за захранване на плеъра.
Единствената промяна настъпи когато смених реле-регулатора с друг
обаче не ми влезна в работа штото само взе да вие по различен начин.
Друго нещо обаче ме притеснява.
Не ми е ясно обаче кви са тия филтри дет ги слагат на плеърите та те не пръщят.
И още нещо.
Тоя амп дет съм го направил(тда7560) е специалн за автомобили(в смисъл интегралата е за автомобили).Та като включа плюса и минуса на входа на ампа към плюса и минуса на изхода на плеъра(изхода за говорител), нищо не просвирва. Като че ли дава на късо.А минуса на изхода за говорител на плеъра не е свързан директно с маса(не трябва ли да е свързан?) Когато подам сигнал само от плюса или само от минуса си свири, и то добре(нито е слаб сигнала нито некачествен).
Кво да правя?
Явно или не го връзвам правилно, или трябва некъв много сериозен филтър да сложа.
То че е едно от двете, ама какво бъркам--Неам представа.
Дайте някакво предложение че вече взех да се отчайвам. Rolling Eyes
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Дек 06, 2004 18:01    Заглавие: Отговорете с цитат

ако наистине си направил някакъв филтър на захранването - дросел + кондензатор то проблема е в колата. сменяй няред свещи, дистрибуторна капачка, реле. погледни си и весоковолтовите кабели.
spinfeet
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 06, 2004 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Автомобил на 60 000 km.
Сравнително нов пък ше трябва да го човъркам.
Кофти,кофти ама като не остана какво друго да се направи ше я чопля тая колица.
Само не ми стана ясно защо плеъра не ми пращи така както ампа.
Както и да е!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети