| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 11:43 Заглавие: Re: Въпрос за кондензатори |
|
|
| интермаш написа: | | Bojilov написа: | | интермаш написа: | | хващаш кондензатора с плоски клещички, смачкваш го и след това дърпаш силно - кондензатора се отскубва, а изводите му остават запоени и стърчащи. На тези изводи (на дистанция от платката)запойваш новия кондензатор. |
Според мене така с дърпане може да станат още по-големи бели...
В линка който си дал в темата Пепи Войнишки е дал най-добрия вариант при който е най-малка вероятността да станат поразии...
Поне според мене. |
Г-н Божилов,
Никаква беля няма да стане. Опитай и после кажи какво е станало.
Електролитите в комп. дъна се отскубват много лесно. Пък и за не особено печен техник, това е добър метод - да не разпойва многослойна платка.
Освен това, този метод може да бъде продължен...Описал съм го в моя пост от дадената тема. |
Когато бързам и аз правя като Савов до сега съм нямал проблеми става грозно но нали работи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 19:42 Заглавие: |
|
|
| Вие да не сте дърводелци?Това вашето ми прилича на вадене на пирони.После как ги слагате,вероятно с чук.Виждал съм много съсипани скъпи платки "ремонтирани" от хора ползващи подобни методи.По добре не пишете,защото много хора четат форума и се излагаме. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 19:49 Заглавие: |
|
|
Благодаря за съвета.
Последната промяна е направена от old4 на Вто Сеп 18, 2007 20:15; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
rijata Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 20:06 Заглавие: |
|
|
| А как мога да разбера дали е както трябва направено трябва ли да слагам всички компоненти и да стартитам, защото ме е страх да не изпушат нещо има ли др вариант за симулацията (ако мога така да го нарека) някакви типични стойности да се видят или нещо подобно. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 20:17 Заглавие: |
|
|
| rijata написа: | | А как мога да разбера дали е както трябва направено трябва ли да слагам всички компоненти и да стартитам, защото ме е страх да не изпушат нещо има ли др вариант за симулацията (ако мога така да го нарека) някакви типични стойности да се видят или нещо подобно. |
Зависи с какво разполагаш ще ти трябват процесор,рам,видеокарта и съответно клавиатура. |
|
|
 |
|