Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

проблем с FUNAI TV-2000A MK7
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
takiev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: StaraZagora

МнениеПуснато на: Сря Окт 10, 2007 21:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен клиента трябва да донесе ТВ които не "работи".
Клиента иска да види ,че тв. не работи и тогава го носи за ремонт.
Но
на всички ни е ясно КОИ са деф . елементи/220 и 330/.

Иначе после........!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 10, 2007 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Noel написа:
pamporov написа:
Колеги, не си играйте на "тука има тука нема", ами дайте да изясним принципно въпроса - идва ТВ, клиента има оплаквания а пред нас работи, какво правим?

Прав си . Съгласявам се на мига. За конкретния случай : Спойки , смяна на двата електролита и на малкия транзистор след оптрона , проверка на двата мегаомни резистора свързани последователно и другите два , мисля че бяха около 200-300к / нямам схема в момента пред мен / , в режим на st.by проверка на В+ и в 99% от случаите всичко е ок. Няма да е първия Funai който идва и с пускането тръгва . Поне така процедирам и не съм имал дертове до сега.
Леонид, нямах пред вид конкретния случай с Фуная а по принцип, каквото и изделие да е.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivan dimitrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Окт 10, 2007 22:07    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип някога пускам апарата при приемането някога не - зависи от това колко разбираемо клиента обяснява какъв е проблемът му.Случвало се е и да тръгне и да искат да си го приберат - обяснявам им че това е временно и че може да се повтори дефектът,обяснявам и че такева дефекти трудно се откриват понякога.По старите клиенти обикновено остават апарата и изчакват да потвърдя че е наред а други си го прибират и му се радват докато полужението стане нетърпимо.
В конкретният случай не е ясно какъв е проблемът - хайде да не ставаме Оракули Very Happy .Да го носят на сервиз - там ще лъсне истината.
Върнете се в началото
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Окт 11, 2007 0:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Неведнъж и на мен се е случвало клиентът да бъде доволен, че TV се е оправил сам и че няма да плаща( въпреки обясненията ми, че това е временно).
Много пъти са оставяли дефектите да се натрупват-пак по същата причина.
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 11, 2007 6:06    Заглавие: Отговорете с цитат

pamporov написа:
Леонид, нямах пред вид конкретния случай с Фуная а по принцип, каквото и изделие да е.

Обикновено го оставям нон стоп на работа пред мен за да го наблюдавам . Ако до ден два не си покаже рогата го връщам с уговорката да зачести и тогава да го носи. Но на първо място е уточняването , как е станало кога е станало има ли закономерност и т.н. При такива ситуации преди да започна ремонта , опитвам да "имитирам" условията няколко пъти за да съм сигурен че ще мога да проверя дали всичко е ок . и накрая ако все още има съмнения го връщм без да взимам някаква сума за реммонта с уговорката че ще плати когато е сигурна работата Smile Имам си така наречена "стена на плача " Там са всички които....са забравили за уговорката меко казано Wink
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 11, 2007 7:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Noel написа:
Аз залагам на двете малки зелени цилиндърчета на които пише 220 и 330 Laughing

Колеги, а аз в такива случаи правя една малка "преработка" на захранването (първо я направих на един мой Funai, който вече 7-8 години след това бачка безотказно) и после и на десетки такива на клиенти. Преработката в основни линии е това, че махам Q506 и Q507 и добавям един кондензатор 470nF/400V от връзката между R502 и R503 към връзката между D505 и D506. Забелязах, че при по-старите версии (МК6) дори се минава и без тоя кондензатор. Дано не съм насочил с тоя пост автора към "грешни" мисли да прави "самодейност" Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети