|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 11:23 Заглавие: |
|
|
www.imageshack.us
www.picvalley.net
Качваш тамка и даваш линка към снимката тука в поста си...
Днеска,утре като ми остане повече свободно време ще направя една тема за това как да се прикачват снимки към постовете и други подбни неща. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tankovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 12:41 Заглавие: |
|
|
Благодаря Bojilov, ще бъде полезно и за други потребители.
Модерирано от RC
Да ме прощаваш, но всичко това е НАПИСАНО, само че никой не си прави труда да чете и иска персонални обяснения.
Въпроси/Отговори
А пък колко пъти е обяснявано персонално - идея си нямаш
Само дето пак няма кой да потърси. |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 16, 2008 8:55 Заглавие: |
|
|
| tankovbg написа: | Според мен задейства тковата защита на 78М05 и никакъв радиатор няма да ми помогне.
Няма смисъл да слагам втора в паралел, просто намерих в чарковете си една 7805 за 1 А корпус ТО-220, махам старата и слагам тази, проблема е с мястото ще се наложи да резна малко от металната част там където е дупката.
Благодаря на отзовалите се, можем да закрием темата. | Няма ли да е по-лесно да захраниш допълнителния модул не от +5V, a от +12V, през втори стабилизатор 78М05? |
|
|
 |
Комбинатор Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 16, 2008 10:16 Заглавие: |
|
|
Последния месец съм монтирал по платки поне 50 бр. 7805
Много са разнообразни от 4,15V до 5,2V.
Температурно са много нестабилни, от порядъка на 0,2V.
Помисли добре за вероятноста да сложиш паралелно
2-стабилизатора. Единия винаги ше се товари повече.
Има една тема за увеличение на тока с допълнителен транзистор.
В тази тема замалко да викнат мама и тате при директора.
Опитай с LM317 в нета има калкулатори за R1 и R2.
Ако държиш на 7805 исчисли максималния ток който ще протича през нея, и сложи едно много мощно съпротивление за да разтовариш поне половината мощнист отделена върху нея. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 16, 2008 10:30 Заглавие: |
|
|
| Minkov написа: | | tankovbg написа: | Според мен задейства тковата защита на 78М05 и никакъв радиатор няма да ми помогне.
Няма смисъл да слагам втора в паралел, просто намерих в чарковете си една 7805 за 1 А корпус ТО-220, махам старата и слагам тази, проблема е с мястото ще се наложи да резна малко от металната част там където е дупката.
Благодаря на отзовалите се, можем да закрием темата. | Няма ли да е по-лесно да захраниш допълнителния модул не от +5V, a от +12V, през втори стабилизатор 78М05? |
И лесно и просто. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|