|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Юни 09, 2008 16:27 Заглавие: |
|
|
| Ами тая бобина трябва да се настрои т.е. целия трептящ кръг на 5.5 MHz или 6.5 MHz. Другия проблем е модулацията мисля че тя е поначало амплитудна но вероятно няма проблем тъй като при тия прости схеми тя винаги се получава смесена (амплитудна и честотна) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 0:17 Заглавие: |
|
|
| Kibik- звукът на Английския стандарт е нито 5,5Mhz нито 6,6 Mhz а е 6,0 Mhz (Англичаните са все на опаки ).Преправях едни телевизори от там ,че на всичкото отгоре и не ползват метровите обхвати(беше голяма мъка да изкарам от процесора сигнали и за трите обхвата). За AV сендера ще е лесно мисля че трябва само да врътнеш един филтър за да се настрой на един от нашите аудио стандарти.За джобния телевизор ще е по трудно защото мястото може да не позволява да се прави преработка.За снимката по горе ако това е приемник и предавател на 2,4 GHz не си го купувайте.Тази честота се използва масово от безжични рутери и др. което води до разни смущения.Пробвах едно подобно и прекъсваше постоянно ,а качеството от PC беше по зле и от DVD стандарта,че даже по зле и от на кабелната . |
|
|
 |
kibik Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 2:23 Заглавие: |
|
|
| mitcd написа: | | Kibik- звукът на Английския стандарт е нито 5,5Mhz нито 6,6 Mhz а е 6,0 Mhz (Англичаните са все на опаки ).Преправях едни телевизори от там ,че на всичкото отгоре и не ползват метровите обхвати(беше голяма мъка да изкарам от процесора сигнали и за трите обхвата). За AV сендера ще е лесно мисля че трябва само да врътнеш един филтър за да се настрой на един от нашите аудио стандарти.За джобния телевизор ще е по трудно защото мястото може да не позволява да се прави преработка. . |
Благодаря за отговора.
За 6.0MHz в Англия вероятно си прав.Когато съм в БГ ще опитам пренастройка на сендера.
За телевизорите е вярно-произведените там са само на дециметровия обхват,само някои от внесените по-стари имат метров,но той не се използва.
Телевизорчето и тук(в Австралия)няма звук.Не си струва и да се прави,реално приложение няма-екранчето е колкото на GSM. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|