| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lz4ih Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 19:23 Заглавие: |
|
|
къде е това с 2003 че не го виждам?  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 19:27 Заглавие: |
|
|
В неговия пост, де!
Да не почнеш сега в/у картинката от моя  |
|
|
 |
lz4ih Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 19:46 Заглавие: |
|
|
| БЛАГОДАРЯ. Това е същото ще ми свърши работа.Досега не съм работил с 2003.Гледам ,че не е като TL494.Ще се оправя.Още веднъж благодаря. |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 20:07 Заглавие: |
|
|
За хора, които нямат опит в ремонта на подобни устройства има една много полезна книжка, която би била от полза. Името и е "Захранващи блокове за компютри" на инж.К.Константинов. Мисля, че е издават Пасат електроникс и те я разпространяват. В нея има описани конкретни повреди и начини за отстраняване както и друга полезна информция и различни схемни решения. Не съм гледал за електронен вариант на книжката така, че някой ако иска може да се разтърси малко. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 20:16 Заглавие: |
|
|
| Имам я, ако ми остане време тия дни ще я сканирам. |
|
|
 |
lz4ih Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 21:07 Заглавие: |
|
|
| Аз доста импулсни съм ремонтирал и съм преработвал,но за пръв път срещам 2003.Така че не съм новак.Не можах да намеря справочни данни за 2003 и затова потърсих схема.Оттук насетне е лесно.А тоя ШИМ това ли му е името 2003 или BAZ33730401H?В datasheet няма нищо нито за едното нито за другото. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 21:12 Заглавие: |
|
|
| lz4ih написа: | | Аз доста импулсни съм ремонтирал и съм преработвал,но за пръв път срещам 2003.Така че не съм новак. |
Аз тези неща ги пиша не защото мисля, че сте новак и няма да се справите, а защото след някой ден някой ако търси в форума може да попадне на тази тема и би му било от полза освен схемите дадени тук и постовете да види и книжката, защото тя е доста полезна. Иначе не ви познавам немога да знам къква е вашата подготовка. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
|
|
 |
lz4ih Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 21:23 Заглавие: |
|
|
| Не съм я виждал тая книжка,но ще ми е интересно да я разгледам и да я прочета.Човек винаги има какво да научи.Ако я сканирате и я пуснете би било добре.Доста хора ще се зарадват за такава информация. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 21:30 Заглавие: |
|
|
За хората които мислят да се занимават с ключови стабилизатори мога също да предложа още една интересна книга която наскоро си купих и прочетох. Името и е "Наръчник по токозахранващи устройства" на Марти Браун.Тя има конструктивна насоченост и много полезна информация. Книгата може да се намери по българските книжарници. Основно има дадени начини на изчисляване на подобни схеми като голямо внимание е обърнато на импулсните трансформатори. Има също доста приложни схеми .В книгата е обърнато внимание и на квазирезонансни стабилизатори. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
|
|
 |
lz4ih Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 21:52 Заглавие: |
|
|
| И това не е лошо.Мисля да жертвам едно захранване като му пренавия трафа за да извади около 2200V.Съответно след него всичко се променя.И преди да го пусна трябва да сметна много добре делителя на TL494 за да не надигне много високо напрежение.Но това е проект засега.Мисля да го използвам за анодно на късовълнов усилвател с ГК71. |
|
|
 |
|