Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

DELL D1025 ТХО проблем
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Krass
Гост

МнениеПуснато на: Сря Фев 09, 2005 17:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Със смола няма да стане, пробвал съм, избижа от някъде другаде, единственното спасение е черен силикон, но и това е временно, а що се отнася до HR-ра , ако ти се дават 90 лева, дай ги.
Върнете се в началото
stoyo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Фев 21, 2005 12:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Почистете добре мястото около пробива, свалете пластмасата (черната) чак до бялата вътрешност. Обезмаслете със кореселин. Намажете с ЧЕРВЕН херметик (3лв тубичката) пласт около 1.5мм максимум 2 мм. Изчакайте поне 10-12 часа. Нов слой със същата дебелина. Пак сушим 10-12 часа. Нов слой със същата дебелина. Сушене 24 часа. Със смола не става, защото е крехка и след месец-два от нагряване и охлаждане тя се пропуква и пак ще пробие. Много е важно херметика да е от червения. Една и съща марка: черния пробива, червения държи. За периода 14 - 20 Февруари възстанових 29 Dell1025 със идентичен дефект. Досега съм възстановил над 130 броя за около година и нямам рекламация. В един единствен случай не успях да възстановя ТХО и то защото беше минал през някакъв сръчко, който беше слагал слюди, асфалт лак, и какво ли още не.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Фев 21, 2005 15:38    Заглавие: Отговорете с цитат

stoyo,

Благодаря за идеята ще опитам и по този начин дано стане Smile

И без това почти съм го отписал.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
stoyo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Фев 22, 2005 10:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Херметика се казва АРБОСИЛ и поне тука го има на всички магазини без проблем. Само пак ще кажа, че черния пробива, а червения държи. Ама как мирише на оцет, направо не се трае...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
yani
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Вто Фев 22, 2005 18:31    Заглавие: тхо Отговорете с цитат

отиди в КВАНТ СЕРВИЗ в софия
те внясят тези DELL и помоли да ти продадат някое старо ТХО
аз лично сам ходил там за други части за тези монитори
и са ми услужвали
УСПЕХ
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 18, 2006 19:52    Заглавие: Отговорете с цитат

ДЕВИЗА е НОВИ ЧАСТИ-ДОБЪР МАЙСТОР. Laughing

Последната промяна е направена от old4 на Съб Май 27, 2006 22:15; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 18, 2006 20:08    Заглавие: Отговорете с цитат

old4 написа:
колеги няма смисъл от високопарни думи ДЕВИЗА е НОВИ ЧАСТИ-ДОБЪР МАЙСТОР. Laughing

old4, сравнително нов си във форума (поне като регистриран), но едва ли е необходимо доста от постовете ти да са в този дух Rolling Eyes
Още повече, че отговора ти е на тема в която последния пост е от година и близо два месеца назад!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Апр 19, 2006 11:16    Заглавие: Отговорете с цитат

old4 написа:
колеги няма смисъл от високопарни думи ДЕВИЗА е НОВИ ЧАСТИ-ДОБЪР МАЙСТОР. Laughing

Малък отчет: ТХОто работи и сега 7x24 Силикона е ABRO/RED/RTV Silicone/Gasket Maker/Hi-Temp.

Наложи се да го издълбая допълнително както и да отстраня част от черната пластмаса която беше увредена при предишните ми опити. заливката я напражих на 3 слоя като изчаквах по 24 часа за да изсъхне предния слой след нанасянето на последния слой и съхнене още 24 часа поставих тхо то в камера за 3 дни при температура 40градуса и още 3 дни при температура 60 градуса, дебелината на силикона в разстурганата част е 12мм на останалата е 3-5мм до момента няма пробив разсеиване или искрене.

По същата технология съм пломбирал повече от 10 тхо та и нито едно не е пробило Very Happy

Благодаря на stoyo за прекрасния съвет Very Happy

П.П. използвайте само коресилин производство на оргахим Русе останалите са електропроводими и изключително агресивни.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Чет Апр 27, 2006 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Писах тези думи поради 1 причина тоест ако е за мен бих си направил тази играчка но ако е за клиент нямам това право.След такъв ремонт колко би издържало ТХОто 1 ден 1 месец?Не е ли подобре ново?За да направи такъв пробив не е нагоряла само пласмасата.Ако сте ремонтирали тв. ЮНАСТсигурно сте забелязали че или [C]или диода са пробили.А за форума наистина съм новобранец.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети