| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 15:16 Заглавие: |
|
|
"Сега" на стендбай-не ще! .Оставих го без входен сигнал повече от 10 мин/както по-горе/,и не минава в дежурен...
Ще сменя окото,но не знам МАК-а дали ще го изключи.Ще пробвам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 15:20 Заглавие: |
|
|
"Сега" на стендбай-не ще! що се извяваш,докато си играеше и чакаш му провери шибания приемник,може да изкараш късмет да е само от него  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 17:29 Заглавие: |
|
|
Не работи по IR."Вече" не минава и в дежурен,при липса на сигнал.
Някаква профилактика при ST-BY?Например подмяна на QT03/KSR1010/.Нямам такъв,но от VRT-то виждам,че има 10 кило към базата/вътре/.Ако сложа "обикновен" транз и външен 10 кило...
Давайте акъл. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 17:47 Заглавие: |
|
|
| В момента колко волта има на базата на на QT03? |
|
|
 |
Веско Хаджийски Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 17:50 Заглавие: Samsung chassis S15A профилактика |
|
|
Преди около 2 месеца имах подобен проблем. Апарата беше пак след мълния, и след като подмених дефектните часри заработи нормално, с една подробност не работеше само "IR'приемника.
Опитвах с такива приемници каквито имах под ръка но не заработи. Предадох телевизора на клиента с уговорката , като си намери да ми го донесе да го монтирам. След няколко дни ми достави телевизора и нов "IR" приемник, който беше закупил от "АШ" , с цена около 20 лева.
Та идеята ми е че си иска "своя" приемник. След като го монтирах заработи без проблеми и доработки _________________ Веско Хаджийски
в скайпа veskotv |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 17:57 Заглавие: |
|
|
@old4
0.16V в работен.
Веско Хаджийски може и да е прав,но импулсите на изхода на IR приемника са налични до R 902.На другия му край/т.е.,извод 45 на проца/remocon//,същите липсват.Резистора е здрав. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 18:18 Заглавие: |
|
|
Отпой 18краче на проца и трябва да си в стенбай.През R935 ще отпуши транзистора.Но каква ще е файдата  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 18:48 Заглавие: |
|
|
Малко ретроспекция.
Преди малко говорих с клиента и каза,че след последния ремонт,за който споменах,ТВ-ра не е "включван" в дежурен.По думите му-около две години.Стартирал/гасял го е от мрежовия ключ.Последния път,го е оставил през нощта включен,и понеже го ползва само като монитор/на БУЛСАТКОМ е/,явно е изключил цифровия приемник,и ТВ-ра е останал без сигнал,след което минал в ST-BY.При мен също се получаваше-да мине в дежурен,при липса на сигнал,но сега не ще/да го .../.
Та, на сутринта,човека се е опитал да го стартира от ключа,но не е тръгнал.Явно проблемите идват от по-дълъг престой в дежурен.
За да не включи-или 18 крак на проца не подава около 2.5 волта,за да раздвижи QT03,или самия QT03 е проблема,или стабилизатора КА7630,или е...а ли му майката... |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 19:27 Заглавие: |
|
|
Колко волта има 6-и крак на КА7630 ? Резета бачка ли ? Има ли комуникация по шините с паметта? Кварц? Изкорми IR приемника, ако не си го направил още ! Смени паметта с нова. И всички кондензатори на изхода в студената част !!!! На прима виста аз това бих направил. _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2008 20:11 Заглавие: |
|
|
-На изв. 6 на КА7630: 3.65 волта и при двата режима
-reset: появява се полож. импулс на 15 и 43 изв.След това 0
-комуникация с памет:приема/макар и единствената запаметена програма,защото съм на антена в момента/
-кварц: не е сменяван/от местните бутони изпълнява всичко/
-IR:захвърлен на страни
-памет:не е сменявана...
-кондери:ще бъдат ДОсменени.
Извинявам се,че отговорих на ivpav с "лошия" бутон.
Това са си "стандартни" процедури при проверка на проца,но понеже зациклям вече... |
|
|
 |
|