| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 23:32 Заглавие: |
|
|
| И аз съм „присаждал” кинескоп от монитор на телевизор.Не за пари, а за спорта.Наистина голям зор видях с тия развивки.Накрая стана на 95%(с набито око си личаха къдриците в краищата) .Обаче като качество стана огън, с по голямата си разделителна способност се гледаше добре и от по близо.Знам че сигнала е 625 реда ,но все пак се виждаше по добре отколкото на кинескоп |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 0:27 Заглавие: |
|
|
| mitcd написа: | | ....с по голямата си разделителна способност.... |
| mitcd написа: | | ....се виждаше по добре отколкото на кинескоп |  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
Bengata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 9:57 Заглавие: |
|
|
| Телевизора на които ще сменям кинескопа си е мои не е на клиент.Мисля да ползвам отклонителната система на изтощения кинескоп.За сега не съм намерил 14" защото трябва да е с тънка пушка.От прочетеното в руския саит трябва да се направи следната процедура на отклонителната сисема на мониторния кинескоп а тя е махане на всички резистори диоди платки и други бубинки което ми се струва доста трудоемко.Благодаря на всички отзовали се.Борбата продължава. |
|
|
 |
omegata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 11:19 Заглавие: |
|
|
Сменяш само тубата,на нея монтираш старата отклонителна система и между другото вадят много по качествена картина.Монирал съм много такива.Шийката въобще да не те притеснява само монтирваш необходимата отклонителна ако се налага сменяш цокъла за кинескопа ако редиш с друга шийка,но магнитите ползваш от кинескопа който монтираш.И 10 годишен ще извади по качествена картина от нов телевизор.Предизвикателството си е добро Успех _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 11:23 Заглавие: |
|
|
| Цокъла е лесен ще го сменя но трябва да е с тънка шика защото не мога да сложа отклонителната система от изтощения кинекоп. |
|
|
 |
omegata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 11:43 Заглавие: |
|
|
Нямаш ли от дебела от някой 19 или 20 инчов стават без проблеми _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 11:49 Заглавие: |
|
|
| Нямам имам само тази от изтощения кинескоп и едан от 25" Sony тринитрон.Ще намеря тънка шика има от каде. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 13:50 Заглавие: |
|
|
| Bengata написа: | | ...Мисля да ползвам отклонителната система на изтощения кинескоп.За сега не съм намерил 14" защото трябва да е с тънка пушка.От прочетеното в руския саит трябва да се направи следната процедура на отклонителната сисема на мониторния кинескоп а тя е махане на всички резистори диоди платки и други бубинки което ми се струва доста трудоемко.Благодаря на всички отзовали се.Борбата продължава. |
1.всички монитори са с дебела шийка
2.и да махнеш всички резистори и диоди,пак няма да можеш да ползваш оригиналната отклонителна система,защото е предвидена за много по-висока честота,и съответно има ниско съпротивление.Изключение правят най-старите цветни монитори,като например IBM за компютри 286 или 386,където честотата на развивките си е направо като на телевизорите.
3.ОС-Електрон ДБ(както ти писах по-горе)! Има ги под път и над път  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 14:18 Заглавие: |
|
|
| А могали да използвам отклонителна система от Шилялис Ц-445Д че имам такава?И там кинескопа е с дебелата шика. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 14:43 Заглавие: |
|
|
Румънците казват
Safache proba.....  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
|