|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 7:39 Заглавие: |
|
|
| PET3 написа: | Както например уреда за измерване на дефазирането межзу фазите в многофазни системи се нарича Фазометър.
|
Тук точно не си прав. Всички измервателни уреди, чието име е съставено от единицата, която измерват, завършват на "метър" - амперметър, волтметър, ватметър. Всички други завършват на "мер" - водомер, електромер, фазомер /говоря за уреда който измерва разлика във фазите, а не онова с глимката, което е ФАЗОУКАЗАТЕЛ/.
Извинявам се за ОФ- топика. А според мен уредчето е за части, ако не е- да се провери точността по цялата скала- все пак най- вероятно тока минава през пружинките, които вече са с друга форма от нагряването  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 8:42 Заглавие: |
|
|
Прав си. И мен така ме учеха в техникума като си върна спомените назад.
Исках само да човека даа види разликата в "ампермер" и "амперметър" и "замерване" и "измерване".
С камъни и домати можем да се замерваме, но в точните науки е измерване  _________________ Варна-Бургас-Варна
пишете само на [email protected] или ICQ-то
www.putfile.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|