|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
maistor-sm Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 06, 2008 19:56 Заглавие: |
|
|
| Много ти благодаря Joda максимално ще се възползвам от твоите съвети. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 06, 2008 21:05 Заглавие: |
|
|
| Ами филтъра ми е кондензатор и дросел (CL) или както е писал "joda" кондензатора е преди дросела директно на изхода на греца, а дросела - на един от полюсите (+ или - ). На всеки пакет електроди пише кой полюс е на маса.Имах идея да проверя практически дали има значение къде трябва да е дросела (на маса или на ръчока) при различните варианти и да изведа мостове за превключване ако е необходимо, но така и не се случи(ползвам го рядко и най вече за лични нужди). Аз използвам диоди, както съм писал по горе, кондензатора е 20000мф/160в. Дроселът ми е фабричен от 100А токоизправител ТКТ (такъв ми попадна и оттам започна всичко). Не мисля че кондензатора или дросела са много критични, ако са в състояние да поемат натоварването, но мога да ти го опиша приблизително понеже не мога да знам точните му параметри. "Ш" образни ламели с дебелина на пакета 70мм. Ширина на срдната ламела 45-50мм.(не мога да я измеря в сглобено състояние), шината е 50кв.мм. Големината на прозореца е 140 на 20-25мм.(дебелината на макарата е приспадната), запълнен е целия(няма място за още един слой навивки).По мое мнение обаче е по-голям( а оттам и по тежък) от необходимото, понеже почти не затопля даже и при по продължителна работа. |
|
|
 |
maistor-sm Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 09, 2008 10:46 Заглавие: |
|
|
| Благодаря, твоето инфо също ми е от голяма полза.Да питам-дрселът има ли въздушна междина?Ако има колко милиметра е? |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 13, 2008 20:26 Заглавие: |
|
|
| Не съм го разглобявал и не мога да кажа точно, но подобни дросели имат въздушна междина около 1.5 - 2мм. - или понякога е поставен прешпан с такава дебелина. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|